Nu ratati sambata seara turneele prin care Colosseum ajunge la turneul 50!

Sambata seara de la ora 20,00 doua turnee Colosseum care conteaza pentru GP Aprilie:

1. Primul turneu – va conta pentru GP Aprilie va fi de 9 runde 3 minute+2 secunde

2. Turneul al doilea – va conta pentru GP Aprilie va fi de 9 runde 5 minute

colosseum-statues

Al doilea Grand Prix Colosseum se desfasoara in luna Aprilie!

Sistemul de punctare va fi pentru fiecare turneu in sistem Grand Prix si anume :

Locul I-20p+(nr.puncte x 2) – Locul IX – 8p+(nr.puncte x 2)
Locul II-18p+(nr.puncte x 2) – Locul X – 6p+(nr.puncte x 2)
Locul III-16p+(nr.puncte x 2) –Locul XI-5p+(nr.puncte x 2)
Locul IV-15p+(nr.puncte x 2) – Locul XII – 4p+(nr.puncte x 2)
Locul V -14p +(nr.puncte x 2) – Locul XIII – 3p+(nr.puncte x 2)
Locul VI-13p+(nr.puncte x 2) – Locul XIV- 2p+(nr.puncte x 2)
Locul VII-12p+(nr.puncte x 2) – Locul XV -1p+(nr.puncte x 2)
Locul VIII-10p +(nr.puncte x 2)

Programul turneelor Colosseum in luna Aprilie = 8 turnee care vor conta pentru GP

Sambata 4aprilie=1turneuGP+1 turneu Tematic
Sambata 11aprilie=2 turnee GP
Miercuri 15 aprilie=1 turneu GP
Sambata 18 aprilie=1 turneu GP si 1 turneu Tematic
Sambata 25 aprilie= 2 turnee GP
Miercuri 29 aprilie =1 turneu GP
Restul de jucatori pana la locul 30 primesc decat (nr.puncte x 2)
Ceilalti jucatori pana la locul 30 vor primii decat (nr.puncte x 2). Jucatorii guest care nu anunta dupa publicarea clasamentului numele lor, pe mail sau prin mesaj pe blog, nu vor fi luati in calcul in clasamentul final.

Clasamentul dupa primul turneu Colosseum

Loc Nume Et.1(39j Et.2 Et.3 Et.4 Et.5 Et.6 Et.7 Et.8 Total
1 Ppngh 35 35
2 CIPRI1979 33 33
3 C4indy 29 29
4 Muresh 27 27
5 Gryzly3 26 26
6 Aspidazzo2009 25 25
7 iulinut 24 24
8 Alexut 21 21
9 Bergomi 19 19
10 Adrianpetrisor92 16 16
11 Profgeo 15 15
12 Mtudorache 14 14
13 Rodan2 13 13
14 RazvanD 11 11
15 DraganZdravkovic 10 10
16 Sevenhunt 9.3 9.3
17 Killerchess1980 9,2 9,2
18 MathPlayer2 9,1 9,1
19 Florin G 9 9
20 Gp 8,3 8,3
21 Volcinsche 8,2 8,2
22 T-rex1 8,1 8,1
23 BOTEA 8 8
24 Danfugulin 7,1 7,1
25 Do1971 7 7
26 Burebistas 6,4 6,4
27 gelu 6,3 6,3
28 FlorinUngureanu2 6,2 6,2
29 Petrosiand 6,1 6,1
30 vasyly66 6 6

Turneele de sah open ” Colosseum “ (49) si (50), vor fi organizate sambata 03.04.2009 de la ora 20:00 in camera”Sah cu Ceausescu” de pe www.playchess.com

Turneul 1 va fi de 9 runde a cate 3 minute+2 secunde

Turneul 2 va fi de 9 runde a cate 5 minute

Intrati pe www.iulianceausescu.wordpress.com pentru amanunte si inscrierea la turneu.

Chat live pe toata durata turneului

Toţi cei care vor să joace şah sunt aşteptaţi pe server. Tot ce aveţi de făcut este să citiţi articolul în care este explicat pas cu pas modalitatea de înregistrare. Pentru orice nelămurire vă stau la dispoziţie. După ce vă faceţi cont şi accesaţi serverul, jucaţi şi voi câteva partide ca să vă familiarizaţi cu aplicaţia.

Inscrierea

Nu se mai admit jucatorii cu guest la turneu! Cu exceptia ca inainte cu 10-20 minute de incepere se intra pe messenger pe ID iulian32gr si atunci vedem cine este, sau mail la iulian32gr@yahoo.com.

Pentru cei cu conexiunea proasta, va rog sa va uitati si daca sunteti cu ea pe culoare rosie sau maron, sa iesiti si sa intrati din nou. Va voi introduce din nou la turneu fara probleme. Vreau sa lichidam cat mai multe suspiciuni .

Pentru jucatorii straini, care au steagul altei tari si nu au participat pana acum la turneu, este necesar sa dea un mail la adresa iulian32gr@yahoo.com Ca dealtfel pentru toti care si-au schimbat nickul sau sunt sub alte nume.

Postaţi un comentariu în subsolul acestui articol în care să precizaţi cu ce Nick veţi participa pe Playchess în concurs. Ar fi bine sa va si lăsaţi numele pentru ca nu vad ce ati avea de ascuns si mai ales ca imi puteti trimite un mail la iulian32gr@yahoo.com cu numele si prenumele, localitatea si id pe playchess. Daca doriti sa nu facem publice numele dumneavoastra, specificati in mail asta. Eu cred ca trebuie sa stim cine castiga turneul si premiantii, si cel care joaca cea mai frumoasa partida. Altfel, daca nu suntem ceea ce vrem sa credem ca suntem, si sa dam senzatia asta atunci cand suntem pe blog, la concurs si in viata. Daca ne ascundem, este clar ca progresul va fi mai mic decat scandalul creat, si niciodata nu vom reusi sa facem pasii constanti si orientati spre varfurile spre care tindem cu totii in visele, planurile sau proiectele noastre. Pot fi si motive plauzibile, insa aceste concursuri chiar de sunt pentru amatori de sah mai ales, sunt si vor fi urmarite de oameni din ce in ce mai multi si cu un interes de la oameni ce vor sa ne ajute pe noi si promovarea sahului. Cred ca in mare parte ne cam stim de pe blog si repet, specificati daca nu vreti ca numele dumneavoastra sa nu fie pus pe site, desi cand castigati nu stiu cum suna. Eu am incredere in cei care vin aici si la turnee ca sunt toti de bunacredinta si vom reusi sa popularizam cat mai mult sahul, si ca oamenii sa vina din nou spre sah.

Desfasurarea competiţiei?

Turneul 1 va fi de 9 runde a cate 3 minute+2 secunde

Turneul 2 de – 9 runde 5 minute pentru fiecare

Având în vedere că avem de a face cu un concurs online, în cazul în care întârziaţi şi pierdeţi , o runda sau mai multe, puteţi începe concursul din runda următoare .

Când are loc concursul?

Concursul se dispută sambata 11 aprilie 2009 începând cu ora 20:00.

Care este programul competiţiei?

 • ora 19:30 – 20:00– Înregistrarea participanţilor (trebuie să vă prezentaţi în sala de joc, pentru ca eu să vă introduc în turneu)
 • Puteti sa intrati pe chatul special creat pentru acest turneu si sa comentati si sa discutati
 • ora 20:00 – 21:20 – desfăşurarea turneului 1
 • ora 21,30 – 22:50 desfăşurarea turneului 2
 • ora 23,15 – Afisarea rezultatelor si a partidelor jucate pentru vizualizare pe blog.

Multă baftă!

Pentru acest lucru vom folosi o platformă extrem de populară la nivel mondial şi extrem funcţionabilă în acelaşi timp, Playchess.

Aici îşi dau întâlnire cei mai puternici jucători din lume şi nu numai. În fiecare moment găsiţi pe server peste 10.000 de utilizatori din toate colţurile lumii, de la începători până la mari maeştri de extraclasă.

Pentru a accesa acest server, trebuie fie să descărcaţi prin click aici softul playchess gratuit fie să aveţi programul de jucat şah Fritz.

Aveţi aici şi un manual de utilizare a serverului.

Trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Descărcaţi soft-ul gratuit sau faceţi rost de Fritz
 • Instalaţi aplicaţia pe calculatorul vostru
 • Accesaţi aplicaţia si creaţi-vă un cont. Procedura este extrem de simplă.
 • Intraţi pe server cu user-ul şi parola pe care aţi ales-o

Citiţi manualul dacă aveţi nelămuriri, sau puneţi aici comentarii. Eu vă voi răspunde cât pot de repede.

Serverul este organizat pe „camere”. Cele mai importante sunt:

 • Main playing hall … aici găsiţi majoritatea jucătorilor şi puteţi lansa provocări.
 • Tournaments … aici sunt mai multe „sub-camere”. În cele oficiale organizează turnee periodic administratorii serverului. În cele Private sunt găzduite turneele utilizatorilor. Într-una din aceste „private” vor fi organizate şi turneele
 • Broadcasts … aici vedeţi LIVE cele mai tari turnee din lume

Utilizatorii primesc un rang … de la pion la … rege … În primele şase zile sunteţi „pion”, după care, dacă aveţi un număr suficient de partide jucate, deveniţi „cal” Rangul este important, deoarece anumite evenimente de pe server sunt restricţionate.

De asemenea primiţi şi un coeficient, în funcţie de rezultatele înregistrate în partide. Cam după 7 partide jucate vi se calculează performanţa.

Utilizarea serverului este gratuită şi din câte ştiu eu nimănui nu i se şterge contul aiurea. Apropos, serverul monitorizează toate partidele jucate. Dacă vă prinde că utilizaţi programe de şah în timpul partidelor, vă şterge automat contul.

Totuşi, pentru cei care vor să plătească, pentru o taxă de 30 euro pe an ai acces la mai multe funcţionalităţi … spre exemplu poţi CHAT-ui la anumite turnee LIVE, sau poţi vedea transmisii şi comentarii VIDEO de la super turnee.

Vă aştept şi pe Playchess. De asemenea vă rog să comentaţi aici orice nelămuriri sau probleme întâmpinate la utilizarea aplicaţiei.

Pentru a juca turneele de şah ce începe sambata seara la ora 20,00 trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Descărcaţi aplicaţia gratuită cu care vă conectaţi la server, după care vă creaţi un cont. Totul durează maximum 10 minute. Citiţi aici toate datele!
 • Intraţi în sala de joc. Urmăriţi în zona din dreapta jos, secţiunea “Rooms” … aici căutaţi “Clubs & Federations” –> “Romania” –> “Sah cu Ceausescu –> “Tournaments” … faceţi click pe această sală
 • Odată intraţi aici, veţi vedea în zona din stânga sus zona “Players”. Zona are 4 etichete: Info … Players … Games … World. La “Info” aveţi detalii despre competiţie, iar când apăsaţi pe “Players” vedeţi ce jucători sunt în sală cu voi. Imediat sub acea zonă aveţi nişte “butonaşe”. Primul din stânga este “Join Event” Îl apăsaţi şi mie îmi vine un mesaj. Eu vă adaug, iar vouă, în fereastra de chat vă apare mesajul “You are in …”
 • Când se dă startul rundei, vi se deschide automat fereastra cu partida, iar voi nu trebuie decât să mutaţi …

Va urez succes si sper sa veniti in numar cat mai mare sa participati la turneul romanesc de sah. Am venit in intampinarea dorintelor dumnevoastra, si vom veni si in viitor, pentru ca scopul nostru este de promovare a sahului si de a fi uniti pentru a reusi sa facem ceva pentru sah. Si dumneavoastra sunteti foarte importanti, pentru aportul pe care il aduceti cu ideile, comentariile si criticile si intr-un cuvant prin faptul ca ne cititi si ne ajutati sa facem o treaba cat mai buna impreuna. Va multumim in numele celor care incearca sa faca ceva pentru sah prin mijloacele site sau blog. Si sa stiti ca suntem uniti cu totii pentru o cauza mai buna a sahului si pentru a face o treaba cat mai buna si pentru ca sahul sa isi recapete locul pe care il merita intre sporturi si ca parte din viata si educatia oamenilor. Mult succes la turneu!

ALTE POSTARI RELEVANTE

8 Comentarii

 • yo_dan

  id: gelu

  aprilie 11, 2009 - 9:53 am Raspunde
 • rodantero

  id : rodan2

  aprilie 11, 2009 - 10:27 am Raspunde
 • haulica_ionut

  id:guest

  aprilie 11, 2009 - 10:41 am Raspunde
 • Burghis Alex

  Tigran2009

  aprilie 11, 2009 - 11:45 am Raspunde
 • DanB

  id Botea

  aprilie 11, 2009 - 12:09 pm Raspunde
 • tr0til

  id tr0ti_89

  aprilie 11, 2009 - 5:52 pm Raspunde
 • nicu valahu

  id:nicu valahu

  aprilie 11, 2009 - 6:51 pm Raspunde
 • stefan

  Etapa anterioara am fost plecat prin Bucuresti… acu era sa ratez iar turneul, desi eram bine-merci acasa…
  Id: stefan_mihalea2

  aprilie 11, 2009 - 8:04 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.