Stiri din sah – 24 din 24 ore – Miercuri 03 iunie

UPDATE 17,50

7. Open Hamburg 2009 cu doi romani care joaca live incepand cu ora 16,00

Aici puteti sa vedeti live runda VI a Open Hamburg in care joaca doi romani la mesele 1 si 7

La Open Hamburg 2009, doi jucatori romani se lupta pentru locurile fruntase. Doru Rogozenko este pe locul 3 cu 3 puncte dupa primele 4 runde si Mircea Parligras are decat 2 puncte acumulate. Turneul este programat sa aibe 9 runde.(IC)

Update : 17,34

6.Ganduri mari pentru directorul CS Unirea Alba Iulia va lua alte 4 ramuri sportive, printre care si sahul

Noul director al Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia, Marius Anghel, are în plan extinderea ramurilor sportive, dorind să afilieze şi sporturi ca înotul, boxul, şahul, respectiv powerlifting-ul.

“Vrem să înfiinţăm o secţie nouă de înot pentru că avem baza materială, care a fost cuprinsă şi într-un proiect de fonduri structurale de reabilitare a bazinului Olimpic, chiar şi de extindere a acestuia. Apoi vrem şahul, care va avea o finanţare aferentă, în prezent fiind susţinut de Consiliul Local şi Primărie. De asemenea, mai sunt în discuţii şi ramuri de sport ca boxul şi powerlifting-ul”.(IC)

( Sursa Informatia de Alba – Scris de Alexandru Nicolae şi Sorin Poparadu)

UPDATE:15,44

5. 1 Iunie cu multe surprize la Mediaş

Cei mai mici locuitori ai Mediasului au fost cu adevarat rasfatati luni, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului. Partidele politice, dar si unele scoli din oras au organizat diferite manifestari si concursuri pentru a–i sarbatori pe cei mici.
Filiala locala a Partidului National Liberal a organizat o noua editie a deja cunoscutului concurs de sah, la care au participat ceimai mici iubitori ai sportului mintii. „Pentru noi este deja o traditie acest concurs si am decis in acest an sa il organizam de 1 iunie. Le-am oferit tuturor copiilor mai multe cadouri, insa in principal am incercat sa stimulam participarea copiilor la acest sport”, a spus George Petrescu, presedintele PNL Medias.

(Sursa Tribuna Sibiu)

UPDATE 15,07

4. Competiţie şahistă pe litoral – Cap Aurora

Organizatorul internaţional FIDE Mariana Ioniţă anunţă prima ediţie a Festivalului Internaţional de Şah “Cap Aurora”, care se va desfăşura între 19-28 iunie 2009 la Hotelul Delta din cocheta staţiune de pe litoral. Vor avea loc un open pentru seniori şi turnee pentru copii de 8,10 şi 12 ani, fiind programate şi concursuri de dezlegări pentru respectivele categorii de vârstă.(IC)

(Sursa frsah.ro)

UPDATE 14,30

3. Campionatul Naţional la şah rapid al Indiei  la start

Campionatul Naţional de şah rapid  al Indiei , organizat de Academia Cyber Chess, a început în Hyderabad. Concursul are loc intre  2-5 iunie si este un turneu de 11  runde cu timp de control 25 min + 10 sec.

Cei mai buni intrati in concurs  sunt GM Parimarjan Negi şi GM Sanda Chandipan, care vor concura în  compania a inca  28 de jucatori cu titluri.

Concursul va fi urmat de turneul national de blitz, cu timp de control 3 min + 2 sec.

UPDATE 10,47

2.“Cupa cartierelor” la şah in Satu Mare

Iubitorii şahului sunt invitaţi sâmbătă de la ora 10.00 la sala Restaurantului Aurora la “Cupa cartierelor”, unde pot participa, (dupa cum am aflat dupa o discutie cu organizatorul si o rectificare necesara fata de informatia preluata din ziar ca) :

– şahiştii amatori intr-o sectiune  separata

– şahiştii legitimati in alta sectiune, cu conditia ca ei sa  aiba cel mult categoria a II-a.

Persoană de contact este organizatorul V. Şter, tel. 0723.648.594. (IC)

(Sursa www.informatia-zilei.ro)

UPDATE 10,28

1.Presedintele Israelului Shimon Peres a vizitat Academia de sah Shevach Mofet

Saptamana trecuta Academia de sah Shevach Mofet din Tel-Aviv a primit vizita presedintelui statului israelian, caruia i-au fost descrise activitatile si obiectivele Academiei chiar de catre fondatorul si directorul ei, MM Boris Alterman. 20 de elevi urmeaza un program special de sah de 6 ore pe saptamana tinut de MI Mark Berkovich, coordonator national al echipei de juniori, ca si de alti antrenori. Academia a castigat recent Campionatul Israelului pentru licee. Doi dintre cei mai buni elevi, Gil Popilsky si Marsel Efroimsky, au reprezentat Israelul in cateva competitii europene si la Campionatele mondiale individuale. Marsel a fost campionana mondiala la fete la categoria  U12.(DB)

(Stire preluata de pe site-ul susanpolgar.blogspot.com)

1 Comentariu

 • nicu valahu

  Foarte interesant!
  In timp ce in toata tara, la munte,la mare,oriunde… nu are loc nici un turneu de sah, in schimb in Bucuresti(zica-se capitala de tara!!!) turneele se suprapun unul peste celalat, de nici nu mai stii la care sa participi.
  Mai rariti-le putin domnilor organizatori, ca-i mai dragut 🙂

  Un bucurestean vesel.

  iunie 3, 2009 - 2:57 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.