Stiri din sah – 24 din 24 ore – Vineri 12 iunie

Update 23,30

5.George Grigore din nou lider la Brescia

George Grigore a castigat astazi cu negrele si a redevenit lider la Brescia cu 15 puncte. Reamintim ca la acest turneu este folosit experimentala formula de 3 puncte pentru victorie si 1punct pentru remiza. Aveti aici clasamentul

Aici puteti vedea partidele live

UPDATE 16,26

4.Ieri a sosit Teimur Radjabov in Romania pentru turneul Regilor care se disputa 14 -25 iunie la Bazna. noi 

Teimur Radjabov a sosit in Romania ieri la Bucuresti pe aeroportul “Henri Coanda” . In zilele urmatoare vor sosi si ceilalti participanti invitati la Turneul Regilor dupa urmatorul program.

Teimour Radjabov

Joi 11 iunie ora 18.20

Istanbul – Bucuresti

Boris Gelfand

Vineri 12 iunie ora 12.30

Tel Aviv – Bucuresti

Gata Kamsky

Vineri 12 iunie ora 14.50

Varsovia – Bucuresti

Vassily Ivanchuk

Vineri 12 iunie ora 18.30

Munchen – Bucuresti

Alexei Shirov

Sâmbătă 13 iunie

(ora încă nu e stabilită)

(Sursa turneulregilor.com)

UPDATE 16,06

3.Sportivii cu dizabilităţi de la Clubul „Temerarii” au excelat anul acesta

Clubul Sportiv  „Temerarii” este o asociaţie cu caracter non-profit, cu sediul în Arad. Cei care au pus bazele acestui club sunt membrii fondatori Gabriel-Ovidiu Dronca, Mihai Fighir şi Constantin Bracon.

Scopul clubului a fost încă de la început, practicarea sportului pentru toţi şi de performanţă pentru persoane cu dizabilităţi dependente de fotoliul rulant şi nu numai, în vederea redescoperirii independenţei de mişcare, asigurării unei mai mari autonomii şi obţinerii încrederii în forţele proprii, iar obiectivul principal constă în antrenamente specifice persoanelor cu dizabilităţi si participarea sportivilor utilizatori de fotolii rulante sau cu alte dizabilităţi fizice, la concursuri locale, naţionale şi internaţionale, sub deviza: “Ai izbutit, continuă, n-ai izbutit, continuă!“.

Printre sporturile practicate de membrii clubului este si  şahul de catre numărul membrilor era de 17, atât băieţi, cât şi fete, iar numărul sportivilor activi legitimaţi era de 9. În acest moment clubul nostru sportiv are 15 membri şi 2 voluntari, dintre care 10 legitimaţi la Federaţia Română de Sport pentru Persoane cu Handicap.
Ei s-au afiliat la  începutul anului 2005  la Federaţia Română de Sport pentru Persoane cu Handicap, având astfel posibilitatea să participe la toate competiţiile sportive din ţară.
(Sursa observator.info scris de Nicoleta Boşnigeanu)

UPDATE 15,43

2.Adina Chiriţă este laureata Cupei “Dumbrava minunată”

-la ediţia a doua a concursului de şah au participat 20 de copii

Turneul de şah, desfăşurat ieri la Grădiniţa “Dumbrava minunată” a fost organizat de Asociaţia părinţilor acestei instituţii de învăţământ, Direcţia pentru Sport şi CS Orizont 64 şi a reunit la start 20 de copii selecţionaţi din grupele de pregătire.
Partea organizatorică a Cupei “Dumbrava minunată”, ediţia a doua, a fost asigurată de directoarea Nuţa Mazilu, iar arbitrajul de către Ionel Balcan, candidat maestru în şah.
La finalul competiţiei, care s-a derulat în sistem elveţian pe durata a trei runde, primul loc i-a revenit Adinei Chiriţă, jucătoare de categoria a III-a care a realizat procentaj maxim, locul al doilea Cristinei Răducan, ambele cu câte trei puncte, departajarea făcându-se după coeficientul Bucholtz, iar al treilea a fost adjudecat de Bogdan Necula.
Toţi copiii au primit diplome şi dulciuri, iar ocupanţii podiumului cupe şi medalii, festivitatea de premiere fiind oficiată de directoarea Grădiniţei, Nuţa Mazilu şi Păuniţa Iuga, referent de specialitate în cadrul DSJ.(IC)

(Sursa Vocea Brailei scris de Costel Filip)

Update 12,20

1.Cupa Poikovsky, runda 8

Efimenko, Zahar – Shirov, Alexei : 0,5 – 0,5
Sutovsky, Emil – Onischuk, Alexander : 0,5 – 0,5
Inarkiev, Ernesto – Rublevsky, Sergei : 0 – 1
Naiditsch, Arkadij – Bologan, Viktor : 0 – 1
Motylev, Alexander – Gashimov, Vugar : 1 – 0

Clasament dupa runda 8:

1. Motylev, Alexander  6,5

2 .Gashimov, Vugar  5,5

3. Inarkiev, Ernesto  4,5

4. Sutovsky, Emil 4,5

5. Onischuk, Alexander  4

6. Bologan, Viktor 4

7. Naiditsch, Arkadij 3,5

8. Rublevsky, Sergei  3,5

9. Efimenko, Zahar  2

10. Shirov, Alexei  1,5

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.