De ultima ora: Mihail Marin castiga runda 6 la Reykyavik

ora23.00 Mihail Marin castiga partida din runda 6, cu piesele negre la MM Danielssen Henrik .

mihail_marin_2009_reggio

MM Mihail Marin 2556   (Foto de Janis Nisii)

Dupa aceasta partida Bob va urca cred ca pe podium inaintea ultimelor 3 runde, cand va avea de doua ori piesele albe si multe sanse sa iasa cat mai in fata in clasament. Felicitari pentru eforturile sale si pentru spiritul de luptator al prietenului Blogului nostru. Vom reveni cu amanunte.

Puteti sa revedeti partida excelenta  aici

6 Comentarii

 • rodantero

  Extraordinara “executia” din final! Succes si in meciurile urmatoare.

  martie 30, 2009 - 8:27 am Raspunde
 • nicu valahu

  Intradevar, un final de exceptie!

  martie 30, 2009 - 9:21 am Raspunde
 • adrianstanca2009

  Felicitari pentru victorie dlu Marin. Multa bafta in continuare!

  martie 30, 2009 - 3:21 pm Raspunde
 • Virgil

  Felicitari marelui maestru Mihail Marin pentru frumoasele rezultate obtinute pana acum si mult succes pe “ultima turnanta” a cursei pentru prinderea podiumului!
  ……………………………………………………..
  In runda a 7-a a acestui concurs s-a inregistrat o remiza dupa numai doua mutari efectuate pe tabla!! Cred ca aceasta atitudine reprezinta un afront fata de organizatori si o tradare condamnabila a jocului in sine, pana la urma…Se impun masuri urgente care sa puna capat unor asemenea situatii jenante…Ma intreb, de ce nu le-o fi crapand obrazul de rusine unor asemenea sahisti lipsiti de orice bun simt?

  martie 30, 2009 - 11:42 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Virgil: Si eu cred ca Mihail Marin are forta sa vina pe podium, desi este greu la un Open sa iesi in fata. Referitor la masurile contra remizelor, este o discutie mai larga despre asta si cred ca s-ar impune regula Sofia sau regula de patruzeci de mutari pana la remiza. Daca stam sa judecam putin, sahistii profesionisti traiesc din sah si poate ca de remiza aceea depind multe variabile din cariera sau viata sa. Nu este prea usor asta si cred ca amandoi au incercat aici un truc. Negrul a vrut sa puna presiune pe alb cu propunerea timpurie de remiza si albul a acceptat-o uimindu-l pe cel care a propus. Este greu sa fii in pielea celor 2 intr-un turneu. Nu cred ca fost o remiza aranjata, pentru ca puteau sa joace peste 10 mutari si sa dea remiza. Interesele personale primeaza si in viata sahista si in cea extrasahista adica personala. Atata timp cat nimeni nu ia masuri sau sa se schimbe regulamente se va proceda la fel. Si nu cred ca va fi greu sa aranjezi o remiza pe la mutarea 43 dinainte, pentru a scapa de suspiciuni. Sunt situatii care ne pun intr-o postura jenanta fata de altii, insa noua ne merge bine. Oare ce este mai important?

   martie 31, 2009 - 12:55 am Raspunde
 • Virgil

  Dupa parerea mea ambii jucatori care au facut remiza aceea de pomina, dupa numai doua mutari, sunt niste nesimtiti si degeaba li se aduc circumstante atenuante de catre Iulian, fiindca nu exista asa ceva…Cand un jucator propune remiza dupa numai doua mutari, iar celalalt o accepta fara nicio retinere, nu ai cum sa-i scuzi pe niciunul dintre ei, fiindca amandoi sunt la fel de vinovati.In limbaj direct asta inseamna bataie de joc si lipsa crasa de educatie elementara. Sa le fie rusine!

  martie 31, 2009 - 7:13 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.