Stiri din sah – 24 din 24 ore – Joi 28 mai

UPDATE 22,38

Dupa primele  4 partide de sah rapid din Cehia, Ivanchuk conduce cu 3-1. Urmeaza alte 4 partide in urmatoarele 2 zile, pe care le puteti vedea aici.

round 3. and 4. (28.05.2009)
GM Navara 1/2
1/2
GM Ivanchuk
GM Ivanchuk 1
– 0 GM Navara

UPDATE 12.55

La recent incheiatul Open Chicago a participat si un roman. E drept ca Felecan Florin si-a luat de multi ani cetatenie americana, dar pentru noi tot roman ramane. FM Felecan Florin (ELO2409) a avut un rezultat conform ELO-ului, locul 18 cu 3,5 din 7, performanta ELO 2415. Daca rezultatul nu este istoric, Florin ramane cu amintirea unei spectaculoase victorii cu Negrul in Indiana Regelui la GM Yuri Shulman (ELO 2697)  (AS)

UPDATE 12.47

De undeva din marea Rusie ne vine o stire de fapt divers, oarecum legata de sah. Zice ca in oraselul Glazov un om de 46 ani pe nume Aleksey Valentikhin  a fost condamnat la 6 ani inchisoare deoarece,  nervos ca a pierdut o partida de sah, si-a aruncat adversarul (un respectabil om de 60 ani), pe fereastra. Stirea am gasit-o pe Russia Today, si este un pic laconica, in sensul ca nu se mentioneaza cate kg cantarea persoana aruncata pe geam, si daca a fost aruncat de la etaj sau nu. Desi nu se mentioneaza nimic,  avem motive puternice sa credem ca in timpul partidei de sah s-a consumat multa vodca, element de baza al culturii rusesti. Unde esti tu Cehov sa ne mai dai o mica schita umoristica legata de subiectul de mai sus?(AS)

UPDATE 11.07

GM  Alexander Ivanov(53 ani) a castigat editia nr 78 Massachusetts Open, disputat in perioada 23-25 Mai, cu 5 puncte din 6 partide. Pe locurile 2-3 s-au clasat IM David Vigorito (38 ani), respectiv FM Bill Kelleher (59 ani), cu cate 4,5 puncte din 6 partide. (AS)

Update 10,00

In perioada 28.05.09-06.06.09 se va desfasura in Lublin, Polonia, turneul 1st International Grandmaster Tournament. Acesta este un turneu de tip “round robin” (n.t. fiecare joaca cu fiecare) la care vor participa 10 mari maestrii cu un ELO de la 2535 la 2652, si un ELO mediu de 2614, ceea ce il face sa fie un turneu de categoria XV. Meciuri live vor fi transmise pe Chessdom.com. (DB)

Update 02,30

Maestrul internaţional, profesor-antrenor la şah, dl Boris Nevednicii,  şi-a sărbătorit jubileul de 70 de ani. Printre
invitaţi nu a lipsit nici conducerea Federaţiei Naţionale de şah din Moldova şi discipolii antrenorului emerit printre care marele maestru Dumitru Svetuşchin, marele maestru Vladislav Nevednicii, maestru internaţional Bargan Sergiu şi alţii. Printre discipolii săi cei mai cunoscuţi îi putem menţiona: Vladislav Nevednicii – mare maestru internaţional, este membru Federaţiei Române de şah, membru echipei olimpice, învingătorul multor turnee internaţionale. Dumitru Svetuşchin – mare maestru internaţional, membru echipei olimpice naţionale, învingătorul multor turnee republicane şi internaţionale, Sergiu Bargan – maestru internaţional, Ion Deseatnicov – maestru internaţional, Irina Bulmaga – maestru internaţional, Alexandru Ogleznev – maestru FIDE, Iulian Baltag – maestru FIDE. Fiind sportiv de performanţă dl Nevednicii este învingătorul multor turnee internaţionale, este multiplu (de 8 ori!) campion R. Moldova la şah între bărbaţi. Posedând titlul de maestru internaţional la şah, fiind o persoană inteligentă, dl Nevednicii deţine o mare autoritate şi respect nu numai între colegii săi de lucru, dar şi între elevii şcolii. Mulţi ani, dl Nevednicii!!

Update 02,12

În atenţia jurnaliştilor şi a amatorilor de şah: joi, 28 mai, la ora 14:00 în incinta sediului Uniunii Scriitorilor din Chişinău, va avea loc prezentarea ediţiei în limba română a cărţii “Trepte”, semnată de Viorel Bologan. Amintim că anterior această carte a fost publicată în mai multe limbi, inclusiv în rusă, engleză, franceză şi spaniolă, şi s-a bucurat de un succes enorm printre cititori. Acum ea este disponibilă şi în limba română. Prefaţa cărţii a fost semnată de Garry Kasparov, campion mondial la şah. (IC)



maestru internaţional, profesor-antrenor la şah, dl Boris Nevednicii, care şi-a sărbătorit jubileul de 70 de ani. Printre invitaţi nu a lipsit nici conducerea Federaţiei Naţionale de şah şi discipolii antrenorului emerit printre care marele maestru Dumitru Svetuşchin, marele maestru Vladislav Nevednicii, maestru internaţional Bargan Sergiu şi alţii.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.