Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, rîul, ramul, Mi-e prieten numai mie…

Memorialul Ciocaltea, Runda1: Gergely Szabo si Vlad Jianu castiga

Prima runda de la Turneul International al Romaniei a inceput cu brio pentru romanii aflati la aceasta 26 editie din  “Memorialul Victor Ciocaltea”. De  ceva timp cele doua competitii sunt concentrate intr-una singura si memorialul de mari maestrii organizat in cinstea lui Victor Ciocaltea este totodata si Turneul international al Romaniei. Turneul este transmis live in fiecare zi de la ora 15,oo pe  www.sahclub.ro Prima runda a fost destul de disputata si primii castigatori au fost Gergely Szabo si Vlad Jianu. Se pare ca celor doi le prieste apropierea Scolii Nationale de Antrenori de locatia unde se desfasoara turneul si ca atare au pornit voiniceste cu o victorie.  Si mai ales ca de la Scrisoarea III in bataliile cu turcii romanii au folosit toate mijloacele si ajutorul naturii, pentru ai invinge pe cotropitori( astazi jucatorii turci sunt invitatii nostrii).

gergely_szabo2

Gergely Szabo castigator dupa o pozitie de infarct intoarsa la 180 grade

Partida Burnoiu  – Szabo a fost una de infarct si jucata in mare criza de timp de catre Gergely Szabo, care a remontat o pozitie inferioara miraculos intr-una castigata, cu numai cateva secunde pe ceas. Gergely este mai periculos atunci cand este in criza de timp, fiind un jucator redutabil in conditiile de timp scurt. Asta a facut ca el sa castige pana la urma meritat aceasta partida care a avut de toate in ea, fiind cred pe gustul iubitorilor de sah din Romania.

jianu1

Vlad Jianu castigator merituos in prima runda

Vlad Jianu a castigat frumos partida jucata, care s-a terminat cu un atac de mat sau castig de material pentru jucatorul roman. Vlad a fost ca de obicei laconic si mi-a declarat decat 4 cuvinte: frumos, egal, atac, mat . Dupa turneu Vlad ne va impartasi si impresiile de la acest turneu si speram si ceva partide comentate in propriul stil cu care noi ne-am obisnuit de-a lungul vremii pe blog.

MM Costica Lupulescu a scapat o pozitie frumoasa cu Miron Lucian dar totul este bine cand se termina cu bine, mai ales ca rezultatul de remiza avantajeaza pe Lucian. Costica are destui straini la care poate sa bata mar si asteptam de la jucatorii nostrii partide la fel de frumoase ca si cele decise de astazi. In rest remizele Murariu – Chirila si Shiskin -Roganovic s-au terminat pasnic destul de repede

Runda 1:

1. Burnoiu Nicolae Costel (0) Szabo Gergely-Andras-Gyula (0) 0-1
2. Shishkin Vadim (0) Roganovic Milos (0) 1/2-1/2
3. Lupulescu Constantin (0) Miron Lucian-Costin (0) 1/2-1/2
4. Abasov Niyat (0) Erdogdu Mert (0) 1/2-1/2
5. Murariu Andrei (0) Chirila Ioan-Cristian (0) 1/2-1/2
6. Jianu Vlad-Cristian (0) Haznedaroglu Kivanc (0) 1-0

Aici puteti descarca partidele in format pgn iar aici puteti vizualiza partidele

final

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.