Antrenamentul zilei [08.07.09]Un final poate ceva mai simplu decat de obicei, dar la care albul poate manevra in asa fel, incat sa nu lase nicio sansa negrului. Diagrama dintr-o partida Uhlmann-Espig, disputata in anul 1968, la Berlin.

 

Albul muta si castiga

6 Comentarii

 • virgil

  Atunci cand am tras primul semnal de alarma,Iulian ne-a asigurat ca nu vom avea nimic de pierdut in ceea ce priveste numarul de diagrame ce vor fi puse la dispozitia dezlegatorilor, invocand in acest sens un proiect de viitor bine pus la punct de dansul si de colaboratorii sai…Acum constatat ca promisiunile de atunci nu au nici un corespondent in realitate…Mai exact, Daniel nu mai publica zilnic capcanele sale, iar Costin si-a suspendat rubrica fara sa fi semnalat cititorilor intentia sa … Ma intreb, in aceste conditii, noi dezlegatorii cu ce mai ramanem? Probabil ca ne vom pierde si noi in ceata ca multi altii inaintea noastra….

  iulie 8, 2009 - 3:43 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Virgil: Dupa cum ai observat a luat vacanta pana in august si Colosseum-ul, cat timp lumea este plecata. Intelegeti-ma si intelegeti-ne ca incercam sa facem mai mult si mai divers in fiecare zi, ca sa acoperim toata paleta despre sah. Este sezon estival si am fost si o sa fim din cei 4-5 cati suntem 1-2 in curand, asa cum am si mai fost. Nu este usor sa faci eforturi zilnice sa ai o medie de 10-12 articole pe zi, astfel incat sa acoperi cat mai multe sectiuni ale sahului. M-am gandit ce este de facut si deja am zarit cateva solutii, insa este greu sa pot sa fac fata si sa va pot raspunde la solutii. Incercam sa rezolvam si problema asta, nu am uitat de dezlegatori si nu am uitat de cei care sunt cu adevarat pasionati si dedicati. Nu am inteles ultima fraza foarte bine?!?: “Probabil ca ne vom pierde si noi in ceata ca multi altii inaintea noastra…” . Mai ales ca luna de luna au fost batute toate recordurile de vizite si vizitatori, ajungand luna trecuta la aproape 72.000 vizualizari, ceea ce nu ating siteuri cu subiecte cu un public infinit mai larg si o deschidere de zeci de ori mai mare. Stiu insa ca noi am tinut cont de dorinta cititorilor si am facut eforturi sa aducem cat mai multi oameni noi si sa ii pastram si pe cei vechi. Asadar putina rabdare pana luni maxim si vom gasi o solutie si cu dezlegarile, desi stiu ca exista diagrame zilnice. O sa aprofundam problema, insa sper ca nu vom munci sa aducem ceva mai multe decat acum si sa nu fie rezolvate sau macar incercate. Problema va fi ca raspunsurile vor veni a doua zi la problemele propuse.

   iulie 8, 2009 - 4:21 pm Raspunde
 • virgil

  Fac o corectie de ordin gramatical si in loc de “proiect de viitor” voi spune simplu “proiect”, asta ca sa evit un pleonasm pe care l-am constientizat dupa…

  iulie 8, 2009 - 3:52 pm Raspunde
 • virgil

  Stiu ca este vacanta, dar macar sa fi fost si noi anuntati cat din ce am avut vom avea si pe perioada estivala…Nu da deloc bine la public cand cineva isi intrerupe programul si nu anunta din timp acest lucru…Mai ramane sa intre in vacanta Gabriela si Daniel- oare tot fara sa anunte? – si atunci s-au dus de rapa toate diagramele…In asemenea situatii, chiar ca ne punem si noi bucceaua pe spate si plecam…Noi rezolvam atata timp cat avem obiectul muncii…Daca nu este interes pentru sustinerea rubricii de diagrame, nu este nici un bai, fiindca blogul este suficient de puternic sa traiasca si din celelalte rubrici…Pierdem noi, amatorii de diagrame, dar vor castiga altii, amatori de alte rubrici…In viata totul se misca, iar noi nu avem altceva mai bun de facut decat sa ne adaptam atitudinea in functie de context…Daca va fi cazul, vom renunta si la lucrurile pe care le faceam din pura pasiune…

  iulie 8, 2009 - 5:22 pm Raspunde
 • virgil

  Cand am facut referire la cei care se pierd in ceata m-am gandit la unii care se comporta in genul lui Costin…

  iulie 8, 2009 - 5:45 pm Raspunde
 • virgil

  Fiindca am ragazul necesar, mai fac o rectificare la un cuvant pe care doream sa-l scriu corect si l-am scapat incorect dintr-o greseala de tastare…Exprimarea corecta este boccea si nu buccea…Fac aceasta rectificare din dorinta de a nu-mi fi copiata greseala si de altii. Sunt de parere ca este bine ca toti care isi dau seama de greselile literare sau gramaticale comise pe blog sa incerce sa le corecteze cat se poate de repede…Nu de alta, dar blogul este un spatiu public, iar greselile pot fi luate de unii ca exprimari corecte si acest lucru ar aduce mari deservicii limbii romane.

  iulie 8, 2009 - 8:18 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.