Nou record de simultan realizat de Georgiev

GM Kiril Georgiev a realizat un nou record la sah simultan, jucand impotriva a 360 de jucatori, sambata la Sofia. Evenimentul a avut loc in Expo Center din capitala Bulgariei, unde  a fost realizat pentru acest eveniment un labirit de mese si piese de sah. Peste 1000 de spectatori au asistat la simultan, transmis live de BBC si televiziunea Rusa. GM Georgiev a castigat peste 80 % din meciuri, ceea ce il incoroneaza ca nou recordman . In timpul simultanului Gerogiev a mers peste 20 km!

kiril-georgiev-simul-12667

Armele utilizate de Georgiev au fost gambiturile si sacrificiile inselatoare, astentand ca multi din jucatori sa fie surprinsi inca din deschidere si sa castige o pozitie avantajoasa inca de la inceput. Acesta dorinta nu a fost usor de realizat deoarece au existat jucatori cu elo de 2000+ ce au luptat cu darzenie, facand uz de mutari puternice. Cu fiecare mutare, Georgiev ararta din ce in ce mai obosit, dar concentrat la partide. Era impetuos necesar sa castige rapid multte jocuri, deoarece regula a fost ca dupa fiecare partida castigata, tabla respectiva sa fie scoasa din joc si sa se aduca in locul ei alta activa de langa ea, astfel incat distanta parcursa intr mese sa fie din ce in ce mai scurta.

kiril-georgiev-simul-12643

Kiril Georgiev a ajuns la muatrea 19 dupa 10 ore de joc. A fost suficient ca majoritatea jucatorilor sa fie in pozitii pierdute.In acelasi timp, erau 19 jucatori cu jumatate de punct. Meciurile ramase erau foarte importante. Pentru validarea recordului fiind necesar peste 80 % din meciuri sa fie castigatoare.

La mutarea 24 mai erau 50 de mese. Multe dintre ele erau echilibrate. Kiril Georgiev a optat pentru joc pozitional. Acest lucru a crescut durata meciurilor, dar in acelasi timp a crescut si probabilitatea de castig. Din acel moment Kiril Georgiev a refuzat sa ia pauza cuvenita dupa fiecare ora de joc si a jucat pana la sfarsit.

kiril-georgiev-simul-126731

Ultima partida s-a incheiat dupa 14 ore si 14 minute, iar multimea aflata in sala a sarbatorit cu Georgiev acesta extraordinara performanta.

Organizatorii nu au anuntat scorul final al simultanului, afirmand doar ca a castigat peste 80 % din mciuri iar conditiile de validare a recordului au fost indeplinite. Organizatorii au trimis spre omologare  toate documentele necesare catre Guinness Book

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=IpviKegKbLk]

Video de Jordan Jordanov si  Dragomir Stavrev de la ChessFish.com

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

  • Miroiu Catalin

    Se pare ca a rezistat ceva timp:)

    februarie 23, 2009 - 10:27 pm Raspunde
  • Cipri Muntean

    Fantastic acest jucator.

    februarie 23, 2009 - 11:28 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.