Emil Pessi, omul care aducea cartea de sah a plecat dintre noi!

pessiemil2

Am primit vestea aceasta din mai multe locuri si speram sa nu fie adevarata. Desi stiam ca maestrul Pessi este la pat, tintuit de o boala grea. Din pacate Emil Pessi nu mai este printre noi si ” Omul care ne aducea cartea de sah” a plecat in ceruri sa promoveze sahul. Dumnezeu sa il odihneasca pe maestrul Pessi si sa fie linistit acolo unde merge!

Mai jos am repostat un articol si o trimitere catre popularul si indragitul maestru Emil Pessi, intru memoria lui.

Am primit deseori semnale ca va doriti sa cumparati literatura sahista, iar cum bine se stie la noi in tara nu prea exista sau lipseste cu desavarsire materialul sahist in limba romana. Chiar si  in engleza este greu de gasit ceva adecvat si plus ca dureaza destul pana reusesti sa intrii in posesia materialului respectiv. Venim in intampinarea dorintelor dumneavoastra cu acest articol unde puteti sa obtineti, chiar cartile la care ati visat, in limba care va avantajeaza pe voi cel mai bine.

” Omul care  aduce cartea de sah ” a fost articolul in care l-am prezentat pe Omul, prietenul si sahistul Emil Pessi. Am inteles de la el ca are mai multe carti si reviste  de sah pe care vrea sa le vanda, pentru a putea sa cumpere altele. Si asta, pentru a ne alimenta tot pe noi, cu alte materiale sahiste utile pentru pregatirea noastra sahista. Si am aflat asta dupa ce am discutat cu Emil Pessi despre situatie, care era in dimineata aceasta la sala RATB, impreuna cu o parte din libraria sa ambulanta.

juventus1

O parte din Libraria de lux a lui Emil Pessi si MFide Emil Pessi – OMUL care aduce cartea de sah

* Colecţia de reviste New In Chess pe anii 2004, 2005, 2006 … la preţul de 120 lei pentru toate revistele dintr-un an calendaristic (câte 8 numere pe an) … conţine articole de calitate despre marile evenimente şahiste, interviuri şi materiale teoretice

* Cărţile New In Chess (New In Chess Yearbook) numerele: 70 – 78, 80, 81,89 … la preţul de 40 lei bucata, cu excepţia ultimului număr, care costă 60 lei … conţine articole toretice extrem de utile pentru orice pasionat de şah

* Informatoarele Şahiste numerele: 59, 62, 64 – 69, 78, 89 – 91, 95 -99 … la preţul de 40 lei bucata … conţine partide de şah analizate de mari maeştri şi recomandări teoretice.

Pentru comenzi şi informaţii despre literatura sahista, sunaţi cu încredere la 0723.68.48.63 saufix  021 2400 700

12 Comentarii

  • obezeanu

    Felicitarile mele Maestrului EMIL PESSI
    si succes in activitatea sahista si nu numai…

    februarie 21, 2009 - 11:22 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      Obezeanu: Daca ai nevoie de cartile pe care ai spus ca le cauti si nu o gasesti te ajut eu. Rezolvam numai sa ma contactezi, ai mailul meu la turneu.

      februarie 21, 2009 - 11:26 pm Raspunde
  • Cactus Forever

    Toată stima pentru efortul deloc uşor al d-lui Pessi.Eu sunt un “abonat” fervent al domniei sale şi-i mulţumesc şi pe acestă cale în numele copiilor care, cu siguranţă, vor ajunge şi mai buni jucători graţie materialelor şahiste puse la dispoziţie;multă sanătate îi doresc şi succes !

    februarie 22, 2009 - 7:18 am Raspunde
  • Axinte Stefan

    Toată stima pentru efortul deloc uşor al d-lui Pessi.Eu sunt un “abonat” fervent al domniei sale şi-i mulţumesc şi pe acestă cale în numele copiilor care, cu siguranţă, vor ajunge şi mai buni jucători graţie materialelor şahiste puse la dispoziţie;multă sanătate îi doresc şi succes !

    februarie 22, 2009 - 7:19 am Raspunde
  • Virgil

    Iulian/Pessi: Daca dispuneti de cartile lui Keres, enumerati cateva din titlurile acestor lucrari, pentru a putea alege si cumpara in cunostinta de cauza.

    februarie 22, 2009 - 11:51 am Raspunde
    • ceausescuiulian

      Virgil:Eu am zis ca pot ajuta pe cine are nevoie cu copii dupa originale. Eu am aproape orice carte din romana care a aparut, cu cateva exceptii poate. Am zis ca ma voi gandi la posibilitatea de a face ceva pentru cei care doresc literatura si materiale sahiste pe viitor, pentru ca am primit destule sugestii in sensul asta. Voi incerca pe viitor sa ma gandesc mai serios si la domeniul asta. Cei care doresc, pot sa il sune pe Emil Pessi si vad ce carti le trebuie si sigur le rezolva problemele. Eu am incercat sa ajut cele doua parti, sa le pun in contact pentru a putea rezolva contactul dintre cel care doreste cartea si cel care are cartea spre vanzare.

      februarie 22, 2009 - 1:01 pm Raspunde
  • radulet marius c-tin

    Toata stima,domnnul Pessi.Cum pot ajunge in posesia cartilor lui nimzovici? Blocada,Sistemul meu.

    martie 16, 2009 - 1:00 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      Radulet Marius: D-le Radulet, aveti numarul de telefon al lui Emil Pessi acolo. Vi-l mai dau si eu aici inca o data. Daca nu reusiti la el spuneti-mi mie si va pot ajuta eu.
      0723684863 sau 021/2400700 . Sunati-l si nu cred ca nu va ajuta “Omul care aduce cartea de…sah”. Numai bine

      martie 16, 2009 - 1:04 pm Raspunde
  • mihai

    Intamplator anul asta mi-am petrecut concediul la Eforie Nord. Am zis ca e pacat sa nu trec sa arunc o privire la turneul ce aflasem ca are loc.
    Ajung la sala de joc, ma uit pe lista participantilor…mari maestri, maestri internationali… Mai sa fie! N-oi putea sa intru decat pe baza de pile.
    In fine, intru, chibitez pe la primele mese (sunt om cu pretentii la chibitat 🙂 ). Si cand colo vad libraria ambulanta a domnului Pessi (l-am recunoscut din fotografiile de pe aici). Las balta chibitatul si alerg intr-acolo. Carti, ceasuri, seturi de piese… Parca eram un copil la pomul de Craciun.
    “Sunt de vanzare cartile?” -intreb.
    “Totul e de vanzare. Mai putin vanzatorul…..desi la un pret bun mai discutam si asta” zice dl.Pessi.
    N-apuc sa-i zic ca n-am atatia bani 🙂 fiind prea ocupat cu salivatul si rasfoitul. Mi-am cumparat numai vreo doua carti (ca atatia bani aveam la mine) si am revenit a doua zi sa-mi fac cat de cat plinul.
    Domnule Pessi, sa va dea Dumnezeu sanatate, ca mare pomana v-ati facut cu libraria asta!

    iulie 2, 2009 - 12:06 am Raspunde
  • ceausescuiulian

    Reblogged this on Sah cu Ceausescu.

    mai 30, 2014 - 2:29 pm Raspunde
  • GNP

    Ii sunt extrem de indatorat pt tot ce a facut pt mine pana sa devin MI!
    D-zeu sa il aiba in paza!

    iunie 2, 2014 - 2:12 pm Raspunde
  • Deac Dorel

    D-zeu sa te odihneasca Pessi Emil, tu ai trait pentru sah si prin sah, vei ramane probabil unic in ,, efortul ” tau dedicat !

    iunie 2, 2014 - 8:00 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.