“Forcing Chess Moves” a primit premiul “ChessCafe.com Book of the Year”

cafe96

Incepand din anul 2000, ChessCafe, faimoasa pentru reviziile de carte, sustine o competitie bazata pe voturile cititorilor, pentru acordarea premiului „ChessCafe.com Book of the Year“. In trecut autori celebrii precum John Nunn si John Watson au obtinut acest premiu. Acum, mai putin cunoscutul FM Charles Hertan a obtinut acest premiu.

387

La o citire in fuga a reviziilor aparute la cartea „Forcing Chess Moves“, publicata de New in Chess anul trecut, ne arata ca toti o indragesc. Elizabeth Vicary, una din cei care au facut recenzia cartii, a spus pe site-ul USCF:

Lasati-ma sa o spun direct: Imi place foarte mult acesta carte, in principal datorita alegerii pozitiilor absolut incantatoare. Un student a exclamat  „Sexy!” cand rezolvam o problema in clasa si constata o estetica placuta, dar nu m-am gandit nicodata in acest mod la sah pana nu am citit acesta carte.

hertancharles-c-2008

FM Charles Hertan

Revizorul ChessCafe Steve Goldberg admite că la inceput coperta l-a surprins , dar în cele din urmă, el este la fel de entuziast. Ea arată cat de convingatoare este metoda lui Hertan. Hertan isi dovedeşte capacitate ade a scrie o carte importanta despre sah, chiar dacă nu eşti un Grandmaster sau chiar daca ai fost campion mondial.

Forcing Chess Moves” se concentrează, nu surprinzator, pe murtari care “forteaza” ceva – sahuri, captura, sau în principiu orice care limiteaza opţiunile adversarului – Hertan oferă exemple importante  de ce este atât de important să se ia în considerare aceste mutari în orice moment, . El susţine că  antrenandu-te sa vezi aceste mutari, ne dezvoltam “ochiul de calculator” – ceea ce înseamnă că nu o s ane mai limitam doar la mutarile ce par naturale. Aceasta este ceva care cu siguranta jucatorii de sah vor aprecia şi vor înţelege, dar şi jucători de blitz sau cei dependenti de sahul pe internet. Şi acesta se datoreaza exact pentru aceste motive – o mare valoare practică, concretetea subiectului si exemple atragatoare – motive pentru care a fost premiata si  cartea.

Castigatorii din anii  trecuti

2007
Silman’s Complete Endgame Course
by Jeremy Silman

2006
Van Perlo’s Endgame Tactics
by G.C. Van Perlo

2005
Learn from the Legends
by Mihail Marin

2004
Pal Benko: My Life, Games and Compositions
by Pal Benko & Jeremy Silman

2003
Chess Strategy in Action
by John Watson

2002
Excelling at Chess
by Jacob Aagaard

2001
Understanding Chess Move by Move
by John Nunn

2000
Shady Side: The Life and Crimes of Norman Tweed Whitaker
by John S. Hilbert

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.