Despre şah şi despre şahiştii Prahovei, cu Laurenţiu Anuţa [2]

Anuta_laurentiu

Radu  GOGULANCEA – juniorul de azi, seniorul de maine

Au fost odata patru colegi de clasa, care s-au hotarat sa-si incerce puterea istetimii in mirifica lume a sahului. La inceput, adus de tatal sau, a venit Sorin. Apoi, acesta l-a convins sa vina la cercul de sah pe Florin, care la randul sau i-a adus pe cei doi frati gemeni Vlad si Radu. Cand vorbim de gemeni, ne gandim la persoane cu aspect exterior surprinzator de apropiat, cu preferinte asemanatoare. Asta teoretic, deoarece Vlad si Radu se deosebeau destul de mult nu numai fizic, drept dovada drumurile celor doi in lumea sahului separandu-se rapid si irevocabil.

Gogulancea Radu 2

Gogulancea Radu

Florin, Sorin si Radu, cei trei muschetari de clasa a III-a, au dovedit calitati deosebite si au inceput sa se remarce in competitiile locale. Mai intai Sorin devine vicecampion judetean, dupa care tatal il ia si-l duce la un club “mai bun”, cum avea sa afirme. La scurt timp a obtinut categoria I si treptat a renuntat la sah. In prezent nu mai joaca decat poate cu colegii de facultate.

Florin lasa sa se intrevada un viitor mare campion, foarte talentat si foarte muncitor. A progresat rapid si a castigat titlul de campion judetean la 12 ani . La finalele nationale de juniori, prima lui iesire departe de familie, a clacat si rezultatul nu a fost cel asteptat. Intre timp devenise un urias in tara piticilor printre colegi, se dezvoltase puternic dar armonios si se indragostise de handbal. A renuntat la sah in favoarea jocului pe semicerc, ramanand cu categoria a II a.  M-am mai intalnit cu el acum cativa ani. Acelasi baiat timid si respectuos, la care ma uitam precum David la Goliath si care sigur a ajuns un bun handbalist.

GogulanceaConpet2_CUPA ROMANIEI 2009 1020

Radu Gogulancea (stanga) la prima masa a echipei Conpet 2 la Cupa Romaniei

Dintre cei patru colegi de clasa, doar Radu s-a dovedit a fi contaminat iremediabil de microbul sahului. Privind retrospectiv, imi amintesc de un pusti slabut, care dupa cele 2- 3 ore de antrenament se lasa cu greu desprins de parinti de tabla de joc. Desi a avut momente cand sahul nu a mai fost o prioritate, juniorul (inca) Radu Gogulancea, candidat de maestru, a reusit prin pasiune si perseverenta sa devina un sahist periculos pentru orice adversar. Si cum sa nu joci cu mare prudenta in fata celui clasat al 6 lea in finala nationala de la baieti 20 ani?

Genul de introvertit, cu sensibilitate mai mare, cu o memorie sahista de invidiat si putere de calcul deosebita, Radu a avut frumoase realizari, care insa puteau fi mult mai mari daca ar fi avut mai multa incredere in fortele proprii si munca depusa ar fi fost la nivelul talentului.

GOGULANCEA Radu

Dar iata realizarile lui Radu pana acum, la frumoasa varsta de 20 ani:

Campion National pe Echipe de Juniori, la baieti 18 ani, cu echipa CONPET-ului – Saturn 2007 (Medalie de aur)

Medalie de bronz la  “Finalele Nationale de Juniori” baieti 18 ani – sah activ – Predeal 2006

Medalie de bronz la  “Finalele Nationale de Juniori” baieti 18 ani – dezlegari – Predeal 2006

Component al lotului national de juniori in 2007, 2008 si 2009, urmare a rezultatelor obtinute la finalele nationale de juniori din anii respectivi.

Component de baza al echipei de seniori, divizionara “A”  CONPET Ploiesti.

Locul IV la “Finalele Nationale de Juniori” baieti 20 ani – blitz – Iasi 2008

Locul III la “ Trofeul Litoralului “ Eforie Nord – 2007  la categoria ELO sub 2050

Locul  I la “ Memorial Maria Albulet “ Ploiesti 2008

In prezent, student in anul II la UPG Ploiesti, Fac. Geologie, Radu Gogulancea isi va incearca sansele, alaturi de coechipierii sai de la echipa de juniori a CONPET – ului (B20), in obtinerea unei medalii la “Finalele Nationale de Juniori pe Echipe ” de la Iasi, intre 26 si 30 iulie.

Este ultimul sau an de juniorat. Ce va face incepand de anul viitor, in calitate de senior? Doar timpul si propria lui decizie vor hotara. Noi sa-i dorim cat mai multe realizari sahiste si sa-i amintim ca perseverenta este calea spre succes.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.