Antrenamentul zilei [30.09.09]


 Un castig frumos al negrului poate fi vazut in diagrama de mai jos, care ilustreaza o pozitie dintr-o partida in care cu negrul a jucat Schlosser, iar cu albul mult mai cunoscutul NN.

Negrul muta si castiga


5 Comentarii

 • virgil

  1…Ng3!
  2. Tc1 Dh4 -+;
  2.Tf6 Td1 mat;
  2.hg3 Df1 -+;
  2.De8 Rh7!!, cu variantele: 3.Dg8/3.Dh8 Rg8/Rh8 -+; 3.Tcf4 Df4!! 4.Db5 Dh4 -+;

  septembrie 30, 2009 - 7:07 am Raspunde
 • virgil

  Raspunsurile la propunerile de solutii ale cititorilor se dau cand prea devreme, cand prea tarziu in raport cu momentul cand au fost anuntate…I-as sugera lui Daniel sa fixeze o ora “h” la care sa se posteze toate raspunsurile la comentarii…In general, Daniel isi face bine treaba si afiseaza solutiile intr-un interval de timp care nu depaseste 15 ore distanta fata de ora 7 dimineata. Cu toate acestea, ar fi de dorit sa existe un moment unic la care sa apara raspunsurile la comentarii…De pilda, eu am dat solutia la problema de astazi in jurul orei 8 dimineata si nici pana acum nu am primit un raspuns, in timp ce la alte probleme cu comentarii de la alte persoane se raspunde aproape instantaneu…

  septembrie 30, 2009 - 6:27 pm Raspunde
 • dan_bujor

  Felicitari pentru rezolvare.
  Din pacate nu pot sa fixez o ora “oficiala” de raspuns (decat una fixata eventual cam pe la ora aceasta). In general sunt la calculator seara dupa ora 19, iar raspunsurile mai “matinale” sunt, in general, la pozitiile mai usoare (ori cu rezolvari gresite sau incomplete), si nu sunt legate de persoana care a rezolvat (sau a incercat sa rezolve) problemele sau diagramele.

  septembrie 30, 2009 - 6:46 pm Raspunde
 • virgil

  Daniel,decat raspunsuri la intervale de timp diferite si intr-o marja de timp mult prea mare, mult mai bine ar fi sa avem raspunsuri in intervalul de timp 20 – 22, adica intr-un interval de timp mult mai restrans si pe care il stie toata lumea…
  Propun asta fiindca sunt pe deplin constient ca mai devreme de ora 7 seara toata lumea este ocupata…

  septembrie 30, 2009 - 7:49 pm Raspunde
 • dan_bujor

  Cum ziceam, in general eu dau raspunsurile dupa ora 19, programul nepermitandu-mi (din pacate), de cele mai multe ori, interventii mai rapide. Totusi, voi incerca, ca si pana acum, sa dau raspunsurile cat de rapid voi putea, pentru ca fiecare are un program personal, si nu ma astept ca toata lumea sa-si aranjeze programul dupa al meu.

  octombrie 1, 2009 - 6:19 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.