Stiri din sah – 24 din 24 ore – Miercuri 10 iunie

UPDATE 19.32

8. George Grigore remiza cu Romanisin

La Brescia in runda 5, George Grigore a remizat cu Romanisin, cu piesele albe (AS)

Update ora 18.15

7. Festivalul de sah Ruy Lopez 2009

A treia editie afestivalului de sah Ruy Lopez 2009, va avea loc inSpania, in perioada 12 -24 Iunie 2009. Participantii la acest turneu sunt: GM Michael Adams, GM Ivan Cheparinov, GM Fabiano Caruna (castigator in 2008), GM Humpy Koneru, GM Pia Cramling, IM Manuel Perez Calendario, and IM David Lariño.

Conform traditiei, toate meciurile vor incepe din pozitia clasica Ruy Lopez: 1. e4 e5 2. Cf3 Cc6 3. Nb5.

Update ora 18.00

6. Capablanca Memorial 2009, runda 2

In runda 2 a memorialului Capablanca 2009 , Georg Meier si Boris Savchenk au reusit sa castige meciurile impotriva adversarilor. Savchenko a reusit in 40 de mutari victoria impotriva lui Lazaro Bruzon, iar Meier a fost mai rapid, avand nevoie doar de 27 mutari sa treaca de Artyom Timofeev.

Rezultate inregistrate in runda 2

GM Leinier Domínguez – GM Igor Khenkin 1/2-1/2
GM Lázaro Bruzón – GM Boris Savchenko 0-1
GM Georg Meier – GM Artyom Timofeev 1-0

Clasament

1-2. Meier, Savchenko 1,5
3-4. Dominguez, Khekin 1,0
5-6. Bruzon, Timofeev 0,5

(C.B.)

Update 11,20

5. Turneu de sah rapid la Giarmata Vii

Week-endul viitor,13-14 iunie, se va desfasura la Giarmata Vii a IX-a editie a Turneului International de sah rapid “Trofeul Mediator” organizat de Clubul sportiv de sah “Mediator”, care este structurat pe trei categorii de varsta: Boboc, Junior si Senior. Mai multe detalii gasiti in afisul turneului. (DB)

Stire preluata de pe foisorchess

Update 02,09

4. Orăşelul Copiilor din Oradea pregăteşte cursuri de sah in vacanţa de vară

Va debuta la Oradea cursul de şah, cu o durată de trei luni, câte o oră pe săptămână, începând din 15 iunie, ora 17. Pentru acest curs se pot înscrie atât preşcolari cât şi şcolari, începători cât şi avansaţi. Cursul va fi susţinut de maestrul FIDE Dan Ovidiu Raţ, iar programul se va stabili de comun acord între părinţi şi profesor.

Dan Ovidiu Raţ este cunoscut atât la nivel naţional cât şi internaţional, fiind încă activ ca jucător profesionist în prima ligă din Germania şi Ungaria. El este membru în Comisia Federaţiei Române de Şah şi organizator de competiţii ( Cupa Felix 2009 a fost un turneu de succes), dar şi director tehnic la Clubul de Şah al Universităţii Agora. Informatii suplimentare pot fi solicitate la telefon 0359/459624 sau pe e-mail: oraselul.copiilor@aioradea.ro.(IC)

( Sursa bihoreanul.ro )

Update 02,02

3. Locul patru pentru CS Tăcerea la C.N. de şah

Clubul Sportiv al Surzilor Tăcerea a ocupat locul patru la C.N. de şah de la Suceava. Aurel Mihalache a realizat şase puncte, Nicolae Szabo 3p, Istvan Gedeon 2 puncte şi Georgeta Dindelegan 1 punct. (IC)

(Sursa informatia-zilei.ro)

Update 01,58

2. Cezara Moldovan şi Joszef Kovacs, câştigătorii Cupei Cartierelor la şah

Sâmbătă, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, în colaborare cu DSJ Satu Mare, a organizat Cupa Cartierelor la şah. Competiţia s-a desfăşurat la feminin şi masculin.

Pe primele trei locuri la prima categorie s-au clasat Cezara Moldovan (Carpaţi II), Bianca Laslău (Micro 15) şi Maria Şter (Cart. Păuleşti). La masculin cei mai buni au fost Joszef Kovacs (Micro 14), Jeno Tokacs (Micro 17) şi Virgil Borşe (Carpaţi II). Organizatorii au acordat diplome şi premii, iar pe această cale vor să aducă mulţumiri celor care i-au sprijinit. (IC)

(Sursa informatia-zilei.ro)

Update 01,15

1. George Grigore conduce in Turneul de la Brescia dupa runda 4!

Jucatorul roman George Grigore 2542 ( castigatorul turneului de la Limpedea), conduce in turneul de la Brescia dupa primele 4 runde. Un sistem interesant este implementat pentru acest turneu, cu 3 puncte la victorie si 1 punct pentru remiza, care ridica gradul de spectaculozitate si de a incerca sa se joace mai mult pentru castigul partidelor. Jucatorul roman conduce dupa primele 4 runde cu 10 puncte . In runda 5 George Grigore il va intalni pe celebrul veteran rus Oleg Romanisin 2501, care a acumulat 9 puncte pana acum.(IC)

Aici puteti sa vedeti live partidele incepand cu ora 15,30, ora Romaniei

1 Comentariu

  • nicu valahu

    Bravo George! Succes in partida de azi.

    iunie 10, 2009 - 7:37 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.