Colosseum Giurgiu- pe 5 anul asta, alta data o sa o facem si mai lata

Dupa prima parte a seriei B- Bucuresti, ne aflam pe locul 5. Ne-am propus sa ramanem pe acest loc pana la finalul competitiei, dar nu se anunta o misiune usoara, pentru ca urma sa intalnim in acest weekend primele 3 clasate….

Colosseum_Giurgiu_echipa1

Vineri 23 octombrie 2009

Clubul Central de Sah – Colosseum Giurgiu 2-2

Era primul nostru meci in formula completa. din pacate de-a lungul celor 9 runde nu am putut alinia decat de 2 ori cea mai buna echipa… Intrarea in echipa a lui Neatu Dragos pe masa de junior ne-a dat mai multa siguranta. Hotarat si pus pe treaba, Dragos a incheiat repede, semnand fisa cu +- dupa o ora.

neatu_Dragos

La celelalte mese meciul curgea in favoarea noastra. Iulian avea avantaj de spatiu cu Albele, Dan Gheoalda avea o pozitie foarte solida, iar Adrian Stanca statea confortabil pe scaun.

Brusc Dan Gheoalda greseste grav si decisiv, 1-1. De altfel l-am remarcat pe adversarul sau, Munteanu Ali Eduard, foarte tanar si foarte serios. Retineti acest nume. Adrian Stanca si-a inrautatit si el pozitia, blocandu-si de bunavoie nebunul cel tare dupa o grava greseala pozitionala. Intrand in criza de timp, Iulian nu gaseste decisiva si usor-usor avantajul trece de partea Negrului.

In criza de timp reciproca si cu multe piese in priza de ambele parti, Adrian Stanca profita de greseala adversarului si preluam conducerea, 2-1.

Din pacate, pozitia lui Iulian a continuat sa se inrautateasca si acesta pierde pana la urma dupa un foarte lung final de turnuri si pioni. Un meci pe care trebuia sa-l castigam si pe care ni l-am facut singuri greu, n-a lipsit mult sa il si pierdem.

Sambata 24 octombrie

Colosseum Giurgiu – Sah Club Snagov 1,5-2,5

Snagovul ne ‘iarta’ si vine fara Petre Grigore, cu doi  juniori de pana in 10-12 ani pe mesele 3 si 4. Dan Gheoalda trece repede de unul dintre cei doi, talentat si ambitios dar mai putin experimentat. Suntem foarte aproape de 2-0! Neatu Dragos isi domina adversarul dar nu gaseste decisiva, 1.5-0,5 pentru noi.

Dan_Gheoalda1

Raman sa lupte ‘greii’ echipei, dar avem adversari cu cca 300-400 puncte  Elo peste noi. Iulian joaca interesant si sacrifica o piesa pentru cativa pioni. Asa cum, pe vremea cand era la scoala era scos la tabla si prins cu lectia neanvatata, la fel si acum, Adrian Stanca este adus de catre experimentatul GM Constantin Ionescu intr-o varianta mai putin cunoscuta din Siciliana Inchisa si …prins cu varianta neanvatata! Constantin Ionescu a egalat repede pozitia, iar cu Negrul daca ai egalat stai deja mai bine. Pana la urma Adrian Stanca a primit o meritata lectie de strategie pe care va incerca sa o inteleaga si sa o comenteze.

Desi initial i-a pus probleme lui FM Horia Geanta, care a consumat mult timp de gandire, Iulian nu a gasit cele mai bune continuari, si nu a reusit sa-si puna in miscare masa de pioni pe care-i avea in plus. In schimb, Horia Geanta a reusit un bun joc de figuri si a castigat, pe merit, sa recunoastem.

Asadar, am pierdut la limita in fata echipei ce era deja ca si promovata, dar nu a lipsit mult sa scoatem un egal!

CSAN – Colosseum Giurgiu 0,5-3,5

Meciul impotriva nevazatorilor nu a avut istoric. Dupa cum avea sa ne obisnuiasca, Neatu Dragos a punctat imediat prin neprezentarea adversarului. Adrian Stanca i-a sterpelit adversarului un pion, avantaj cu care s-a dus pana in finalul de regi si pioni. La 2-0 Iulian a inchis meciul, adversarul sau fiind obligat sa dea sah etern altfel era mat. Dan Gheoalda a punctat si el intr-un tarziu, pentru palmares si puncte ELO. O fi avut ELO adversarul?

Iulian_Ceausescu1

Duminica 25 octombrie

Cazut bolnav la pat, Iulian nu a putu sa vina la ultimele doua meciuri. In locul lui, am apelat de urgenta la promitatorul Daniel Bujor.

Colosseum Giurgiu – CSU Brasov 1-3

Meciul a inceput foarte bine pentru noi. Dupa jumatate de ora stateam excelent la toate mesele. Din pacate, in acel moment adversarii au aparut la sala si partidele au inceput.

Au aparut totusi doar 3 brasoveni, din nou incepem cu +- pe masa de junior. Ingrijorator, dar am constatat ca foarte multe echipe au probleme mari in a aduce un junior. Din 8 meciuri, noi am castigat vreo 4 prin neprezentare pe masa de junior. As fi de parere ca echipele ar trebui OBLIGATE sa joace cu un junior, adica pur si simplu sa nu li se permita sa joace fara junior. Poate asa s-ar preocupa mai mult de acest ‘amanunt’.

Pierdem destul de clar la brasoveni, superiori la toate mesele si controland partidele cap-coada. Doar Adrian Stanca a mai emis unele pretentii in fata lui IM Raul Schmidt, avand la un moment dat un avantaj minimal de +- , +2.2 apreciat de catre Fritz. Din pacate, crezand ca da lovitura decisiva, acesta nu a observat un sah intermediar la capatul unei variante lungi, de 2 mutari.

Stanca_Adrian_rd8

Pierdem cu 1-3, si locul 5 ne este in pericol…

Master Mind – Colosseum Giurgiu 1-3!

In mod echitabil, din formula ambelor echipe a lipsit cate un jucator de baza, GM Andrei Murariu la Master Mind, respectiv Iulian Ceausescu la noi. Incepe meciul si…1-0, +- la masa 2 pentru noi.

Ma uit la Dan Bujor, Dan Bujor se uita la mine. Ne aparam amandoi din greu pe ultimele 3 linii, impotriva a doi veterani, dl Candea si dl Crasan. Sansele ne veneau din nou de la masa de junior, unde Dragos isi presa puternic adversarul.

Avem noroc de data asta. Preocupat cu concretizarea avantajului pozitional in finalul ce urma dupa schimbul damelor, dl Candea uita dama in priza si cedeaza fara sa mai astepte ca un norocos si lacom Adrian Stanca sa o inhate!

Norocosul meci intoarce complet meciul. Neatu Dragos ameninta un sah etern, care ar fi inchis meciul, sah etern pe care adversarul il evita doar cu pretul unei figuri, avantaj decisiv pentru Dragos, care face 3-0 imediat.

Dan_Bujor

Cat timp rezultatul meciului a fost sub cumpana, Daniel Bujor a rezistat cu tenacitate si hotarare. La 3-0 pentru noi el s-a relaxat si le-a permis celor de la Master Mind punctul de onoare.

ALTE POSTARI RELEVANTE

1 Comentariu

  • vasim

    Comentarii spumoase!
    Felicitari ca aveti placere in a juca sah!

    octombrie 27, 2009 - 4:38 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.