Capcane in deschidere (22)


Am deschis o noua serie de articole dedicata “capcanelor” si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.

Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele “cheie” ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu partida intregrala, cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).

 

Queen’s Gambit Accepted: Smyslov Variation (D25)

1.d4 d5 2.c4 dxc4 3.Nf3 Nf6 4.e3 g6 5.Bxc4 Bg7 6.Qa4+ Nbd7

 

Albul muta si castiga


ALTE POSTARI RELEVANTE

4 Comentarii

  • virgil

    1.Nf7 Rf7(1…Rf8 2.Ce6 +-)2.Cg5!
    2…Rg8 3.Dc4 +- ;
    2…Rf8 3.Ce6 +- ;
    2…Re8 3.Ce6 +-

    mai 2, 2009 - 7:56 am Raspunde
  • erty

    mie mi s-a cam acrit de capcane in deschidere

    mai 2, 2009 - 1:47 pm Raspunde
  • rodantero

    @Virgil
    solutia este corecta (cu exceptia variantei din paranteza 1…Rf8, poate 2.Cg5 Cb6 3.Db3 si albul sta mult mai bine)

    @Erty
    Daca ti s-a “acrit” poti sa le eviti usor (au numele de “capcane” in titlu).

    mai 2, 2009 - 4:46 pm Raspunde
  • virgil

    Erty: Din cate stiu eu, gusturile nu se discuta; nu-ti place un produs, pur si simplu, nu-l consumi si gata! Nu toate produsele dintr-un magazin sunt pe gustul tuturor, numai ca ele trebuie sa existe toate acolo, pentru ca fiecare sa-si cumpere exact specimenul pe care si-l doreste…Ar fi fost mult mai bine daca ai fi spus ce iti place cu adevarat sa vezi pe blog decat sa te limitezi in a afirma ca nu-ti place ceva…Sunt convins ca dirigiuitorii blogului ar fi facut ceva pentru a satisface si cererea ta, fiindca, nu-i asa, clientii nostri sunt stapanii nostri sau, altfel spus, cere si ti se va da! E mult mai de folos sa exprimi o sugestie decat sa desfiintezi ceva fara sa pui nimic in loc…Orice rubrica, oricat ar parea de buna, poate fi imbunatatita daca exista idei in acest sens, iar multe dintre aceste idei este de asteptat sa vina din partea consumatorilor, adica a noastra…Conform unui principiu economic consacrat, oferta se supune neconditionat cererii, fiindca, daca nu se intampla acest lucru, cei cu oferta au intotdeauna de suferit…

    mai 2, 2009 - 5:36 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.