Antrenamentul zilei [14.03.09]

     Deschidem ziua de weekend cu o diagrama de mare presiune pe flancul regelui negru.

Cu piesele alba lupta mexicanul  Carlos Torre, cel care in anul 1925, la Moscova l-a invins pe Campionul Mondial de Sah, E. Lasker intr-o partida care a ramas antologica, de o frumusete rara, care merita revazuta ori de cate ori avem ocazia.

In pozitia de fata, albul si-a concentrat toate fortele pentru un atac decisiv asupra fortaretei regelui negru.

Cum trebuie procedat pentru ca negrul are contrajoc la cea mai mica inexactitate a albului, acesta din urma avand si o calitate in minus pentru atac si tempou.

Albul la mutare, cum trebuie atacata pozitia negrului ?

diagrama-3

5 Comentarii

 • Virgil

  Fara sa fi analizat amanuntit pozitia, mi se pare promitatoare continuarea atacului cu 1.e6!, aceasta mutare fiind si o provocare lansata celorlalti dezlegatori, care au acum posibilitatea de a-si exprima propriul punct de vedere.

  martie 14, 2009 - 12:43 pm Raspunde
 • vasyly66

  Virgil, imi pare bine ca nu te dezminti si incerci sa “ataci” toate pozitiile de sah.
  Totodata ma alatur tie in incercarea de a atrage mai multi dezlegatori la aceste probleme din dorinta de a lansa discutii pe marginea lor si a fi cat mai competitivi.
  Mutarea 1.e6! este buna, doar ca de aici urmeaza mai multe variante iar cea mai buna trebuie “prelucrata” si cu ajutorul celorlalti dezlegatori pe care ii asteptam alaturi de noi. 🙂

  martie 14, 2009 - 12:52 pm Raspunde
 • nicu valahu

  indiferent de ce muta negrul, eu as continua cu 2.Nf6

  martie 14, 2009 - 1:11 pm Raspunde
 • rodantero

  Eu ma gandisem la 1.Cf6…e posibil ca e6 sa fie mai buna.

  martie 14, 2009 - 1:28 pm Raspunde
  • vasyly66

   Mergeti mai departe cu analizele, macar inca 3-4 mutari, in varianta voastra, nu se stie, poate rasare o linie buna, aici nu este concurs, cine muta cea mai buna mutare, fiecare are un temperament propriu, poate orientat pe sacrifiuciu, poate pe joc pozitional, poate pe schimburi de piese, poate pe poante si combinatii, asa ca ar fi bine daca a-ti merge pe linie inca 3-4 mutari.
   Va multumesc pentru participare, oricum in dupa-amiaza asta se ascut sabiile pentru turneul de diseara, asa ca va inteleg daca va “mentineti” fortele proaspete 🙂

   martie 14, 2009 - 3:37 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.