Anand i-a raspuns lui Kasparov

eu102

Acum cateva luni Garry Kasparov a facut un comentariu spunand ca “suprematia lui Anand se va incheia curand” datorita faptului ca se apropie de 40 de ani. In timpul unui eveniment promotional in India, lui Anand i s-a reamintit aceasta declaratie a lui Kasparov, la care a dat un raspuns clar in fata jurnalistilor. “Mi se pare ciudat ca in octombrie 2008, cand aveam 38, Kasparov a spus ca am un viitor mare, iar in decembrie, dupa ce am implinit 39, eram prea batran ca sa mai continui prea mult.”

677px-Viswanathan_Anand_08_14_2005

In timpul conferintei de presa, Anand a dezvaluit unele secrete legate de recentul meci de sah rapid impotriva lui Leko, unde a ales sa joace Apararea Grunfeld dupa o pauza de 9 ani. “Au fost multe asemanari cu meciul de la Bonn; a fost un fel de continuare. Deoarece Leko a fost secondantul lui Kramnik la Bonn, eram prevenit ca el ar putea folosi variante pregatite pentru acel meci si ramase nefolosite. In mod amuzant, fiecare dintre noi a vrut sa-l surprinda pe celalalt in deschidere iar amandoi am ajuns sa pregatim aceleasi linii din Apararea Grunfeld. Am fost primul care mi-a revenit, dup a ce am respins ideile lui in prima partida si am castigat in a 2-a. El a avut o sansa in partida a 4-a dar a ratat-o”. a spus Anand.

Vorbin despre meciul pentru titlul mondial de la anul impotriva fostului campion bulgarul Vesselin Topalov, Anand a spus ca el a facut deja o lista cu jucatorii ce vor forma echipa de ‘secunzi’. Imediat el a fost intrebat despre GM Ganguly, dar Anand nu a vrut sa dezvaluie mai multe informatii. El a continuat: “Topalov este incredibil de puternic. El are multa experienta de meci, ceea ce il face un jucator de meci formidabil. El este foarte bine pregatit si are abilitatea de a-si lasa complet in urma propriile esecuri si a revina puternic.”

ALTE POSTARI RELEVANTE

8 Comentarii

 • virgil

  Anand are drepate atunci cand spune ca afirmatiile lui Kaspasrov se exclud una pe alta…Pe de alta parte, aceleasi afirmatii ale lui Kasparov pot fi logice daca presupunem ca atunci cand a facut-o pe prima era hotarat sa nu mai revina in joc, iar cand a facut-o pe a doua luase deja decizia de a se intoarce in competitii…Fara existenta acestor 2 optiuni contrare ale lui Kasparov(sa revina sau sa nu revina in lupta pentru suprematia in sah), declaratiile sale raman fara suport si risca a fi catalogate ca neserioase.

  iunie 23, 2009 - 6:07 pm Raspunde
 • mures

  Anand este prea elegant pentru a transforma o declaratie subiectiva a Sefului in subiect de barfa pentru sahistii de rind.Sunt multe alte lucruri importante de facut in loc de a se crea galerii vis-a-vis de aceasta afirmatie.

  iunie 23, 2009 - 10:17 pm Raspunde
 • virgil

  Mures: Aceste afirmatii au existat si din partea lui Anand si din partea lui Kasparov si existenta lor da dreptul oricui sa comenteze, iar a comenta nu este sinonim cu a barfi. Sa retii pentru tine faptul ca eu am comentat si nu am barfit…

  iunie 23, 2009 - 11:48 pm Raspunde
 • virgil

  Mures:
  Vrand,nevrand, Anand si Kasparov au facut aceste declaratii si daca tot le-au facut, nimeni nu are voie sa puna pumnul in gura cuiva interzicand comentarea lor…Si Anand Si Kasparov Sunt persoane publice si ca atare comportamentul lor poate fi subiect de discutie oricand,oriunde si pentru oricine…Care e problema?

  iunie 24, 2009 - 12:05 am Raspunde
 • mures

  comentariul lui kasparov era intr-un anumit context,care avea darul de a arata ca noua generatie a devenit mai incisiva in lupta pentru titlul mondial,nicidecum de a-l ataca pe anand;ba chiar in acelasi interviu,tot garry il considera pe anand ca fiind cel mai bun adversar al sau.
  cind tii partea cuiva fara a avea propriile argumente nu e tocmai comentariu.

  iunie 24, 2009 - 1:38 am Raspunde
 • mures

  iar anand a spus ca isi tine degetele incrucisate in fiecare an,cind este vorba de titlul sau

  iunie 24, 2009 - 1:43 am Raspunde
 • virgil

  Daca citesti cu atentie ce am spus eu in acel comentariu(primul), vei observa ca nu e nici umbra de atac la adresa lui Anand sau Kasparov si nimic din textul meu nu sugereaza existenta unui conflict sau dusmanii intre cei 2 jucatori exponentiali…Tot ce am facut eu acolo a fost sa incerc o explicatie pentru declaratiile contradictorii ale lui Kasparov. Atat si nimic mai mult…

  iunie 24, 2009 - 10:04 am Raspunde
 • virgil

  Personal, cred ca in momentul de fata Anand este o nuca mult prea tare pentru oricine ar incerca sa-l deposesdeze de titlul mondial…Este favorit pe linie in fata oricui…Poate doar revenirea in arena a lui Kasparov ar mai schimba aceasta situatie, generand un meci cu adevarat epocal si echilibrat.

  iunie 24, 2009 - 10:15 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.