Iasi: Rezultate de prestigiu ale clubului Micul Sahist

După participarea de anul trecut de la Mureck  (Austria) la Campionatele Uniunii Europene unde a fost aproape de o medalie iată că Diana Cuşmulic îşi ia revanşa cu brio.

Diana Cusmuliuc

Diana Cuşmulic premiată la Campionatele Europene de la Subotica, Serbia.

Doua medalii de aur şi una de bronz la Campionatele naţionale de şah de la Voineasa, o medalie de bronz la ,,Trofeul Litoralului” de la Eforie-Nord sunt urmate acum de un titlu de vicecampionă europeană la şah rapid , fete 12 ani, obţinut la Subotica, în Serbia. Diana a avut o evoluţie remarcabilă şi deşi plecată din start cu şansa a şasea ( numărul 6 de start după coficientul Elo) ea a întrecut aşteptările. După o înfrângere în runda a doua când a întîlnit prea repede prima favorită şi nu era ,,încălzită”a mai ,,colectat” cinci victorii şi două remize, în runda a şasea trecând de puternica reprezentantă a şcolii ruseşti de şah, favorita numărul doi Uvarova Anastasiya. Cealaltă medalie obţinută de delegaţia României a fost câştigată-după o evoluţie remarcabilă-de Georgiana-Steluţa Morea de la clubul Politehnica Iaşi

Un alt reprezentant al clubului, Alex Călin a participat în luna iunie la Campionatele Şcolare Europene de la Varna unde a obţinut cu echipa Şcolii ,, B.P. Haşdeu „ medalia de aur iar la individual, după un parcurs excelent, a cucerit trofeul continental

Alex Calin

Alex Călin , campion european şcolar.

SUCCESE ESTIVALE  ALE CLUBULUI  MICUL ŞAHIST IAŞI

Un număr de 4  copii reprezentând clubului Micul Şahist au participat în perioada 18-27 iunie la un puternic turneu de şah desfăşurat în Eforie- Nord ,, Trofeul Litoralului” care  a reunit copii şi juniori din toată ţara precum şi un numeros grup de şahişti din Rusia ( peste 40!). După aprige bătălii pe eşichier  7 dintre  copii au reuşit să cucerească premii. Astfel , Matei Opriţa, după un parcurs excelent a avut cel mai mare număr de puncte dintre ieşeni şi a ocupat  locul  II la grupa 10 ani  (deşi el are doar opt ani )iar  Laurenţiu Găinălocul IV (cu 5 victorii consecutive! ) la aceeaşi grupă iar proaspătul  campion european şcolar cu echipa  şcolii generale ,, B.P. Haşdeu” şi medaliat  European cu  aur la turneul individual de  blitz  de la Varna , Alex Călin,deşi  intrat in concurs efectiv din runda a patra a luat  locul II la categoria de vârstă 8 ani .

Premiati Eforie-Nord

Sahistii premianti de la   “Micul sahist” impreuna cu antrenorul Stefan Axinte

Diana Cuşmuliuc a ocupat  locul III la fete 14 ani  iar Vlad Zubcu , locul VIII în clasamentul general la 10 ani. Două surprize plăcute- mezinele ( !!) de numai  7 ani Smaranda Azamfirei şi  Ioana Feraru care au cucerit locul II şi respectiv III la categoria fete 10 ani.! Alături de ei  a fost  premiat şi antrenorul-coordonator al clubului Micul Şahist , Ştefan Axinte. Deasemeni seniorii care activează ca instructori în cadrul clubului au cucerit premii, maestrul internaţional Lucian Filip a ocupat  locul  VI la Open A şi George Pavăl a ocupat locul I la cat. Elo< 2200. Toţi premiaţii au fost răsplătiţi şi cu premii în bani.

Filip_Lucian Paval Gheorghe

Filip Lucian locul VI la Open A, iar George Paval locul 1 la sectiunea under 2200

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.