Colosseum de Toamna!Miercuri seara incepand cu ora 19,00 avem Colosseum (67)

Colosseum revine miercurea asta!

Miercuri seara incepand cu  ora 19,00 avem Colosseum (67)

colosseum-statues2

Turneul de sah open ” Colosseum “ (67) va fi organizat miercuri miercuri 23 septembrie, 2009 de la ora 19:00 in camera”Sah cu Ceausescu” de pe www.playchess.com. Mai devreme pentru a putea urmari meciul revansa Karpov-Kasparov, care incepe la ora 20,oo

Turneul 1: 5min >7 runde

Intrati pe www.iulianceausescu.wordpress.com pentru amanunte si inscrierea la turneu.

Toţi cei care vor să joace şah sunt aşteptaţi pe server. Tot ce aveţi de făcut este să citiţi articolul în care este explicat pas cu pas modalitatea de înregistrare. Pentru orice nelămurire vă stau la dispoziţie. După ce vă faceţi cont şi accesaţi serverul, jucaţi şi voi câteva partide ca să vă familiarizaţi cu aplicaţia.

Inscrierea

Nu se mai admit jucatorii cu guest la turneu! Cu exceptia ca inainte cu 10-20 minute de incepere se intra pe messenger pe ID iulian32gr si atunci vedem cine este, sau mail la iulian32gr@yahoo.com.

Pentru cei cu conexiunea proasta, va rog sa va uitati si daca sunteti cu ea pe culoare rosie sau maron, sa iesiti si sa intrati din nou. Va voi introduce din nou la turneu fara probleme. Vreau sa lichidam cat mai multe suspiciuni .

Pentru jucatorii straini, care au steagul altei tari si nu au participat pana acum la turneu, este necesar sa dea un mail la adresa iulian32gr@yahoo.com Ca dealtfel pentru toti care si-au schimbat nickul sau sunt sub alte nume.

Postaţi un comentariu în subsolul acestui articol în care să precizaţi cu ce Nick veţi participa pe Playchess în concurs. Ar fi bine sa va si lăsaţi numele pentru ca nu vad ce ati avea de ascuns si mai ales ca imi puteti trimite un mail la iulian32gr@yahoo.com cu numele si prenumele, localitatea si id pe playchess. Daca doriti sa nu facem publice numele dumneavoastra, specificati in mail asta. Eu cred ca trebuie sa stim cine castiga turneul si premiantii, si cel care joaca cea mai frumoasa partida. Altfel, daca nu suntem ceea ce vrem sa credem ca suntem, si sa dam senzatia asta atunci cand suntem pe blog, la concurs si in viata. Daca ne ascundem, este clar ca progresul va fi mai mic decat scandalul creat, si niciodata nu vom reusi sa facem pasii constanti si orientati spre varfurile spre care tindem cu totii in visele, planurile sau proiectele noastre. Pot fi si motive plauzibile, insa aceste concursuri chiar de sunt pentru amatori de sah mai ales, sunt si vor fi urmarite de oameni din ce in ce mai multi si cu un interes de la oameni ce vor sa ne ajute pe noi si promovarea sahului. Cred ca in mare parte ne cam stim de pe blog si repet, specificati daca nu vreti ca numele dumneavoastra sa nu fie pus pe site, desi cand castigati nu stiu cum suna. Eu am incredere in cei care vin aici si la turnee ca sunt toti de bunacredinta si vom reusi sa popularizam cat mai mult sahul, si ca oamenii sa vina din nou spre sah.

Desfasurarea competiţiei?

Turneul 1: 5min >7 runde-


Având în vedere că avem de a face cu un concurs online, în cazul în care întârziaţi şi pierdeţi , o runda sau mai multe, puteţi începe concursul din runda următoare .

Când are loc concursul?

Concursul se dispută miercuri 23 septembrie, 2009 începând cu ora 19:00

Care este programul competiţiei?

  • ora 18:40 – 19:00– Înregistrarea participanţilor (trebuie să vă prezentaţi în sala de joc, pentru ca eu să vă introduc în turneu)
  • ora 19:00 – 20,15 – desfăşurarea turneului
  • ora 20,30 – Afisarea rezultatelor si a partidelor jucate pentru vizualizare pe blog.

Multă baftă!

Pentru acest lucru vom folosi o platformă extrem de populară la nivel mondial şi extrem funcţionabilă în acelaşi timp, Playchess.

Aici îşi dau întâlnire cei mai puternici jucători din lume şi nu numai. În fiecare moment găsiţi pe server peste 10.000 de utilizatori din toate colţurile lumii, de la începători până la mari maeştri de extraclasă.

Pentru a accesa acest server, trebuie fie să descărcaţi prin click aici softul playchess gratuit fie să aveţi programul de jucat şah Fritz.

Aveţi aici şi un manual de utilizare a serverului.

Trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

  • Descărcaţi soft-ul gratuit sau faceţi rost de Fritz
  • Instalaţi aplicaţia pe calculatorul vostru
  • Accesaţi aplicaţia si creaţi-vă un cont. Procedura este extrem de simplă.
  • Intraţi pe server cu user-ul şi parola pe care aţi ales-o

Citiţi manualul dacă aveţi nelămuriri, sau puneţi aici comentarii. Eu vă voi răspunde cât pot de repede.

Serverul este organizat pe „camere”. Cele mai importante sunt:

  • Main playing hall … aici găsiţi majoritatea jucătorilor şi puteţi lansa provocări.
  • Tournaments … aici sunt mai multe „sub-camere”. În cele oficiale organizează turnee periodic administratorii serverului. În cele Private sunt găzduite turneele utilizatorilor. Într-una din aceste „private” vor fi organizate şi turneele
  • Broadcasts … aici vedeţi LIVE cele mai tari turnee din lume

Utilizatorii primesc un rang … de la pion la … rege … În primele şase zile sunteţi „pion”, după care, dacă aveţi un număr suficient de partide jucate, deveniţi „cal” Rangul este important, deoarece anumite evenimente de pe server sunt restricţionate.

De asemenea primiţi şi un coeficient, în funcţie de rezultatele înregistrate în partide. Cam după 7 partide jucate vi se calculează performanţa.

Utilizarea serverului este gratuită şi din câte ştiu eu nimănui nu i se şterge contul aiurea. Apropos, serverul monitorizează toate partidele jucate. Dacă vă prinde că utilizaţi programe de şah în timpul partidelor, vă şterge automat contul.

Totuşi, pentru cei care vor să plătească, pentru o taxă de 30 euro pe an ai acces la mai multe funcţionalităţi … spre exemplu poţi CHAT-ui la anumite turnee LIVE, sau poţi vedea transmisii şi comentarii VIDEO de la super turnee.

Vă aştept şi pe Playchess. De asemenea vă rog să comentaţi aici orice nelămuriri sau probleme întâmpinate la utilizarea aplicaţiei.

Pentru a juca turneele de şah trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

  • Descărcaţi aplicaţia gratuită cu care vă conectaţi la server, după care vă creaţi un cont. Totul durează maximum 10 minute. Citiţi aici toate datele!
  • Intraţi în sala de joc. Urmăriţi în zona din dreapta jos, secţiunea “Rooms” … aici căutaţi “Clubs & Federations” –> “Romania” –> “Sah cu Ceausescu –> “Tournaments” … faceţi click pe această sală
  • Odată intraţi aici, veţi vedea în zona din stânga sus zona “Players”. Zona are 4 etichete: Info … Players … Games … World. La “Info” aveţi detalii despre competiţie, iar când apăsaţi pe “Players” vedeţi ce jucători sunt în sală cu voi. Imediat sub acea zonă aveţi nişte “butonaşe”. Primul din stânga este “Join Event” Îl apăsaţi şi mie îmi vine un mesaj. Eu vă adaug, iar vouă, în fereastra de chat vă apare mesajul “You are in …”
  • Când se dă startul rundei, vi se deschide automat fereastra cu partida, iar voi nu trebuie decât să mutaţi …

Va urez succes si sper sa veniti in numar cat mai mare sa participati la turneul romanesc de sah. Am venit in intampinarea dorintelor dumnevoastra, si vom veni si in viitor, pentru ca scopul nostru este de promovare a sahului si de a fi uniti pentru a reusi sa facem ceva pentru sah. Si dumneavoastra sunteti foarte importanti, pentru aportul pe care il aduceti cu ideile, comentariile si criticile si intr-un cuvant prin faptul ca ne cititi si ne ajutati sa facem o treaba cat mai buna impreuna. Va multumim in numele celor care incearca sa faca ceva pentru sah prin mijloacele site sau blog. Si sa stiti ca suntem uniti cu totii pentru o cauza mai buna a sahului si pentru a face o treaba cat mai buna si pentru ca sahul sa isi recapete locul pe care il merita intre sporturi si ca parte din viata si educatia oamenilor. Mult succes la turneu!

ALTE POSTARI RELEVANTE

15 Comentarii

  • dan_bujor

    ID rodan1

    septembrie 22, 2009 - 8:32 pm Raspunde
  • petrosian75

    Sunt bucuros ca reincepe Colosseum-ul. ID: petrosiand.

    septembrie 22, 2009 - 9:55 pm Raspunde
  • Silvia Wolf

    Ura! Reîncepe Colosseum! ID: lupeni-hd

    septembrie 22, 2009 - 11:00 pm Raspunde
  • MODEST

    Ora 19 e prea devreme pentru mine. Nu s-ar putea ceva mai tarziu, pe la 21-22?

    septembrie 22, 2009 - 11:38 pm Raspunde
  • Ciprian

    va rog organizati astfel de turnee mult mai des…sunt sigur ca vor fi multi doritori

    septembrie 23, 2009 - 7:32 am Raspunde
  • yo_dan

    id: yo_dan

    septembrie 23, 2009 - 8:00 am Raspunde
  • gabrielnn

    ce este acest coloseum si cum se practica el??? de ce este atata agitatie in jurul lui?? oare ce se intampla acolo??

    septembrie 23, 2009 - 3:58 pm Raspunde
  • gabrielnn

    ce este acest coloseum si cum se practica el??? de ce este atata agitatie in jurul lui?? oare ce se intampla acolo??de departe cele organizate de interpido la ora 19:15 cu 9r de 3 min sunt celemai populare mai ales ca totul e free

    septembrie 23, 2009 - 4:03 pm Raspunde
  • Marian Tudorache

    Uraa avem din nou turneul! Pregateste-te Iulian ca intri iar in conflict cu mine! De data asta scapi, cred ca nu reusesc sa joc la ora aia. Si cine stie, poate acum il faci fara reprosuri, ca de, ai experienta. Totusi acest Gabrielnn pare aterizat de departe si nu chiar bine. Joaca acolo unde zici Gabriel! Aici e tare scump. De fapt daca te inscri intre primii 500 e gratis! Vezi asta e diferenta acolo e free si aici e gratis!

    septembrie 23, 2009 - 4:37 pm Raspunde
  • lupu

    as dori sa joc si eu in seara aceasta

    septembrie 23, 2009 - 4:47 pm Raspunde
  • lupu

    as dori sa joc si eu

    septembrie 23, 2009 - 4:49 pm Raspunde
  • Marian Tudorache

    Totusi, am mai discutat problema asta, de ce nu incercati zile si ore in care nu sunt, nu se suprapun cu turneele oficiale Playchess? Miercurea sunt din 2 in 2 ore (de la 17,15 la 23,15), e drept fara premiile norocoase de 30 zile server. Joi spre ex. ei au turneul la 23,15 sau sambata ( cand e greu totusi, deh nunti, botezuri si alte activitati sociale). Joia pare ziua cea mai buna de la 21,00. E doar o propunere, pt ca inteleg ca pot exista si alte solutii.

    septembrie 23, 2009 - 5:18 pm Raspunde
  • haulica_ionut

    id guest929752

    septembrie 23, 2009 - 5:45 pm Raspunde
  • haulica_ionut

    fain.pacat ca am pierdut in ultima runda cand puteam face macar remiza si ieseam pe locu` 1 cred sau cine stie..iar cu yo dan am dat remiza la oferta pt.ca nu i`am luat un cal din cauza unei feste de mouse si a acceptat:) da cam era remiza..pacat ca n`au participat mai multi si mai buni.n`a fost prea multa lume da a fost k.locul 2 ma onoreaza:))de`as iesi mereu pe locu` 2 pff ce bine ar fi.sper sa fie cat mai multe turnee si cu jucatori cat se poate de buni:)

    septembrie 23, 2009 - 7:25 pm Raspunde
  • Pepene Gheorghe

    Propunerea domnului Tudorache mi se pare cea mai potrivita.

    septembrie 23, 2009 - 9:31 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.