Sergey Karjakin se transfera la rusi!

Costin Beiu

O noua problema a zguduit Federatia Ucrainiana de Sah. Conform declaratiei lui GM Mikhail Golubev pentru Chess Today, citat de Susan Polgar, talentatul jucator ucrainian si castigatorul turneului Corus 2009, Sergey Karjakian, se va transfera la Federatia Rusa de  Sah.

Ieri Yury Vasilyev, in reportajul sau de la Nalchik, a inclus si o stire neofiala pana acum, conform careia Sergey Karjakian va juca pentru Rusia in viitorul apropiat.

karjakin-serious-1-820

Sergey Karjakian va juca pe bani mai multi pentru Rusia

Contactat de jurnalist, tatal jucatorului a confirmat ca acest lucru nu este un secret, si un asemena transfer este in intentia lor. Alexander Karjakin a declarat ca nu are nimic impotriva Ucrainei, si ca ei sunt recunoscatori tuturor celor l-au ajutat pe Sergey in trecut.

Presedintele Federatiei Ucrainiene de Sah, Viktor Petrov, nu a fost foarte incantat sa vorbeasca despre acest subiect. Petrov a trimis intr-un mod sarcastic felicitarile sale cele mai calde domnului Zhukov, Presenditele Federatie Ruse de Sah pentru “sprijinul” acordat la transferul Annei Muzychuk la Federatia Slovena de Sah acum cativa ani in urma, ceea ce a facut Federatia Ucrainiana foarte nefericita.

In opinia lui Petrov, regulile actuale ale FIDE privind transferul de la o federatie la alta, contrazic caracterul Olimpic, si ca oficialitatile FIDE sunt interesate doar de banii pe care FIDE ii primeste la transfeul de jucatori.

FIDE afirma ca doreste s se alature familiei Olimpice, a mai spus Petrov, si a introdus acest test antidopping fara niciun sens, dar nu ia in considerare lucruri multt mai importante. Petrov  a fost de accord ca nu este posibil s ail opreasca pe Karjakin de la acest transfer impotriva dorintei jucatorului. Petrov a maiadaugat faptul ca se cunoaste sentimentul jucatorilor ucrainieni ca nu castiga suficienti bani in tara.

ukraine-wch05

Presedintele Federatiei Ucrainiene de Sah, Viktor Petrov, din ce in ce mai suparat

Foarte dureros a fost pentru jucatori cand sumele alocate pentru a recompensa castigarea Olimpiadei in 2004 la masculin si in 2006 la feminin au fost foerte mici. Ruslan Ponomariov a refuzat sa mai joace pentru echipa nationala din motive financiare. Decizia luata de Karjakin va diminua si mai mult sansele Ucrainei de  a castiga titlul de campioana mondiala in urmatorii 20 ani, nu ma poate face fericit

In general, in ciuda tuturor eforturilor, nu avem bani suficienti pentru  sahul ucrainian, ce are asememnea jucatori puternici. Nu stiu daca este de interes pentru cititori, dar daca 60 din cei mai puiternici jucatori ai nostri se vor transfera in Rusia, Slovenia sau in alta parte, voi obtine sanse foarte mari pentru a juca pentru lotul national. A incheiat Petrov.

1 Comentariu

  • virgil

    Karjakin nu se numara printre jucatorii care au dreptul sa se planga ca nu castiga suficienti bani din sah, iar pentru a castiga bani poti face multe alte lucruri inainte de a decide sa nu mai reprezinti propria tara in concursurile internationale. Daca el se tanguie ca nu castiga suficienti bani din sah, atunci ce sa mai spunem de sahistii nostri? Gestul lui l-as aprecia ca o decizie neloiala fata de tara lui.

    aprilie 17, 2009 - 3:36 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.