Olimpiada scolara judeteana de sah de la Giurgiu

Asteptand toata floarea sahista a liceelor la Giurgiu la sarbatoarea florilor de mai

fete-scoli-generale2

Fete Scoli Generale unde a castigat Cocolos Irina

Sambata 14 februarie s-a desfasurat faza judeteana a Olimpiadei Scolare la Sah la scoli generale si licee. Am participat la organizarea, arbitrarea si buna desfasurare a celor 4 competitii. Nu mica mi-a fost mirarea cand pe langa cei care puteau sa participe la aceasta faza judeteana, am mai vazut si alti sahisti dornici ca sa vada cum se desfasoara o competitie de sah. Si daca nu mai tarziu de anul trecut am avut loc intr-0 sala de clasa, fiind prezenti numai 12 participanti, acum ne-am desfasurat in 3 sali de clasa! Pentru ca erau 40 de doritori sahisti pentru a juca sah sau macar a vedea. Dintre ei numai 25 aveau drept de joc asa ca au ramas 15 jucatori de sah in miniatura, pe care i-am distribuit intr-o sala separata pentru a juca un turneu piramidal si cei iesiti sa poata juca intre ei amicale. Asa ca a trebuit sa fac naveta intre 3 sali de clasa, chemat de profesori ca sa validez pe fisa de concurs rezultatele sau sa sting litigiile care au intervenit. Faptul pe care vi l-am spus cu inmultirea numarului de copii la competitiile sahiste are mai multe cauze si este efectul muncii profesorilor din judetul Giurgiu si nu in ultimul rand si a clubului Colosseum reprezentat de mine . Ma gandeam la ceea ce mi-a spus un jucator exponential de sah, lucru intarit si de Nicu Jeltopop prezent la campionatele nationale de activ si blitz. Si lucrul cel mai important este ca se vede incet, incet cum munca noastra de pe acest blog si a celorlalti care detin siteuri de sah (Christiansen Sava, Florin Ungureanu samd) se concretizeaza in aducerea de noi jucatori de sah la concursuri si la competitii.

ansamblu1olscolarajud

Castigatorul la Scoli Generale -Untu Catalin 675 (Com Buturugeni)

Asa se intampla atunci cand pui mai multe ingrediente in acelasi vas: pasiune, multa munca si seriozitate si respectul tuturor cititorilor. Se pare ca am avut surpriza ca de la Buturugeni sa ajunga mai multi sahisti , printre care si Untu Catalin si Untu Razvan care au fost in aceasta ordine gasiti pe primele locuri la final. Am avut placerea sa ma intalnesc cu mentorul castigatorilor de la sectiunea scoli generale – baieti, cu domnul profesor  de istorie din Buturugeni, Untu Doru. Doru are de acum si un elo 1795, cumva si datorita faptului ca a remizat cu mine dupa ce am avut avantaj, apoi a trecut de partea lui avantajul, ca pana la urma sa se termine remiza in criza reciproca de timp. Meritul acestui parinte care are un copil minunat in Untu Catalin care acum are categoria 2 si 675,  Civ intern, este ca se ocupa permanent de el si mai ales ca a revenit si el in lumea sahului. Nu mai punem la socoteala faptul ca blogul nostru este urmarit cu interes de el si de cei din Buturugeni ceea ce ne face mare placere. Mai ales ca in 4-7 mai, Giurgiu va fi gazda in premiera, a fazei nationale la licee fete si baieti a Olimpiadei Nationale de sah. Sunt multe de spus despre aceasta competitie mai ales ca la Baieti- Licee am avut primii 2 clasati elevi la antrenat.

decisiva_licee_tatoli-neatu-0-1

Neatu Dragos 401 castiga la Licee in decisiva  cu Tatoli Eduard479;Ceausescu Iulian antrenorul lor

A castigat Neatu Dragos 401, jucator serios si permanent prezent la turnee si antrenamente si la competitii. Din pacate Tatoli Eduard 479,  nu a reusit sa faca uitata lipsa sa din ultimul timp de la turnee si lucrul asta s-a vazut. Remarcabil este ca locurile pentru faza nationala scolara fete si baieti a plecat catre mediul rural prin castigarea de Buturugeni si Remus a sectiunii de baieti respectiv de fete. La fete a castigat Cocolos Irina din Remus care a reusit sa arate cel mai bun sah, desi inca nu este in pregatire completa. Imi aduc aminte ca acum 7 ani, am urmarit-o pe ea in clasa 1, la prima evolutie la Campionatul judetean scolar de pe vremea aceea. Acum parintii ei fiind in Spania plecati, se pare ca au lasat pe maini bune educatia acestei fete. Il astept pe tatal ei, Cocolos Anghel, cu nerabdare pentru a depana amintirile de la primele turnee din Giurgiu, unde  a fost si el printre protagonistii turneelor organizate de mine. Si mai ales pentru a-l pune la treaba intr-un viitor turneu pe care intentionez sa il organizez peste 2 saptamani. Echilibrul a fost cuvantul la toate cele 4 turnee de sambata. Si daca e sa vorbim si de Sectiunea Fete- liceu, sa spunem ca dupa primele 3 partide, 3 fete erau la egalitate si nu se putea vedea calificata usor. Tudor Mihaela a confirmat experienta de anul trecut la aceasta competitie si a castigat dupa ultimele 3 partide jucate foarte bine. Ea va reprezenta Giurgiu la faza nationala de licee impreuna cu Neatu Dragos la baieti. La Teleorman unde se va tine faza de scoli generale, ne va reprezenta Untu Catalin ( Buturugeni) si Cocolos Irina (Remus), desi tot la baieti vom avea sperante mai mari. Pe final tin sa multumesc profesorilor  de sport din tot judetul Giurgiu, in special din mediul rural unde sunt deja cateva centre cu potential, si numai lor. Pot sa spun ca am vazut o inimoasa inspectoare judeteana de sport, pe doamna inspector  Sonea Mariana,  cu care vom colabora excelent pentru faza nationala mai sus mentionata. Competitia s-a desfasurat ca in toti anii la scoala generala 7 , cu contributia inimoasa ca de fiecare data a  dedicatului profesor Badica Florin.

OLIMPIADA SCOLARA DE SAH – FAZA JUDETEANA – Scoli generale – Baieti

– JUDETUL GIURGIU –

Loc de desfăşurare : GIURGIU Perioada : 14FEBRUARIE 2009

Nr.

NUMELE SI PRENUMELE

1

2

3

4

5

6

7

8

Total

Observatii

1.

UNTU CATALIN Sc.Buturugeni

1

1

1

1

1

1

1

7P

2.

UNTU RAZVAN Scoala  Buturugeni

0

1

1

0

1

1

1

5P

3.

GHEORGHE CONSTANTINScoala 7 Giurgiu

0

0

1

1/2

1

1

1

4,5P

4.

DINCA IUSTIN Scoala 7 Giurgiu

0

0

0

1

1

1

1

4P

5.

GHEORGHE OVIDIU Scoala 1 Giurgiu

0

1

1/2

0

0

1 1

3,5P

6.

JIEANU DANIELScoala 2 Giurgiu

0

0

0

0

1

1

1

3P

7.

ENE ION Scoala Greaca 0 0 0 0 0 0

1

1P

8.

PETRESCU MIRCEA Scoala Putineiu

0

0

0

0

0

0

0

0P


fetescoligenerale1

Costel Spanu interesat ca profesor si reporter presa si tv de evenimentul sahist

OLIMPIADA SCOLARA DE SAH – FAZA JUDETEANA

– JUDETUL GIURGIU – Scoli generale – Fete

Loc de desfăşurare : GIURGIU Perioada : 14 Februarie  2009

Nr.

NUMELE SI PRENUMELE

1

2

3

4

5

6

7

Total

Observatii

1.

COCOLOS IRINAScoala Remus

1

1

1

1

1

1/2

5,5P

2.

MINCIU MIHAELAScoala  Greaca

0

1 1 1 1 1

5P

3.

MOCANU MIRELAScoala 2 Giurgiu

0

0

1

1/2

1

1

3,5P

4.

DINU LUCICAScoala  Buturugeni

0

0

0

1

1

1

3P

5.

ION ANCUTAScoala 1 Giurgiu

0

0

1/2

0

1

1

2,5P

6.

PETRICA TABITAScoala 2 Giurgiu

0

0

0

0

0

1

1P

7.

PETRICA MAGDAScoala Greaca 1/2 0 0 0 0 0

0,5P

gheorghe-ovidiu-gheorghe-constantin0-1 gheorghe_constantin_dinca_iustin1-0

Duel al celor doi Gheorghe: Ovidiu – Constantin 0-1 si Gheorghe C-tin trece de Dinca Iustin,(castigator2008)

OLIMPIADA SCOLARA DE SAH – FAZA JUDETEANA

– JUDETUL GIURGIU – Licee – Fete

Loc de desfăşurare : GIURGIU Perioada : 14 Februarie  2009

Nr.

NUMELE SI PRENUMELE

1

2

3

4

Total

Observatii

1.

TUDOR MIHELA

SAM

1 1 0 1 11

5P

2.

PUIU MIHAELA

Liceul Nicolae Cartojan

0 1

1 0 1 1

4P

3.

DOBRICA LILIANA

Liceul Tudor Vianu

1 0

0 0

1 1

3P

4.

DOBRIS GEANINA

Liceul Tudor Vianu

0 0

0 0 0 0

0P

lupte_la_baieti_scoligen gheorghe_ovidiuprofesorul

Dinca I. -Untu C. 0-1 si Petrescu M. – Gheorghe C-tin 0-1 Gheorghe Ovidiu cu Profesorul sau

badica_florin_supravegheaza_ghectin-dincaiustin2

Gheorghe Constantin-Dinca Iustin 1-0,Profesorul lor Badica Florin

OLIMPIADA SCOLARA DE SAH – FAZA JUDETEANA

– JUDETUL GIURGIU – Licee – Baieti

Loc de desfăşurare : GIURGIU Perioada : 14FEBRUARIE 2009

Nr.

NUMELE SI PRENUMELE

1

2

3

4

5

6

Total

Observatii

1.

NEATU DRAGOS –

Liceul Ion Majorescu

1

1

1

1

1

5P

2.

TATOLI EDUARD –

Liceul Miron Nicolescu

0

1

1

1

1

4P

3.

PAUN IONUT –

Liceul Tudor Vianu

0

0

1

1

1

3P

4.

TUDOR VALENTIN –

Liceul Naval

0

0

0

1

1

2P

5.

PUENARU GEORGE –

Liceul Nicolae Cartojan

0

0

0

0

0

1P

6.

MIRCEA IONUT –

Liceul Ion Barbu

0

0

0

0

0

0P


10 Comentarii

 • catalin

  Ma scuzati puteti pune si o pagina cu pozele de la Giurgiu 2009,ca vreau sa le trag si eu pe calculator

  februarie 15, 2009 - 9:09 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Catalin: Pozele de la Giurgiu sunt acolo in articol. Au fost facute de profesorul Florin Badica, eu nu am avut la mine aparatul foto, nici nu aveam timp pentru ca eu am fost cu organizarea.

   februarie 15, 2009 - 9:12 pm Raspunde
 • costica costica

  Se apropie etapa finala a Olimpiadei Scolare de Sah, fete, baieti (liceu), Giurgiu 2009. Ceva noutati privind data exacta (4-7 mai din articol sau 7-10 mai conform calendarului competitional national), organizarea, locul de cazare si desfasurare competitie…

  aprilie 22, 2009 - 7:58 am Raspunde
  • ceausescuiulian

   costica costica: Acum cateva minute am discutat cu D-na Inspectoare si maine sper sa avem pe blog, postarea oficiala care a fost trimisa si in teritoriu la fiecare inspectorat. Eu azi dimineata am primit regulamentul de desfasurare al competitiei . Din ceea ce pot sa va spun acum, este ca data va fi 7-10 mai 2009, conform calendarului competitional national. Vor fi 7 runde – care se vor disputa conform regulamentului competitiei la timpul de o ora pentru fiecare jucator.
   Joi sedinta tehnica
   ziua I(Vineri ), a.m. runda I si a II-a, p.m. runda a III-a si a IV-a
   – ziua a II-a(Sambata) a.m. runda a V-a, p.m. runda a VI-a
   – ziua a III-a(Duminica) a.m. runda a VII-a
   Maine in momentul in care voi intra in posesia datelor oficiale, voi face un articol care va sta in front page-ul blogului pana ce competitia se va desfasura. Inca un amanunt, eu incerc sa ajut ca aceasta competitie sa iasa cat mai bine in ceea ce priveste desfasurarea ei, cat si ceea ce priveste turneul propriu-zis. Datele oficiale ce le pot transmite tuturor celor care au nevoie de asta si alte informatii le gasiti pe blog, incepand cu ziua de maine. Adica locul de desfasurare, si locul de cazare pe care trebuia sa le stiti dinainte de paste de la Inspectoratul Judetean al judetului vostru, unde au fost trimise pe fax toate aceste date oficiale.
   P.S. Sper sa vii si tu ca sa iti pot inmana premiul castigat la concursul nostru de pe blog.

   aprilie 22, 2009 - 9:44 am Raspunde
 • costica costica

  Multumesc pentru operativitate!
  Sper, in primul rand, ca juniorul meu sa participe si, de ce nu, sa se prezinte in forma maxima. Daca programul imi va permite, cu siguranta o sa ne intalnim la Giurgiu.

  aprilie 22, 2009 - 11:19 am Raspunde
 • costica costica

  Dupa Olimpiada Nationala de Matematica, Constanta 2009 (mentiune, medalie de bronz SSMR), MathPlayer s-a calificat la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar SAH, Giurgiu 7-10 mai 2009!

  aprilie 25, 2009 - 11:00 am Raspunde
 • Zamfir Moldovan

  De unde pot sa fac si eu rost de un regulamnet al Olimpiadei Scolare la scolile generale (clasele I-VIII)?

  ianuarie 15, 2010 - 7:41 am Raspunde
 • Nedelcu Ionut

  Ce frumos articol …minunat articol si ce nume frumoase de sahisti juniori are jud Giurgiu…Daca vreodata un sahist junior din Giurgiu ma va bate la tabla sau se va clasa in mod cinstit iniaintea mea in vreun concurs jur sa scriu numai articole laudative in tot acel an pe blog sau pe saite .

  Numai ganduri bune!

  ianuarie 15, 2010 - 7:00 pm Raspunde
 • lucica

  rezultatele din 2010 unde sunt postate dati-mi un link ce ele va rog , dar si cele din februarie 2011

  februarie 23, 2011 - 9:34 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Lucica, la ce concursuri te referi?
  De ceva vreme, ne-am mutat la o alta adresa: http://iulianceausescu.blogspot.com/
  Acolo ne gasesti mereu. Pe aici mai trecem cand si cand, sa mai luam “corespondenta”.

  februarie 26, 2011 - 3:34 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.