Evolutie multumitoare pentru sahistii vasluieni

În intervalul 7-9 august, la Buzãu, a avut loc finala campionatului national la sah pentru elevii din Palatele Copiilor si Cluburile Elevilor, întrecere disputatã în sistem elvetian pe parcursul a sapte runde. La competitie, care a reunit la start nu mai putin de 130 de participanti din întreaga tarã, au fost prezenti si sase copii apartinând de clubul “Sergentul”, de la Palatul Copiilor Vaslui.

buzau_02

Cei sase (Maria Vintilã, Mihai Veniamin Pancu, Radu Filipescu, Armand Anusca Popa, Goergiana Cretu si George Prelipcean) au fost însoti în Crâng de instructorul Constantin Grosu, presedintele clubului “Sergentul”. În final echipa vasluianã s-a situat pe locul IV, prima pozitie revenindu-le reprezentantilor judetului Constanta. La individual, cel mai bine s-a comportat Mihai Veniamin Pancu, care, cu cele 4,5 puncte acumulate, a îndeplinit norma pentru obtinerea categoriei a II-a. Cu câte 3,5 puncte au încheiat Radu Filipescu si Armand Anusca Popa, în timp ce Maria Vintilã, Georgiana Cretu si George Prelipcean au avut câte 3 puncte. La competitie au fost prezenti concurenti din Botosani, Constanta, Alexandria, Vaslui, Ploiesti, Câmpina, Cãlãrasi, Iasi, Galati, Focsani, Suceava si Buzãu. Arbitrajul a fost asigurat de Nistor Slabu, Vasile Dragomanu si Claudiu Iordache.

Buzau_05

“Consider rezultatul obtinut la Buzãu drept multumitor. Sincer sã fiu, nici nu puteam spera la mai mult de atât. Adversarii au fost foarte puternici, în special cei din Constanta si Buzãu. Mã bucurã faptul cã Mihai Veniamin Pancu a obtinut punctajul pentru dobândirea categoriei a II-a. Este un sahist foarte tânãr si dornic de afirmare. Este cazul sã men- tionez cã pentru a dobândi mari performante în sah trebuie fãcute investitii. Avem talente, însã este necesar ca cei care vor sã dobândeascã mari succese în acest sport atât de spectaculos si de îndrãgit sã munceascã cât mai mult. Nimic nu se face fãrã un efort sporit”, ne-a declarat Constantin Grosu.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.