Arad: Copiii de la “Aron Cotruş”, campioni la şah

Echipa de şah a Şcolii Generale „Aron Cotruş” a câştigat un turneu de sah, organizat cu scopul popularizării sportului minţii în rândurile elevilor. Competiţia a reunit patru instituţii de învăţământ din Arad.

vados_scoli

Alin Cimpeanu impreuna cu premiatii merituosi de la Scoala Generala “Aron Cotrus”

Au luptat pentru supremaţie Şcoala Generală „Aron Cotruş”, Şcoala Generală „Ioan Slavici”, Şcoala Generală „Aurel Vlaicu” şi Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”. Toate echipele au fost formate din elevi ai claselor I – IV.

În semifinale, Şcoala Generală „Aron Cotruş” şi Şcoala Generală „Ioan Slavici” au câştigat clar, cu acelasi scor, 12-4, meciurile lor cu Şcoala Generală „Aurel Vlaicu” şi respectiv Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”.

Finala a fost deosebit de disputată, trei din cele patru runde terminându-se la egalitate. În final, s-au impus copiii de la Aron Cotruş, cu scorul de 9-7.

Tinere talente

Alin Câmpean, preşedintele Sah Club Vados, i-a remarcat din echipa învingătoare pe Hach Bence şi Ţâna Denis, ambii cu câte 7 puncte din 8 partide, precum şi pe Boroneanţ Cătălin, care a cucerit 6 puncte din 8. Din echipa Şcolii Generale “Ioan Slavici”, au excelat David Bogdan, cu 7 puncte din 8 posibile şi Săcăleanu Sergiu, cu 6 puncte din 8 meciuri disputate.

Finala mica a fost câştigata de Colegiul National „Elena Ghiba Birta” cu scorul de 10-6 în faţa celor de la Scoala Generala „Aurel Vlaicu”.

Şi la anul

Organizatorii, adica Sah Club Vados, Inspectoratul Şcolar Arad şi firma Ared, au anunţat că, în anul scolar 2008-2009, peste 150 de copii au beneficiat în mod gratuit de cursuri de şah în şcolile lor.

În urma succesului de care s-a bucurat proiectul, Alin Câmpeanu îşi doreşte să continue şi anul următor, cu şi mai multe şcoli participante.

(Articol scris de Radu Romanescu in Adevarul)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.