Stiri din sah – 24 din 24 ore – Miercuri 1 Iulie

Update 20.10

8. De azi intra in vigoare noile reguli ale sahului: toleranta zero!

Incepand de azi, 1 iulie au intrat in vigoare noile reguli ale jocului de sah. De acum inainte oricine intarzie la masa de joc, este declarat invins.

Update 20.05

7. Anton Kovalyov este noul campion al Quebec-ului

Campionatul Quebec Invitational Championship a avut loc in perioada 19-27 iunie in Auberge Universel, Montreal. Cei 10 jucatori invitati la turneu, au jucat fiecare cu fiecare, acest turneu fiind si unul de calificare pentru un alt turneu, Montreal International Chess tournament, ce va avea loc in luna august.

GM Anton Kovalyov, a castigat turneul si a fost declarat campion al  Quebec-ului. In ultima runda, Kovalyov la invins pe IM Renier Castellanos. Principalul adversar a lui Kovalyov, GM Mark Bluvshtein a fost invins in ultima runda de GM Vinay Bhat, si a terminat competitia cu 7 puncte.

Anton Kovalyov (Argentina), Mark Bluvshtein (Canada), Vinay Bhat (USA) si IM Thomas Roussel-Roozmon (Canada) au primit invitatiile la International Festival d’échecs de Montréal.

Update 19.00

6. Campionatul Italian de tineret sub 16 ani

Campionatul Italian de sah sub 16 ani,baieti si fete, a inceput luni in Courmayeur, un frumos oras de munte din Aosta Valley. In concurs s-au inscris peste 900 de participanti, intre 5 si 15 ani, impartiti in 5 categorii de varsta. Pe 28 iunie, a avut un frumos simultan, in care WGM Martha Fierro, GM Lexy Ortega, IM Sabino Brunello si WFM Marina Brunello au jucat fiecare cu cate 25 de copii.

Update 14,14

5.Locuri fruntase la turnele de pe litoral pentru sahistii de la CSS Targu-Mures

Sahistii Clubului Sportiv Scolar Targu-Mures au obtinut numeroase clasari pe podium la Festivalul International de sah Eforie 2009. Remus Cătană s-a clasat pe locul II la băieţi, 14 ani, la şah practic, realizand 7 puncte din 9 posibile. In concursul fetelor, Laura Şonfălean a obtinut locul III, cu 5 puncte. Teodor Anton a obtinut 7 puncte din 11 la un puternic concurs Open pentru seniori, unde au fost inscrisi 175 de participanţi.        Vlad Dragoş Oros s-a clasat al II-lea la băieţi 10 ani la şah dezlegări, la egalitate cu locul I, cu 30 de puncte din 30 posibile. Concursul s-a desfasurat in perioada 18-28 iunie la Eforie-Nord. Cei care s-au ocupat de pregatirea acestora au fost Baratosi Iosif si Fugulyan Grigore.
In paralel cu acesta s-a disputat „Trofeul Litoralului- Eforie Nord”.
Petruta- Alisia Moldovan s-a clasat a doua la fete 14 ani, la şah practic, cu 5 puncte din 9 si a treia la şah dezlegări.
Tot in aceasta perioada, la Cap Aurora s-a desfasurat Festivalul Internaţional de sah. Sportivul pregatit de Baratosi Iosif, Alexandru Pop a castigat proba de dezlegari cu 30 de puncte din 30 posibile.(IC)

(Scris pe www.zi-de-zi.ro de Mihai Veres)

Update 12,35

4.Vineri la sala de sah a clubului VOINTA Satu Mare incepe a III-a editie  a turneului international de sah Satu Mare Chess Weekend no.3.

Structura turneului:                                                                                                                                                                                       Turneul A : open general pentru jucatori legitimati cuprinsi in listele ELO si CIV cu posibilitatea obtinerii de puncte ELO – se raporteaza la FIDE si FR. Sah. Organizatorii isi rezerva dreptul sa limiteze numarul sportivilor fara ELO la maxim 5 sportivi.                                                                                                                                                                    Turneul B : open general pentru sportivii inscrisi in lista CIV. Turneul se raporteaza la F.R.Sah pentru omologare.       Cu toate ca fondul de premiere este relativ modest (1000 lei) la turneul A si-au anuntat participarea o serie de sahisti valorosi din Satu Mare, Sighetu Marmatiei, Cluj, Baia Mare, Arad, Iasi, Sacuieni, Cugir precum si din Ungaria. La start vor fi prezenti printre altii : Butunoi Alexandru(maestru international), Suciu Dinu Simi, Szabo Attila si Toma Alin(maestrii FIDE) care alaturi de ceilalti participanti (maestrii, candidati de maestrii, categ. I.-II) vor lupta pentru castigarea turneului. (IC) Aici puteti vedea lista provizorie a jucatorilor inscrisi

Taxe de participare: Turneul A: 50 lei pentru cei cu ELO; 75 lei pentru sportivii fara ELO.                                                               Turneul B: 30 lei/jucator                                                                                                                                                                         Arbitrii: Vasile Remetean si Zoltan Pall INFORMATII SUPLIMENTARE SI INSCRIERI:Ciprian Muntean: ciprimuntean@yahoo.com, 0744-86-86-88

(Informatie de la Ciprian Muntean)

Update 04,35

3.Avalansa de competitii pentru sahistii vasluieni

Vara este sezonul în care practicantii sportului cu 64 de pãtrãtele duc marile bãtãlii. În perioada 18-28 iunie, la Eforie Nord, a avut loc Trofeul „Litoralului“, întrecere la care au fost prezenti sute de jucãtori din întrega tarã. La competitie au participat si doi foarte tineri sahisti vasluieni. Radu Filipescu a concurat la categoria 10 ani si, cu 5 puncte, din 7 posibile, s-a situat pe locul 8, din 36 de competitori. Veniamin Mihai Pancu, care abia a împlinit 11 ani, a concurat la categoria 14 ani si a acumulat 3,5 puncte, zestre cu care a terminat pe un mai mult decât onorant loc 15, din 43 de concurenti. De remarcat cã, pe lângã cei mai buni tineri sahisti români, la întreceri au fost prezenti mai multi sahisti de valoare din Rusia si Moldova. Pe agenda sportivilor vasluieni sunt trecute participãri la Memorialul „Constantin Iacob-senior“ (18 iulie), Cupa „Bucovinei“ (Suceava, 17-19 iulie), la care va fi prezent si un echipaj al Palatului Copiilor Vaslui, precum si la Campionatul National pe echipe destinat juniorilor (Iasi, 26-30 iulie) la care va participa o formatie sub 12 ani de la Clubul Sportiv „Sergentul“ Vaslui. Echipa va fi alcãtuitã din Sergiu Dinu, Mihai Veniamin Pancu, Daniel Vasile Sava, Armand Anusca Popa si Radu Filipescu.(IC)

(Sursa www.monitoruldevaslui.ro scris de Dorelian David)

Update 02,25

2.“Căluţul de fildeş” a avut mare succes printre şahişti la Mediesu Aurit

“Căluţul de fildeş”, ajuns la ediţia a IV-a, a adunat la Medieşu Aurit numeroşi şahişti. Turneul a devenit deja unul titrat, la care participă chiar şi campioni naţionali sau maeştrii în acest sport.
Astfel, s-au constituit categorii de vârstă la fete şi băieţi.

La fete, clasele I-VIII, primele trei locuri au fost ocupate de Alexandra Robaş (Medieş), Roxana Pricop (Băbăşeşti) şi Alexandra Loghin (Medieş).

La băieţi podiumul a fost ocupat în ordine de Claudiu Catricicău (Iojib), Vlad Zima (Medieş) şi Bogdan Macovei (Medieş).
La licee băieţi, primul loc i-a revenit lui Mihai Meszaros din Medieşu Aurit, urmat de Răzvan Iojiban din aceeaşi localitate şi Zoltan Balogh din Satu Mare.
La seniori a ieşit învingător Attila Szabo din Satu Mare, urmat de Antal Varga din Potău şi Ludovic Nagy, tot din Satu Mare.
Câştigătorii au primit diplome, copiii dulciuri şi medalii. Organizatorul, A.J. “Sportul pentru Toţi”, mulţumeşte DSJ Satu MarePrimăriei şi Consiliului Local Medieşu Aurit pentru sprijin.(IC)

(Sursa informatiazilei.ro scris de Daniel Chiorean)

Update: 02,18

1.Cursul de formare pentru instructorii de sah de la Iasi a avut impact si in alte judeteÎn perioada 23-28 iunie, la Iasi a avut loc un curs de formare pentru instructori de sah din judetele Iasi si Vaslui. Actiunea s-a desfãsurat sub atenta colaborare a Asociatiilor Judetene de Sah din cele douã judete. Din Vaslui, au fost prezenti si au luat atestatul de instructori Gelu Pãduraru si Gheorghe Cãseru, dar si Constantin Grosu, care si-a reînnoit carnetul. Cei trei au primit atestate cu dublã specializare: sah si sportul pentru toti. Vasile Manole, Vlad Ungureanu si Vladimir Danilov, personalitãti marcante ale sahului national, au fost printre lectorii cursului. La actiune au fost prezenti cursanti din judetele Vaslui, Iasi, Harghita, Prahova, Neamt, Botosani si Suceava. În urma confirmãrii în noile functii, participantii au dreptul sã organizeze activitãti sportiv-recreative, cultural-artistice si sã promoveze idealurile artistice pe plan local.

„Sunt foarte multumit de modul în care a decurs si decurge colaborarea cu Asociatia Judeteanã de Sah Iasi. Este o asociatie cunoscutã atât pe plan national, cât si international în urma rezultatelor obtinute de sahistii din municipiul celor sapte coline. De altfel, sahistii ieseni nu mai au nevoie de nici un fel de prezentare. As fi vrut ca, în cadrul actiunii desfãsurate la Iasi zilele trecute, sã ia parte cât mai multi animatori ai sahului din Vaslui. Avem mare nevoie de acestia deorece trebuie acoperit tot arealul judetului. Vrem sã implementãm sportul mintii în scoli si este absolute necesar sã avem cât mai multi instructori cu pregãtire. În proiectele pe care le vom initia pe viitor vom trece si organizarea unor cursuri destinate arbitrilor“, ne-a declarat Constantin Grosu, presedintele Asociatiei Judetene de Sah Vaslui.(IC)

(Sursa monitoruldevaslui.ro)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.