O vara de succese pe litoral pentru sahistii ploiesteni

Prima editie a Festivalului International de Sah Eforie Nord 2009 s-a incheiat si a fost un real succes.

Ploiesteni_litoral Pepene_copii

Gheorghe Vasii  cu copii pe care ii antreneaza si Gheorghe Pepene impreuna cu elevii sai

Anuta_Laurentiu3 Conpet_juniori

Domnul Laurentiu Anuta impreuna cu cativa din elevii sai pe care ii antreneaza

Printre participantii la competitia internationala s-au aflat si sportivi de la Clubul Sportiv Municipal si Sah Club Municipal Ploiesti, pregatiti de antrenorul Gheorghe Vasii la Palatul Copiilor, CS Petrolul Ploiesti (antrenor Gheorghe Pepene) si CS Conpet Ploiesti(antrenor Anuta Laurentiu).
Festivalul a inclus mai multe sectiuni organizate de diverse cluburi din tara.

In turneul A – principala sectiune a competitiei, la care au participat peste 100 de sportivi, printre care maestri, mari maestri si mari maestri internationali s-a desfasurat proba de sah practic, ploiesteanul Adrian Iordache (dublu legitimat la CSM si Conpet Ploiesti) realizand o frumoasa victorie la categoria juniorilor de 18 ani.

Iordache_Adrian_ef

Iordache Adrian(dreapta) in lupta la Eforie cu IM Mathias Thesing(Dreapta)

Acesta si-a adjudecat sase puncte, obtinand, in urma performantei sale, si o norma de candidat de maestru. Totodata, in competitia similara feminina, Emma Sevastian (sportiva cu dubla legitimare la CSM si CS Callatis Mangalia) a incheiat pe locul doi, cu 5,5 p.

sevastian_emma

Sevastian Emma (Stanga)

In turneul B, rezervat copiilor si juniorilor sub 14 ani, tot la sah practic, Gabriel Herea si Catalin Sandu, amandoi de la CSM Ploiesti, s-au situat pe pozitiile patru, respectiv cinci, cu sase puncte obtinute dupa noua runde disputate, din 50 de participanti.
La categoria copiilor cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani, sportivul clubului Petrolul Ploiesti, Alexandru Chiru, s-a impus cu 7,5 p.
Intr-un alt concurs, organizat de clubul Tinerii Maestri Bucuresti, intrecere rezervata juniorilor de 10 ani, de dezlegari de studii si probleme, sportivii de la CSM Ploiesti au dominat, Gabriel Herea, Constantin Stoica si Catalin Sandu monopolizand podiumul de premiere. In plus, Herea si Stoica au obtinut cate 30 de puncte fiecare, maximum care puteau fi castigate.
Ploiestenii s-au mai facut cunoscuti si in cadrul concursului organizat de CS Siciliana Bucuresti, la care Dariana Didiliuc a castigat la categoria sa de varsta, 14 ani, in proba de dezlegari de studii si probleme. La aceeasi proba, dar la 10 ani baieti, Catalin Sandu s-a situat pe pozitia a treia.
Cei doi sportivi prahoveni au obtinut aceleasi pozitii si in cadrul intrecerii de sah blitz, iar in urma punctajului reusit de reprezentantii CSM Ploiesti la categoria 10 ani, echipa pregatita de Gheorghe Vasii si-a adjudecat locul trei in clasamentul formatiilor.
De asemenea, sportivii de la CSM Ploiesti, de la categoria 8 ani, au realizat o surpriza placuta, adjudecandu-si locul trei in ierarhia echipelor. Din cadrul gruparii prahovene au facut parte Nicolas David, Mihnea Stefanescu, Andrei Avramescu, Andrei Raduta, Ioana Marin, Dan Vasii, Lauriana Didiliuc.
Nota speciala a turneului a fost data de participarea unui jucator de sah nevazator, Carapit Vasile care s-a clasat pe locul 147. E remarcabil sa poti sa gandesti doar cu ochii mintii si sa o faci atat de bine!
Sportivii urmeaza sa se pregateasca pentru Campionatul national echipe juniori, care se va desfasura la Iasi, in perioada 26-30 iulie.

(Scris de Petre Apostol pe www.ziarulprahova.ro)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.