Gambitul Regelui invitat la turneele Colosseum sambata seara de la 21,00

Intrati aici !Astazi 14.03.2009 , ora 20,30chatul este deschis!

Sambata seara de la ora 21,00 doua turnee Colosseum :

1. Turneul care va conta pentru GP Martie va fi de 9 runde 3minute+1 secunda

2. Turneul cu o tema aleasa , Gambitul regelui 1.e4 e5 2.f4  si va avea 7 runde a cate 4 minute

Atentie! Cei care nu vor respecta deschiderea aceasta nu se  va valida rezultatul si  vor primi partida pierduta!

gambitul-regelui1

Primul Grand Prix Colosseum se desfasoara in luna Martie!

Sistemul de punctare va fi pentru fiecare turneu in sistem Grand Prix si anume :

Locul I-20p+(nr.puncte x 2) Locul IX – 8p+(nr.puncte x 2)
Locul II-18p+(nr.puncte x 2)
Locul III-16p+(nr.puncte x 2) Locul X  –  6p+(nr.puncte x 2)
Locul IV-15p+(nr.puncte x 2) Locul XI-5p+(nr.puncte x 2)
Locul V -14p +(nr.puncte x 2) Locul XII – 4p+(nr.puncte x 2)
Locul VI-13p+(nr.puncte x 2) Locul XIII – 3p+(nr.puncte x 2)
Locul VII-12p+(nr.puncte x 2) Locul XIV-   2p+(nr.puncte x 2)
Locul VIII-10p +(nr.puncte x 2)Locul XV -1p+(nr.puncte x 2)

Restul de jucatori pana la locul 30 primesc decat (nr.puncte x 2)
Ceilalti jucatori pana la locul 30 vor primii decat (nr.puncte x 2). Jucatorii guest care nu anunta dupa publicarea clasamentului numele lor, pe mail sau prin mesaj pe blog,  nu vor fi luati in calcul in clasamentul final.
Clasament dupa primul turneu din luna Martie in  sistem Grand Prix

1    TheChessGym =20+16=36
2    Florin_banu = 18+15=33
3    C4indy        = 16+ 13=29
4    alin__p        = 15+ 13=28
5    Ntipeiu01   = 14+ 12=26
6    RazvanD        = 13+ 12=25
7    Guest638182 = 12+ 12=24 – necunoscut
8    Yuli003     = 10+ 11=21
9    Sevenhunt   = 8+  11=19
10    Van_dame2   = 6+  11=17
11    Florin_c    = 5+  11=16
12    Sotir       = 4+  10=14
13    Tr0til_89   = 3+  10=13
14    Misterrc    = 2+  10=12
15    VASILE1952  = 1+  10=11
16    Rodan2        = 10
17    Do1971        = 10
18    Guest636254 = 9 – Haulica Ionut
19    MathPlayer2 = 9
20    Chessulica  = 9
21    T-rex1        = 8
22    JCKnight    = 8
23    Ugd05sade   = 8
24    Petrosianc  = 8
25    Corvu        = 8
26    Horia        = 8
27    Aditzzz2    = 7
28    Acrysswaka  = 6
29    Oliver5        = 6
30    Stefan_mihalea2 = 6
Turneele de sah open ” Colosseum “ (43) si (44), vor fi organizate   sambata 14.03.2009 de la ora 21:00 in camera”Sah cu Ceausescu” de pe www.playchess.com

Turneul 1 va fi de 9 runde a cate 3 minute+1 secunda

Turneul 2  va fi de 7 runde a cate 4 minute

Intrati pe www.iulianceausescu.wordpress.com pentru amanunte si inscrierea la turneu.

Chat  live pe toata durata turneului

play_chess_of_computer_oldman copil_calculator


Toţi cei care vor să joace şah sunt aşteptaţi pe server. Tot ce aveţi de făcut este să citiţi articolul în care este explicat pas cu pas modalitatea de înregistrare. Pentru orice nelămurire vă stau la dispoziţie. După ce vă faceţi cont şi accesaţi serverul, jucaţi şi voi câteva partide ca să vă familiarizaţi cu aplicaţia.

Inscrierea

Nu se mai admit jucatorii cu guest la turneu! Cu exceptia ca inainte cu 10-20 minute de incepere se intra pe messenger pe ID iulian32gr si atunci vedem cine este, sau mail la  iulian32gr@yahoo.com.

Pentru cei cu conexiunea proasta, va rog sa va uitati si daca sunteti cu ea pe culoare rosie sau maron, sa iesiti si sa intrati din nou. Va voi introduce din nou la turneu fara probleme. Vreau sa lichidam cat mai multe suspiciuni .

Pentru jucatorii straini, care au steagul altei tari si nu au participat pana acum la turneu, este necesar sa dea un mail la adresa iulian32gr@yahoo.com Ca dealtfel pentru toti care si-au schimbat nickul sau sunt sub alte nume.

Postaţi un comentariu în subsolul acestui articol în care să precizaţi cu ce Nick veţi participa pe Playchess în concurs. Ar fi bine sa va si lăsaţi numele pentru ca nu vad ce ati avea de ascuns si mai ales ca imi puteti trimite un mail la iulian32gr@yahoo.com cu numele si prenumele, localitatea si id pe playchess.  Daca doriti sa nu facem publice numele dumneavoastra, specificati in mail asta. Eu cred ca trebuie sa stim cine castiga turneul si premiantii, si cel care joaca cea mai frumoasa partida. Altfel, daca nu suntem ceea ce vrem sa credem ca suntem, si sa dam senzatia asta atunci cand suntem pe blog, la concurs si in viata. Daca ne ascundem, este clar ca progresul va fi mai mic decat scandalul creat, si niciodata nu vom reusi sa facem pasii constanti si orientati spre varfurile spre care tindem cu totii in visele, planurile sau proiectele noastre. Pot fi si motive plauzibile, insa aceste concursuri chiar de sunt pentru amatori de sah mai ales, sunt si vor fi urmarite de oameni din ce in ce mai multi si cu un interes de la oameni ce vor sa ne ajute pe noi si promovarea sahului. Cred ca in mare parte ne cam stim de pe blog si repet, specificati daca nu vreti ca numele dumneavoastra sa nu fie pus pe site, desi cand castigati nu stiu cum suna. Eu am incredere in cei care vin aici si la turnee ca sunt toti de bunacredinta si vom reusi sa popularizam cat mai mult sahul, si ca oamenii sa vina din nou spre sah.

Desfasurarea competiţiei?

Turneul 1 va fi de 9 runde a cate 3 minute+1 secunda

Turneul 2  de – 7 runde 4 minute pentru fiecare

Având în vedere că avem de a face cu un concurs online, în cazul în care întârziaţi şi pierdeţi , o runda sau mai multe, puteţi începe concursul din runda următoare .

Când are loc concursul?

Concursul se dispută sambata 14martie 2009 începând cu ora 21:00.

Care este programul competiţiei?

 • ora 20:30 – 21:00– Înregistrarea participanţilor (trebuie să vă prezentaţi în sala de joc, pentru ca eu să vă introduc în turneu)
 • Puteti sa intrati pe chatul special creat pentru acest turneu si sa comentati si sa discutati
 • ora 21:00 – 22:20 – desfăşurarea turneului 1
 • ora 22,30 – 23:50 desfăşurarea turneului 2
 • ora 00,15 – Afisarea rezultatelor si a partidelor jucate pentru vizualizare pe blog.

Multă baftă!

Pentru acest lucru vom folosi o platformă extrem de populară la nivel mondial şi extrem funcţionabilă în acelaşi timp, Playchess.

Aici îşi dau întâlnire cei mai puternici jucători din lume şi nu numai. În fiecare moment găsiţi pe server peste 10.000 de utilizatori din toate colţurile lumii, de la începători până la mari maeştri de extraclasă.

Pentru a accesa acest server, trebuie fie să descărcaţi prin click aici softul playchess gratuit fie să aveţi programul de jucat şah Fritz.

Aveţi aici şi un manual de utilizare a serverului.

Trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Descărcaţi soft-ul gratuit sau faceţi rost de Fritz
 • Instalaţi aplicaţia pe calculatorul vostru
 • Accesaţi aplicaţia si creaţi-vă un cont. Procedura este extrem de simplă.
 • Intraţi pe server cu user-ul şi parola pe care aţi ales-o

Citiţi manualul dacă aveţi nelămuriri, sau puneţi aici comentarii. Eu vă voi răspunde cât pot de repede.

Serverul este organizat pe „camere”. Cele mai importante sunt:

 • Main playing hall … aici găsiţi majoritatea jucătorilor şi puteţi lansa provocări.
 • Tournaments … aici sunt mai multe „sub-camere”. În cele oficiale organizează turnee periodic administratorii serverului. În cele Private sunt găzduite turneele utilizatorilor. Într-una din aceste „private” vor fi organizate şi turneele
 • Broadcasts … aici vedeţi LIVE cele mai tari turnee din lume

Utilizatorii primesc un rang … de la pion la … rege … În primele şase zile sunteţi „pion”, după care, dacă aveţi un număr suficient de partide jucate, deveniţi „cal” Rangul este important, deoarece anumite evenimente de pe server sunt restricţionate.

De asemenea primiţi şi un coeficient, în funcţie de rezultatele înregistrate în partide. Cam după 7 partide jucate vi se calculează performanţa.

Utilizarea serverului este gratuită şi din câte ştiu eu nimănui nu i se şterge contul aiurea. Apropos, serverul monitorizează toate partidele jucate. Dacă vă prinde că utilizaţi programe de şah în timpul partidelor, vă şterge automat contul.

Totuşi, pentru cei care vor să plătească, pentru o taxă de 30 euro pe an ai acces la mai multe funcţionalităţi … spre exemplu poţi CHAT-ui la anumite turnee LIVE, sau poţi vedea transmisii şi comentarii VIDEO de la super turnee.

Vă aştept şi pe Playchess. De asemenea vă rog să comentaţi aici orice nelămuriri sau probleme întâmpinate la utilizarea aplicaţiei.

Pentru a juca turneele de şah ce începe sambata seara la ora 21,00 trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Descărcaţi aplicaţia gratuită cu care vă conectaţi la server, după care vă creaţi un cont. Totul durează maximum 10 minute. Citiţi aici toate datele!
 • Intraţi în sala de joc. Urmăriţi în zona din dreapta jos, secţiunea “Rooms” … aici căutaţi “Clubs & Federations” –> “Romania” –> “Sah cu Ceausescu –> “Tournaments” … faceţi click pe această sală
 • Odată intraţi aici, veţi vedea în zona din stânga sus zona “Players”. Zona are 4 etichete: Info … Players … Games … World. La “Info” aveţi detalii despre competiţie, iar când apăsaţi pe “Players” vedeţi ce jucători sunt în sală cu voi. Imediat sub acea zonă aveţi nişte “butonaşe”. Primul din stânga este “Join Event” Îl apăsaţi şi mie îmi vine un mesaj. Eu vă adaug, iar vouă, în fereastra de chat vă apare mesajul “You are in …”
 • Când se dă startul rundei, vi se deschide automat fereastra cu partida, iar voi nu trebuie decât să mutaţi …

Va urez succes si sper sa veniti in numar cat mai mare sa participati la turneul romanesc de sah. Am venit in intampinarea dorintelor dumnevoastra, si vom veni si in viitor, pentru ca scopul nostru este de promovare a sahului si de a fi uniti pentru a reusi sa facem ceva pentru sah. Si dumneavoastra sunteti foarte importanti, pentru aportul pe care il aduceti cu ideile, comentariile si criticile si intr-un cuvant prin faptul ca ne cititi si ne ajutati sa facem o treaba cat mai buna impreuna. Va multumim in numele celor care incearca sa faca ceva pentru sah prin mijloacele site sau blog. Si sa stiti ca suntem uniti cu totii pentru o cauza mai buna a sahului si pentru a face o treaba cat mai buna si pentru ca sahul sa isi recapete locul pe care il merita intre sporturi si ca parte din viata si educatia oamenilor. Mult succes la turneu!

 • rodantero

  Mi se pare foarte buna ideea cu organizarea de turnee tematice. Sper sa rezist si la al doilea turneu 🙂 .

  martie 13, 2009 - 3:03 pm Raspunde
 • adrianstanca2009

  Ceva ma face sa cred ca de la turneul cu Gambitul Regelui nu va lipsi dl Paune …

  martie 13, 2009 - 3:05 pm Raspunde
 • adrianstanca2009

  Si o mica intrebare: se joaca gambitul regelui, sau se poate si refuza…adica 2…exf4 e obligatorie? Tradare sa fie, dar sa stim si noi.

  martie 13, 2009 - 3:07 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Adrian Stanca2009:Ramane doar 1.e4 e5 2. f4 sa vedem ce imaginatie si ce variante joaca romanii nostrii la Colossseum.

   martie 13, 2009 - 3:29 pm Raspunde
 • rodantero

  Pai in enunt zice si mutarile, ultima fiind 2.f4, asa ca eu zic ca merge si refuzat.

  martie 13, 2009 - 3:16 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   rodantero: Merg multe variante, de aceea nu am facut inca cu varianta mai adanca. In curand vor fi si de genul asta, daca oamenii sunt interesati.

   martie 13, 2009 - 3:30 pm Raspunde
 • Abc

  Mie mi se pare aiurea acest turneu deoarece ii avantajeaza pe unii si ii dezavantajeaza pe altii. Acest sistem ii avantajeaza clar pe jucatorii care au in repertoriu aceasta deschidere si ii dezavantajeaza pe ceilalti care joaca deschideri nu asa de agresive, cum ar fi Slava, Spaniola, Pirc, Gambitul Damei etc.

  Eu voi juca in orice caz.

  martie 13, 2009 - 4:24 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Abc: Este o incercare de a promova turnee inedite si mai ales pentru spectacol. Nu exista nici un alt motiv ascuns. Daca doriti vom face sondaje, pentru ce deschidere sa optam saptamana viitoare. Vor fi deschideri din toata paleta pe care o rezerva sahul.

   martie 13, 2009 - 5:23 pm Raspunde
 • Sebastian Volcinsche

  O ideie buna poate, dar pentru unii care nu joaca e4, sa mai joace si gambitul, va dati seama ce va iesi.

  martie 13, 2009 - 5:55 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   sebastian volcinsche: Joaca cine vrea, scapa cine poate. Este o propunere pentru turneu interesant cu tema, si pentru cine vrea sa joace. Nu e nimic obligat sau fortat. Este turneul care conteaza (3min+1) pentru Grand Prixul de pe luna martie.

   martie 13, 2009 - 6:06 pm Raspunde
 • nicu valahu

  La primul turneu, nu stiu ce voi face.
  In schimb, la al doilea turneu, voi pleca de la egal la egal cu oricine; va fi interesant.

  martie 13, 2009 - 7:30 pm Raspunde
 • hritcucos

  hm… imi place 😀 voi incerca sa fortez si eu gambitul regelui 😉

  martie 13, 2009 - 7:52 pm Raspunde
 • florin_c

  Salut€Iulian!€Sunt€sigur€ca€ideea€este€de€la€Domnul€Sava€C.€Anul€trecut€s-a€disputat€la€sala€Juventus€acest€turneu€cu€piese€reale.€O€sa€fie€foarte€interesant.€Pentru€Adrian€Stanca€:€Domnul€Paune€nu€stie€altceva€dar€are€probleme€si€aici.€Oricum€nu-ti€face€probleme€e€complicat€pentru€DANSUL€sa€joace€pe€internet.

  martie 13, 2009 - 8:14 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Florin_c: Ideea este de a populariza si alte deschideri, iar paleta este destul de larga pentru predestinate in partida. Daca acum este Gambitul regelui, saptamana viitoare va fi Gambitul Damei, asa ca ideea nu se termina aici. Tot timpul vor fi si cei care nu sunt de acord, insa roata se va intoarce, asa incat nimeni sa nu fie defavorizat. Intentia mea nu este sa copiez ci sa dezvolt niste idei pe termen lung ,intr-un proiect de lunga durata si o mai mare complexitate. Si daca primul pas a fost facut cu Gambitul regelui, de saptamana viitoare va fi un sondaj pentru ce deschidere vor opta cititorii nostrii.

   martie 14, 2009 - 2:14 am Raspunde
 • Petrisor Adrian

  Voi juca si eu cu id-ul senzation92:)
  O sa incerc pana sambata sa studiez ceva la gambitul regelui:))
  Vedem daca il acceptam sau nu:))

  martie 13, 2009 - 8:26 pm Raspunde
 • florin_c

  Nu€am€vrut€sa€reprosez€nimic.€Astept€si€celelalte€turnee€tematice.€E€bine€bine€bine€e€foarte€bine!

  martie 14, 2009 - 8:14 am Raspunde
 • Mtudorache

  Mie imi pare o idee interesanta aceasta cu turnee tematice. Pana la urma daca se mentine e egal pentru toti, avand in vedere ca urmeaza alte deschideri diferite, in care cei care nu joaca Gambitul regelui, vor fi la randul lor avantajati in functie de deschidere. Apoi e mai greu cand nu poti participa la toate. Eu din pacate lucrez diseara, incerc sa schimb, sa lucrez duminica seara desi nu cred ca reusesc. Mi-ar fi placut sa joc macar cel tematic desi am uzat putin Gambitul regelui in primii ani de sah, cand nu prea aveam rabdare in fata tablei si cum s-ar spune vroiam ori la bal ori la spital!

  martie 14, 2009 - 9:12 am Raspunde
 • Thai Chi

  E interesanta ideea cu gambitul regelui, insa eu ma intrebam ce se poate face cand un jucator ca mine prefera mai intai f4 in gambit :)) oricum am sa incerc sa joc 1.e4 ;)) va fi razboi mare intre regi diseara la Coloseum si miar face o deosebita placere sa joc aceasta deschidere si acum ce se fac ceilalti jucatori care joaca e5 poate joaca vreunul gambitul dindarat :)))))))))) bafta colegi de arme !

  martie 14, 2009 - 11:29 am Raspunde
 • Victor_Petrini

  Voi participa si eu, dar numai la primul tuneu… La cel de-al doilea nu voi fi prezent din principiu. Astfel, urasc deschiderile si apararile clasice de genul e4, respectiv e5. Sunt adeptul deschiderilor si apararilor neortodoxe care pp cu adevarat f multa fantezie. Se pare ca, din acest punct de vedere, am ramas printre ultimii mohicani de pe acest blog…

  http://www.youtube.com/watch?v=ygNuRpwZqRU&feature=related

  La primul turneu, voi acorda deosebita onoare de a deschide atat atacul cat si apararea.

  martie 14, 2009 - 12:36 pm Raspunde
 • Catalin Ionescu

  salut

  voi juca cu id-ul SunDummy4 doar la primul turneu

  martie 14, 2009 - 6:30 pm Raspunde
 • rodantero

  ID rodan2

  martie 14, 2009 - 6:54 pm Raspunde
 • petrosian75

  Voi juca si eu cu id-ul petrosianc.

  martie 14, 2009 - 7:31 pm Raspunde
 • pepeman

  Pepeman

  martie 14, 2009 - 7:58 pm Raspunde
 • stefan mihalea

  Nu scapati de mine ! Candva aveam boala sa joc Gambitul Regelui, acuma joc altceva, dar in seara aceasta, imi voi juca juca din amintiri =)).
  Particip cu id-ul
  Stefan_mihalea2

  martie 14, 2009 - 8:01 pm Raspunde
 • madalin18

  sunt asta seara guest1278628.

  martie 14, 2009 - 8:12 pm Raspunde
 • toca_pileaua

  salutare si bafta
  toca_pileaua

  martie 14, 2009 - 8:18 pm Raspunde
 • Musat Marian

  vreau sa intru si eu in concurs:d…cu toate ca gambitul nu il prea stapanesc foarte bine 😀 …. id de pe playchess : marian200690

  martie 14, 2009 - 8:18 pm Raspunde
 • Dan B

  Iulian, vreau sa joc si eu, id BOTEA

  martie 14, 2009 - 8:43 pm Raspunde
 • talpa_iute

  salutari
  talpa_iute

  martie 14, 2009 - 8:47 pm Raspunde
 • adi_barbu

  voi incerca sa joc si eu
  id:adry_ab86

  martie 14, 2009 - 8:49 pm Raspunde
 • talpa_iute

  frumos gambitul regelui …bafta multa!
  talpa_iute

  martie 14, 2009 - 8:52 pm Raspunde
 • talpa_iute

  salutare si multa bafta
  talpa _iute

  martie 14, 2009 - 8:53 pm Raspunde
 • mures

  voi fi Muresh…

  martie 14, 2009 - 8:53 pm Raspunde
 • madalin18

  scuze dar mi s-a restartat calculatoru cu 2 min inainte sa incepem si astfel mi-am schimbat guestul… sunt guest1285020.

  martie 14, 2009 - 9:02 pm Raspunde
 • Dan B

  Iulian, ce se intampla, nu pot sa joc…

  martie 14, 2009 - 9:25 pm Raspunde
 • petrosian75

  De ce nu merge hiperlegatura de la chatul live ?

  martie 14, 2009 - 9:27 pm Raspunde
 • petrosian75

  Rdan mi-a propus in mai multe randuri un rematch, i-am dat si da si nu, dar fereastra nu disparea si eu pierdeam timp, asa ca am lasat fereastra undeva in dreapta si am continuat sa joc. Pana la urma l-am invins, dupa care au urmat niste jigniri la adresa mea demne de ultimul golan de pe strada. Sper ca in viitor acest jucator sa fie interzis la turnee si pe blog. Ar fi o masura pentru eliminarea indivizilor care distrug atmosfera.

  martie 14, 2009 - 10:20 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Petrosian75: Imi cer scuze pentru ce a facut si ca nu l-am putut opri cumva. De acum nu mai are acces la turneele noastre. Si nici nu mai are acces la comentarii. Nu stiu ce mai poate inventa acest antisahist, care are eloul probabil umflat de softuri. A avut sanse de la mine cu nemiluita si mai ales ca am luat destule reprosuri de la foarte multi apropiati. Am crezut de cuvinta sa ii dau o sansa, am inteles ca s-a schimbat. Insa e mai bine asa. De aceea va rog pe toti sa va inscrieti care sunteti sa nu ne trezim cu astfel de spargatori de turnee printre noi.
   Este clar ca niciodata nu a jucat sah corect si cinstit, pentru ca nu poate asta. Este de datoria noastra sa il izolam, pentru ca acolo unde ajunge el se strica tot si este cearta. Multumesc pentru participare Petrosian75. Si imi cer scuze pentru toate cate ti s-au intamplat

   martie 15, 2009 - 1:23 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.