Ceremonia de deschidere G. Kamsky – V. Topalov

logo1

Iata ca in sfarsit a sosit vremea meciului dintre V. Topalov si G.Kamsky. Cum era de asteptat, este multa tensiune in jurul acestui meci, deoarece castigatorul va avea sansa sa joace impotriva lui Anand pentru titlul suprem. Cu siguranta va fi un meci excelent, speram fara incidente neplacute si cel mai bun sa castige.


17:00

Ceremonia de deschidere a inceput cu un mesaj de bunvenit si cu intonarea imnurilor nationale ale Bulgariei si Statelor Unite.

17:10

Nu exista timp pentru aplauze deoarece au inceput dansurile, organizatorii optand pentru o melodie clasica si nu cu muzica traditionala.

17:15

Dansurile sunt urmate de istoria primului Campionat Mondial, trecand de la Laskaer, Capablanca la Alehin si Max Ewe. A urmat o noua serie de dansuri de data acesta o tenta mai moderna, inclusive elemente de acrobatie.

17:20

Prezentarile au continuat cu un nou val de campioni mondiali incluzand pe Botvinnik, Tal, etc. In final, s-a trecut la o hora traditionala Bulgareasca

17:30

Dupa un dans lung, este timpul petru inca o poveste cu Petrosian, Spassky, Fisher, Karpov, Kasparov….si urmeaza dansuri sportive

17:40

Urmeaza o prezentare a urmatorului campionat. O atentie deosebita este acodata lui Ananad. Este de inteles deoarece castigatorul dintre Topalov si Kamsky va juca cu Anand

Prezentarile continua cu Kramnik – Topalov si Kramnik – Anand. , apoi se continua cu un nou cantec traditional .

17:50

Urmeaza prezentarile lui G. Kamsky si V. Topalov, apoi cei doi sunt rugati sa urce pe scena alaturi de arbitrii.

18:00

Primul ministru al Bulgariei Sergey Stanishev a urat bun venit tuturor si a asigurat audienta ca urmeaza saptamani de emotie, tensiune si jocuri foarte frumoase.

Apoi Sergey Stanishev a multumit Federatiei Bulgare de Sah pentru organizarea meciului. Apoi le-a urat celor 2 jucatori sa se simta ca acasa si sa joace la potentialul naxim.

18:05

Kirsan Ilymzhinov a urat bun venit tuturor in numele FIDE. Presedintele FIDE a subliniat importanta acestui meci si a multumit celor 2 jucatori pentru contributia la acets meci.

18:15

Cel mai importanta parte a sosit. Tragerea la sorti a culorilor. Culorile sunt puse in cutii special concepute de Peter Talev.

In cutii sunt 2 sticle de vin. Topalov a tras vinul alb si va juca cu piesele albe maine.

18:30

Ceremonia s-a incheait, dar spectacolul abia acum incepe!

1 Comentariu

  • Paune Florea

    Va doresc mult succes in munca de a ne aduce vesti! Imi pare rau pentru Costel Burnoiu si sper sa nu se demobilizeze! Efortul vostru este extraordinar! Sunteti plini de energie copii! Va multumesc!

    februarie 17, 2009 - 12:15 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.