Sahul, un joc cu care sa crestem

Comitetul Regional Piemont, sub patronajul Consiliului F.S.I., va organiza la Torino in perioada 25-27 februarie 2009 Conventia Internationala cu tema “Sahul, un joc cu care sa crestem” bazat  pe metodele de invatare a sahului din scoli si rolul invatarii sahului in dezvoltarea competentelor cognitive si a personalitatii elevului.

copil_tricouverde_chess


In timpul Conventiei, se vor expune, in primul rand prezentari ale celor mai importante cercetari stiintifice actuale in domeniu si o expunere pentru a sublinia pe cat posibil posibil, experientele de educare a sahului in scoli in intreaga lume. Conventia va fi pe de alta parte, o oportuniatate pentru a arata diferitele realitati ale tehnicilor de invatare a sahului in Italia, de a aduna date suplimentare in baza acestora si de ale compara cu alte experiente similare internationale.

Cu aceasta ocazie, Comisia Didactica pentru Tineretul Scolar (FSI) va prezenta un material in partea finala a Conventiei ce va contine unele linii directoare privind un protocol didactic in sitemul scolar, in intreaga Italie cu scopul de a imbunatatii rolul antrenorului de sah.

2 Comentarii

  • rodantero

    Credeti ca vor fi prezente si persoane direct interesate din Romania? (ma refer la oficili ai FRS si, eventual, din Ministerul Invatamantului).

    februarie 10, 2009 - 7:20 pm Raspunde
  • XTM

    Sahul e o activitate foarte interesanta. Joc sah de multi, multi ani si inca mai joc. Sahul te invata sa rezolvi diverse probleme mai usor si totodata dezvolta inteligenta unui individ, unde inteligenta este reprezentata ca fiind capacitatea de a rezolva probleme noi, folosind experienta acumulata anterior.

    februarie 10, 2009 - 10:21 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.