SC Cotnari il sustine pe campionul mondial la sah

Articol publicat pe siteul bzi.ro

Cea mai mare performanta a sahului iesean a fost obtinuta si cu ajutorul SC Cotnari SA, firma care a investit masiv in sportul mintii. Sportivul Stefan Parlog, devenit campion mondial la sah pentru amatori, este legitimat la CS Cotnari Politehnica.

Cotnari_IasiEchipa de la CS Cotnari Politehnica Iasi

Aceasta medalie este incununarea efortului facut de sportiv (Stefan a participat si anul trecut la acest concurs, ratand o medalie dupa un inceput foarte bun) si a sprijinului acordat de catre CS Cotnari Politehnica Iasi in ultimii 2 ani. Interesant este ca Stefan a castigat anul trecut, in luna august, competitia “Sah in cartiere”, initiata de consilierul local Sorin Iacoban. “Ne bucuram ca am investit in acest sport si inca o data se dovedeste ca am ales bine disciplinele pe care le sustinem financiar. Nu vreau sa vorbesc foarte mult, meritul este al sportivilor si al antrenorilor si sper ca si in viitor sa ne putem bucura impreuna de performante deosebite”, a declarat Catalin Grecu, directorul de marketing al SC Cotnari SA. La randul sau, Stefan Parlog le-a multumit tuturor celor care l-au sustinut pe drumul performantei. “Ii multumesc in primul rand lui Dumnezeu ca m-a ajutat si am obtinut aceasta performanta, antrenorului meu Vladimir Danilov ca a fost alaturi de mine, mai ales in momentele grele cand in runda a cincea am pierdut o partida si de asemenea multumesc familiei mele ca m-a sustinut tot timpul”, a declarat Stefan Parlog. Sportivul este absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare, a facut si un master in domeniu si provine dintr-o familie cu 8 copii, 4 fete si 4 baieti, toti impatimiti de sah.

“Am invatat sa jucam sah de la tatal nostru, care este preot”, a mai spus Stefan Parlog. Campionul mondial in varsta de 26 de ani a capatat incredere in fortele proprii odata cu doua competitii foarte importante: Grand-prix-ul de la Iasi si Sah in cartiere, o competitie de sah care a adunat mii de ieseni la fiecare editie. De altfel, pe data de 16 mai, in 5 piete din Iasi va incepe o noua editie a competitiei “Sah in Cartiere”, Editia a V-a, iar pe 17 Mai, in Piata Unirii se va desfasura finala acestui concurs. Poate participa oricine cu conditia sa nu depaseasca Elo 2000. In weekend-ul imediat urmator echipele de la Cotnari-Politehnica Iasi vor ataca, atat la feminin cat si la masculin, Cupa “Romaniei” ce va avea loc la Snagov, obiectivul fiind ocuparea primului loc pe podium.

“Odata cu apropierea sfarsitului de an scolar Asociatia Judeteana de Sah Iasi si Cotnari-Politehnica Iasi vor organiza cu sprijinul Primariei Iasi traditionalele concursuri pentru copiii scolari si prescolari. Toate aceste evenimente sunt teste de verificare inainte de Etapa a III-a a Grand Prix Iasi de la inceputul lunii Iunie si de Campionatul European Scolar – Varna, de unde sahistii de la Cotnari-Politehnica Iasi doresc sa obtina cat mai multe medalii”, a mai declarat antrenorul Vladimir Danilov.

1 Comentariu

  • hritcucos

    Foarte util articol! Trebuie sa-i dam Cezarului ce i se cuvine. Fara sponsori de calitate nu exista performanta.

    mai 10, 2009 - 12:48 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.