Antrenamentul zilei [04.04.09]

Datorita unui eveniment fericit in viata sa (nasterea iminenta a celui de-al doilea copil), George (vasyly66) nu va mai putea sa publice studiile si diagramele sale foarte interesante. Cu doi baieti, cate unul pe genunchi, Vasile, va da dispozitii celor 2 flacai sa ii posteze pe blog, ideile si compozitiile sale, care pe atunci vor fi celebre. Eu imi propun ca in cel mai scurt timp (1-2 ani maxim) sa pot sa realizez articole aproape la fel de bine ca si el.

Negrul pare insa intr-o situatie dificila, iar amenintarile de transformare (sau chiar de mat) ale albului par imposibil de evitat.

Negrul reuseste totusi sa gaseasca resurse de obtinere a remizei.

Negrul muta si obtine remiza

8 Comentarii

 • Nuta Dan

  Solutia: 1. ..Td7! Turnul nu poate fi luat din cauza ca negru ar ramane in pat. Din cauza amenintarii 2. ..Tb7! albul e nevoit sa joace 2.b7. Acum negru joaca turnul pe coloana d (2…Td2), isi aduce regele in c7 si albul nu mai poate promova pozitia.

  aprilie 4, 2009 - 4:48 pm Raspunde
 • vasyly66

  Ce surpriza domnule “Rodan” 🙂
  Si eu care credeam ca e un secret atat de bine pazit … 🙂
  Spor la munca inceputa si fie sa ideile si talentul tau sa improspateze in spre si mai bine antrenamentele si problemele propuse pentru rezolvare.

  aprilie 4, 2009 - 4:50 pm Raspunde
 • rodantero

  Iti doresc numai bine, George, tie si familiei tale, si sper sa te intorci cat mai repede :)( “Torna, torna, fratre!”). Oricum, eu voi incerca sa tin rubrica in lipsa titularului de drept, indiferent cat de lunga va fi asteptarea.

  aprilie 4, 2009 - 6:23 pm Raspunde
 • virgil

  George, sa fii fericit in mijlocul familiei tale largite! Nu uita ca si tu esti o parte din famila noastra, a sahistilor!
  Dupa ce vei da cezarului ce-i al cezarului, sunt convins ca vei reveni alaturi de noi. Te asteptam cu drag, indiferent cat de devreme sau cat de tarziu vei putea face acest lucru. Sa-ti fie mereu bine peste tot unde te vei afla!

  Daniel, mult succes in noua misiune pe care ti-ai asumat-o! Nu-ti va fi usor sa gestionezi aceasta rubrica, mai ales cand inaintea ta a fost George, dar sunt convins ca te vei descurca.

  aprilie 6, 2009 - 5:57 pm Raspunde
 • rodantero

  Multumesc Virgil (ar fi bine daca si eu as putea sa fiu la fel de sigur ca tine 🙂 ).

  aprilie 6, 2009 - 6:09 pm Raspunde
 • vasyly66

  Virgil, multumesc frumos pentru cuvintele frumoase.
  Sper si eu sa revin cat mai rapid, dar, deocamdata nu pot sa stiu cat timp voi lipsi.
  Departe de sah nu pot sa stau, asta este sigur. 🙂
  Iti doresc si tie cat mai multa inspiratie si putere de concentrare, alaturi de noua “concurenta” 🙂

  aprilie 6, 2009 - 6:13 pm Raspunde
 • virgil

  Faptul ca exista o concurenta mai mare la dezlegari este de bine si nu trebuie sa sperie pe nimeni…Asta inseamna ca blogul nostru isi atinge scopul,atragand tot mai multe valori in jurul sau. Un semnal mai clar ca acesta ca ne aflam pe directia cea buna nu cred ca poate exista. Eu, unul, sunt foarte multumit de lucrul acesta…

  aprilie 6, 2009 - 8:02 pm Raspunde
 • nicu valahu

  George, sa-ti traiasca baietii, si sa te bucuri in fiece zi de ei. Sunt bucuros ca nu mai sunt singurul ce sta cu doi prichindei pe genunchi in fata monitorului, la vreun turneu sau in fata unei diagrame postate de catre tine, incercand sa o inteleg.
  Sa fiti fericiti, si te asteptam sa revii.

  aprilie 8, 2009 - 12:15 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.