“Vom imbunatatii software-ul!”

În această săptămână trei mari turnee de şah au avut probleme cu transmisa live a jocurilor  pe site-urile lor. Este din vina organizatorilor, sau ar trebui să invinovatim DGT, compania care produce componentele hardware şi software-ul? Albert Vasse, Director executiv al DGT, crede că adevărul se află undeva la mijloc.
dgt290

In ultima săptămână, la Cupa presedintelui de la Baku,  meciurile de sah rapid ale celor mai buni jucatori din lume nu au putut fi difuzate pe site-ul oficial, din cauza unor probleme tehnice. Aproape simultan, organizatorii Campionatului American de Sah au avut si ei probleme şi au decis să treaca de la sistemul DGT la sistemul Monroi pentru transmisia  live. Şi marţi, M-Tel Masters din Sofia s-a continuat  traditia: transmisia live a meciurilor nu s-a putut realiza pe parcursul zilei. O tendinţă sau doar o coincidenta?

Vasse AlbertVasse Albert

Vasse Albert, unul dintre cei doi Directori Executivi ai DGT şi responsabil de  marketing si vanzari, a comentat recentele probleme cu software-ul lor din turnee. Vasse a declarat: “Ştim că nu este cel mai uşor software, si avem in lucru o nouă versiune a TOMA, care ar trebui să fie gata în această vară. Aceasta versiune va fi mai uşor de utilizat”.  Vase a mai declarat : ” Este pacat ca nu au avut personal calificat penrtru remedierea problemor. Noi asiguram asistenta tehnica 24/7, dar nu am primit nici un telefon. Este important sa ai o persoana competenta care sa poata remedia problemele aparute si binteles sa testeze toate sistemele in avans. Testarea in ziua primei runde este putin cam tarziu.  Referitor la Campionatul American am discutat cu organizatorii sa angajeze o persoana specializata de la noi, dar ei au preferat sa foloseca personal propriu. “

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.