Avancronica la ultima runda a Campionatului National masculin

(Doar) la primele trei mese se mai lupta pentru locul 1 in ultima runda. Distantat pe locul 1 la 1/2 de punct de urmaritori, Valeanu Eduard pare favoritit la titlu!

valeanueduard1

Valeanu Eduard, cu gandul la partida decisiva

El are insa o sarcina foarte grea in ultima runda, negrele impotriva lui Lupulescu Constantin. S-ar putea ca lui Valeanu sa-i ajunga si reemiza, intrucat are Bucholtz mare si singurii care l-ar putea depasi, Badea Bela si Nanu Ciprian, au negrele si de asemenea partide grele. Lupulescu are nevoie de victorie pentru a iesi campion; nici asa nu e sigur de locul 1, conditia fiind ca Badea Bela si cu Nanu sa nu invinga.

ardeleanulupu1

Lupulescu Constantin lupta pana in ultimul moment

In meciurile directe intre cei doi Lupulescu conduce cu +2=1-0, dar ultima partida s-a incheiat remiza. La mesele 2 si 3 nimanui nu-i va conveni remiza maine! Pana acum Chirila Ioan-Cristian si Badea Bela au doua intalniri la activ, ambele castigate de Badea Bela. Totusi cele doua partide au avut loc in 2006, iar intre timp Chirila a progresat foarte mult, ceea ce ne face sa speram ca maine nu se va repeta istoria.

chrilacristian2

Chirila Cristian a venit puternic din urma

Daca invinge Badea Bela are sanse mari sa castige titlul la Bucholtz; nu acelasi lucru se poate spune despre Chirila, care are Bucholtzul cel mai slab dinre cei aflati pe locurile 2-5. La masa 3 se vor intalni Jianu Vlad cu Nanu Ciprian. Aflat pe locurile 6-10 cu 6 din 8, Jianu Vlad nu mai are sanse la locul 1, cu victorie el obtinand cel mult un loc pe podium.

jianuvlad1

Jianu Vlad va lupta si maine, dar nu pentru titlu

Daca-l invinge pe Jianu, Nanu are sanse considerabile la locul 1. Traditia e impotriva lui Nanu, +1=2-0 in favoarea lui Jianu. Suntem cu totii curiosi sa vedem ce se va untampla maine, incepand cu ora 10; fie ca cel mai bun sa invinga!

(Imaginile cu jucatori din acest articol sunt de la Finala si au fost preluate de pe siteul youngchess.com)

  • 2
  • 1223
  • 1

1 Comentariu

  • claudiu prunescu

    Bafta tuturor!

    februarie 8, 2009 - 12:37 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.