Dupa Congres avem un Grand Prix lunar “Colosseum”! Primul deseara, duminica, 8 Martie de la ora 20,30

Turneele de sah open ” Colosseum “ vor fi organizate de  acum  in camera”Sah cu Ceausescu”

de pe www.playchess.com intr-un sistem lunar Grand Prix.

Chat  live pe toata durata turneului

play_chess_of_computer_oldman copil_calculator

In fiecare saptamana se vor desfasura

1-2 turnee, care vor conta intr-un  clasament lunar in care se puncteaza dupa sistemul de mai jos:

Primul va fi  duminica 8 martie , ora 20,30,  9 runde a cate 3 minute+1 secunda

Sistemul de punctare va fi pentru fiecare turneu in sistem Grand Prix si anume :

Locul I-20p+(nr.puncte x 2) Locul IX – 8p+(nr.puncte x 2)
Locul II – 18p+((nr.puncte x 2) Locul X  –  6p+(nr.puncte x 2)
Locul III-16p+(nr.puncte x 2)Locul XI-5p+(nr.puncte x 2)
Locul IV-15p+(nr.puncte x 2) Locul XII – 4p+(nr.puncte x 2)
Locul V -14p +(nr.puncte x 2) Locul XIII – 3p+(nr.puncte x 2)
Locul VI-13p+(nr.puncte x 2) Locul XIV-   2p+(nr.puncte x 2)
Locul VII-12p+(nr.puncte x 2) Locul XV -1p+(nr.puncte x 2)
Locul VIII-10p +(nr.puncte x 2)

Intrati pe www.iulianceausescu.wordpress.com pentru amanunte si inscrierea la turneu.

Toţi cei care vor să joace şah sunt aşteptaţi pe server. Tot ce aveţi de făcut este să citiţi articolul în care este explicat pas cu pas modalitatea de înregistrare. Pentru orice nelămurire vă stau la dispoziţie. După ce vă faceţi cont şi accesaţi serverul, jucaţi şi voi câteva partide ca să vă familiarizaţi cu aplicaţia.

Inscrierea

Nu se mai admit jucatorii cu guest la turneu! Cu exceptia ca inainte cu 10-20 minute de incepere se intra pe messenger pe ID iulian32gr si atunci vedem cine este, si mail la iulian32gr@yahoo.com.

Pentru jucatorii straini, care au steagul altei tari si nu au participat pana acum la turneu, este necesar sa dea un mail la adresa iulian32gr@yahoo.com@yahoo.com. Ca dealtfel pentru toti care si-au schimbat nickul sau sunt sub alte nume.

Postaţi un comentariu în subsolul acestui articol în care să precizaţi cu ce Nick veţi participa pe Playchess în concurs. Ar fi bine sa va si lăsaţi numele pentru ca nu vad ce ati avea de ascuns si mai ales ca imi puteti trimite un mail la iulian32gr@yahoo.com cu numele si prenumele, localitatea si id pe playchess.  Eu cred ca trebuie sa stim cine castiga turneul si premiantii, si cel care joaca cea mai frumoasa partida. Altfel, daca nu suntem ceea ce vrem sa credem ca suntem, si sa dam senzatia asta atunci cand suntem pe blog, la concurs si in viata. Daca ne ascundem, este clar ca progresul va fi mai mic decat scandalul creat, si niciodata nu vom reusi sa facem pasii constanti si orientati spre varfurile spre care tindem cu totii in visele, planurile sau proiectele noastre. Pot fi si motive plauzibile, insa aceste concursuri chiar de sunt pentru amatori de sah mai ales, sunt si vor fi urmarite de oameni din ce in ce mai multi si cu un interes de la oameni ce vor sa ne ajute pe noi si promovarea sahului. Cred ca in mare parte ne cam stim de pe blog si repet, specificati daca nu vreti ca numele dumneavoastra sa nu fie pus pe site, desi cand castigati nu stiu cum suna. Eu am incredere in cei care vin aici si la turnee ca sunt toti de bunacredinta si vom reusi sa popularizam cat mai mult sahul, si ca oamenii sa vina din nou spre sah.

Desfasurarea competiţiei?

Turneu de blitz 3 minute+1 secunda  pentru fiecare – 9 runde

Se vor juca 9 runde în sistem elveţian (absolut toţi jucătorii vor juca 9 partide, indiferent de câte puncte realizează fiecare). Ritmul de joc va fi de 3 minute de fiecare jucător+1 secunda adaugata la fiecare mutare efectuata.

Având în vedere că avem de a face cu un concurs online, în cazul în care întârziaţi şi pierdeţi , o runda sau mai multe, puteţi începe concursul din runda următoare .

Când are loc concursul?

Concursul se dispută sambata 8 martie 2009 începând cu ora 20:30.

Care este programul competiţiei?

 • ora 20:00 – 20:30 – Înregistrarea participanţilor (trebuie să vă prezentaţi în sala de joc, pentru ca eu să vă introduc în turneu). Deschiderea chatului.
 • ora 20:30 – 21:20 – desfăşurarea primului concurs
 • ora 21,30 – 21:45 – afisarea rezultatelor

Multă baftă!

Pentru acest lucru vom folosi o platformă extrem de populară la nivel mondial şi extrem funcţionabilă în acelaşi timp, Playchess.

Aici îşi dau întâlnire cei mai puternici jucători din lume şi nu numai. În fiecare moment găsiţi pe server peste 10.000 de utilizatori din toate colţurile lumii, de la începători până la mari maeştri de extraclasă.

Pentru a accesa acest server, trebuie fie să descărcaţi prin click aici softul playchess gratuit fie să aveţi programul de jucat şah Fritz.

Aveţi aici şi un manual de utilizare a serverului.

Trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Descărcaţi soft-ul gratuit sau faceţi rost de Fritz
 • Instalaţi aplicaţia pe calculatorul vostru
 • Accesaţi aplicaţia si creaţi-vă un cont. Procedura este extrem de simplă.
 • Intraţi pe server cu user-ul şi parola pe care aţi ales-o

Citiţi manualul dacă aveţi nelămuriri, sau puneţi aici comentarii. Eu vă voi răspunde cât pot de repede.

Serverul este organizat pe „camere”. Cele mai importante sunt:

 • Main playing hall … aici găsiţi majoritatea jucătorilor şi puteţi lansa provocări.
 • Tournaments … aici sunt mai multe „sub-camere”. În cele oficiale organizează turnee periodic administratorii serverului. În cele Private sunt găzduite turneele utilizatorilor. Într-una din aceste „private” vor fi organizate şi turneele
 • Broadcasts … aici vedeţi LIVE cele mai tari turnee din lume

Utilizatorii primesc un rang … de la pion la … rege … În primele şase zile sunteţi „pion”, după care, dacă aveţi un număr suficient de partide jucate, deveniţi „cal” Rangul este important, deoarece anumite evenimente de pe server sunt restricţionate.

De asemenea primiţi şi un coeficient, în funcţie de rezultatele înregistrate în partide. Cam după 7 partide jucate vi se calculează performanţa.

Utilizarea serverului este gratuită şi din câte ştiu eu nimănui nu i se şterge contul aiurea. Apropos, serverul monitorizează toate partidele jucate. Dacă vă prinde că utilizaţi programe de şah în timpul partidelor, vă şterge automat contul.

Totuşi, pentru cei care vor să plătească, pentru o taxă de 30 euro pe an ai acces la mai multe funcţionalităţi … spre exemplu poţi CHAT-ui la anumite turnee LIVE, sau poţi vedea transmisii şi comentarii VIDEO de la super turnee.

Vă aştept şi pe Playchess. De asemenea vă rog să comentaţi aici orice nelămuriri sau probleme întâmpinate la utilizarea aplicaţiei.

Pentru a juca turneele de şah ce începe duminica seara la ora 20,30 trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Descărcaţi aplicaţia gratuită cu care vă conectaţi la server, după care vă creaţi un cont. Totul durează maximum 10 minute. Citiţi aici toate datele!
 • Intraţi în sala de joc. Urmăriţi în zona din dreapta jos, secţiunea “Rooms” … aici căutaţi “Clubs & Federations” –> “Romania” –> “Sah cu Ceausescu –> “Tournaments” … faceţi click pe această sală
 • Odată intraţi aici, veţi vedea în zona din stânga sus zona “Players”. Zona are 4 etichete: Info … Players … Games … World. La “Info” aveţi detalii despre competiţie, iar când apăsaţi pe “Players” vedeţi ce jucători sunt în sală cu voi. Imediat sub aceaă zonă aveţi nişte “butonaşe”. Primul din stânga este “Join Event” Îl apăsaţi şi mie îmi vine un mesaj. Eu vă adaug, iar vouă, în fereastra de chat vă apare mesajul “You are in …”
 • Când se dă startul rundei, vi se deschide automat fereastra cu partida, iar voi nu trebuie decât să mutaţi …

Va urez succes si sper sa veniti in numar cat mai mare sa participati la turneul romanesc de sah. Am venit in intampinarea dorintelor dumnevoastra, si vom veni si in viitor, pentru ca scopul nostru este de promovare a sahului si de a fi uniti pentru a reusi sa facem ceva pentru sah. Si dumneavoastra sunteti foarte importanti, pentru aportul pe care il aduceti cu ideile, comentariile si criticile si intr-un cuvant prin faptul ca ne cititi si ne ajutati sa facem o treaba cat mai buna impreuna. Va multumim in numele celor care incearca sa faca ceva pentru sah prin mijloacele site sau blog. Si sa stiti ca suntem uniti cu totii pentru o cauza mai buna a sahului si pentru a face o treaba cat mai buna si pentru ca sahul sa isi recapete locul pe care il merita intre sporturi si ca parte din viata si educatia oamenilor. Mult succes la turneu!

14 Comentarii

 • rodantero

  Dupa un turneu “la tabla” unde am facut mai multe “cadouri” (si nu numai sarbatoritilor 🙂 ), voi incerca sa-mi iau revansa pe net.
  ID: rodan2

  martie 8, 2009 - 1:28 pm Raspunde
 • cvintica

  hi, iulian, bucuros de schimb de linkuri, m-am si conformat!
  ionut

  martie 8, 2009 - 2:02 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Ieri am cunoscut “live” pe cativa dintre cei prezenti pe net la aceste turnee. Oameni deosebiti.
  In seara aceasta ma voi bucura din nou impreuna cu ei, si cu speranta de a va cunoaste si pe ceilalti cat de curand.
  Mult succes deseara.

  martie 8, 2009 - 2:44 pm Raspunde
 • Mitica21

  Dupa ce Congresul s-a incheiat,bucuros si fericit ca am cunoscut oameni in fata carora merita sa-ti scoti palaria in semm de respect,intru pe chat pe Beginners sa-mi astimpar setea de sah si joc rated cu GM{pardon}mm Analjevalexander[a se citi primele 4 litere]Desi jocul in deschidere imi aduce un usor avantaj,respectivul isi arata “;valoarea”in final.Felicit cu aplauze adversarul,inchid fereastra de joc si vad rosu in fata ochilor,GM folosise softul in acel joc.Sa ma mir?Nu a fost primul,a fost al saselea.Nu era nici turc nici roman,era ucrainean si mai era si mare maestru,oare mai este? Si eu,bata-ma vina incepusem sa-l cred pe Rdan.Acolo sus cu ELO lui cu tot era o musca plina de rahat.Feritiva de muste daca puteti.Sa fiti voiosi si fara frica,eu va salut..dar nu plec

  martie 8, 2009 - 3:48 pm Raspunde
 • Bogdan Horia

  Voi juca cu id:Horia (localitate:Timisoara)

  martie 8, 2009 - 4:51 pm Raspunde
 • BurghisAlex

  Imi pare rau , dar nu voi putea sa particip in seara aceasta! Organizez in aceasta seara turneul lunar “De la etajul 5” din caminul in care stau. L-am pus Duminica in speranta ca voi juca la Colosseum sambata. Mult succes utturor si poate in pauze voi fi chibit la unle din partidele de diseara.

  martie 8, 2009 - 5:08 pm Raspunde
 • tr0til_89

  Joc si eu cu id-ul tr0til_89.

  martie 8, 2009 - 7:05 pm Raspunde
 • Pepene Gheorghe

  Un sfat: cautati sa nu va suprapuneti peste turneele oficiale de pe Playchess. Voi juca in turneul de astazi de la ora 20.30, insa ultima partida probabil ca ma voi retrage fiindca nu vreau sa scap nici turneul oficial care imi da ocazia sa castig serial. Turneele pe care le organizati sambata sunt cele mai potrivite fiindca nu aveti concurenta, dupa cate imi dau eu seama.
  Gheorghe Pepene

  martie 8, 2009 - 7:43 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Pepene Gheorghe:Multumim pentru sfat, insa este o necesitate asta pentru ca turneul Colosseum sa mearga inainte. Datorita problemelor de ieri ale membrilor echipei blogului, se desfasoara duminica.

   martie 8, 2009 - 7:55 pm Raspunde
 • costache remus

  particip si eu cu toate ca sunt suparat dupa 2 infringeri la memorialul ciociltea

  martie 8, 2009 - 7:47 pm Raspunde
 • hritcucos

  si eu voi fi prezent aici cu id-ul hritcucos2.
  Bafta tuturor!

  martie 8, 2009 - 8:01 pm Raspunde
 • petrosian75

  Particip si eu cu id-ul petrosianc.

  martie 8, 2009 - 8:17 pm Raspunde
 • haulica_ionut

  particip si eu cu nickul guest636254.Respect.Ionut din Iasi.

  martie 8, 2009 - 8:22 pm Raspunde
 • stefan mihalea

  si eu voi …
  stefan_mihalea2

  martie 8, 2009 - 8:43 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.