Astazi, surprize la turneele Colosseum de ziua Unirii (de spirit)

Sambata 24ianuarie 2008 – Turneele (36) si (37) Open Colosseum de la 20,30

Turneele de sah open ” Colosseum “ (36) si (37), vor  fi organizate in sambata 20.01.2009 de la ora 20,30

in camera”Sah cu Ceausescu” de pe www.playchess.com .

tabla_sah_iarba

Primul va fi de 7 runde a cate 5 minute

Turneul al treilea 11 runde a cate 3 minute

Dupa turnee, se va lua valul de mister de peste surprizele pregatite sa fie facute publice  duminica!

Sistemul de punctare va fi pentru fiecare dintre cele 2 turnee in sistem Grand Prix si anume :

Locul I-10p
Locul II-8p
Locul III-6p
Locul IV-5p
Locul V -4p
Locul VI-3p
Locul VII-2p
Locul VIII-1p

Intrati pe www.iulianceausescu.wordpress.com pentru amanunte si inscrierea la turneu.

Toţi cei care vor să joace şah sunt aşteptaţi pe server. Tot ce aveţi de făcut este să citiţi articolul în care este explicat pas cu pas modalitatea de înregistrare. Pentru orice nelămurire vă stau la dispoziţie. După ce vă faceţi cont şi accesaţi serverul, jucaţi şi voi câteva partide ca să vă familiarizaţi cu aplicaţia.

Inscrierea

Nu se mai admit jucatorii cu guest la turneu! Cu exceptia ca inainte cu 10-20 minute de incepere se intra pe messenger pe ID iulian32gr si atunci vedem cine este, si mail la sahcuceausescu@yahoo.com.

Pentru jucatorii straini, care au steagul altei tari si nu au participat pana acum la turneu, este necesar sa dea un mail la adresa sahcuceausescu@yahoo.com. Ca dealtfel pentru toti care si-au schimbat nickul sau sunt sub alte nume.

Postaţi un comentariu în subsolul acestui articol în care să precizaţi cu ce Nick veţi participa pe Playchess în concurs. Ar fi bine sa va si lăsaţi numele pentru ca nu vad ce ati avea de ascuns si mai ales ca imi puteti trimite un mail la sahcuceausescu@yahoo.com cu numele si prenumele, localitatea si id pe playchess. Atat si nu si CNP cum credea cineva gresit ca se va intampla. Daca doriti sa nu facem publice numele dumneavoastra, specificati in mail asta. Eu cred ca trebuie sa stim cine castiga turneul si premiantii, si cel care joaca cea mai frumoasa partida. Altfel, daca nu suntem ceea ce vrem sa credem ca suntem, si sa dam senzatia asta atunci cand suntem pe blog, la concurs si in viata. Daca ne ascundem, este clar ca progresul va fi mai mic decat scandalul creat, si niciodata nu vom reusi sa facem pasii constanti si orientati spre varfurile spre care tindem cu totii in visele, planurile sau proiectele noastre. Pot fi si motive plauzibile, insa aceste concursuri chiar de sunt pentru amatori de sah mai ales, sunt si vor fi urmarite de oameni din ce in ce mai multi si cu un interes de la oameni ce vor sa ne ajute pe noi si promovarea sahului. Cred ca in mare parte ne cam stim de pe blog si repet, specificati daca nu vreti ca numele dumneavoastra sa nu fie pus pe site, desi cand castigati nu stiu cum suna. Eu am incredere in cei care vin aici si la turnee ca sunt toti de bunacredinta si vom reusi sa popularizam cat mai mult sahul, si ca oamenii sa vina din nou spre sah.

Desfasurarea competiţiei?

Primul turneu de 5 minute pentru fiecare – 7 runde

Se vor juca 7 runde în sistem elveţian (absolut toţi jucătorii vor juca 7 partide, indiferent de câte puncte realizează fiecare). Ritmul de joc va fi de 5 minute de fiecare jucător.

Al doilea turneu de 3 minute pentru fiecare – 11 runde

Având în vedere că avem de a face cu un concurs online, în cazul în care întârziaţi şi pierdeţi , o runda sau mai multe, puteţi începe concursul din runda următoare .Când are loc concursul?

Concursul se dispută marti pe 24 ianuarie începând cu ora 20:30.

Care este programul competiţiei?

 • ora 20:00 – 20:30 – Înregistrarea participanţilor (trebuie să vă prezentaţi în sala de joc, pentru ca eu să vă introduc în turneu)
 • ora 20:30 – 22:40 – desfăşurarea primului concurs
 • ora 22,45 – 23:55 – desfasurarea concursului al doilea
 • ora 24,30 – rezultatele turneelor, clasamente, comentarii si dezvaluire surprize…

Multă baftă!

Pentru acest lucru vom folosi o platformă extrem de populară la nivel mondial şi extrem funcţionabilă în acelaşi timp, Playchess.

Aici îşi dau întâlnire cei mai puternici jucători din lume şi nu numai. În fiecare moment găsiţi pe server peste 10.000 de utilizatori din toate colţurile lumii, de la începători până la mari maeştri de extraclasă.

Pentru a accesa acest server, trebuie fie să descărcaţi prin click aici softul playchess gratuit fie să aveţi programul de jucat şah Fritz.

Aveţi aici şi un manual de utilizare a serverului.

Trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Descărcaţi soft-ul gratuit sau faceţi rost de Fritz
 • Instalaţi aplicaţia pe calculatorul vostru
 • Accesaţi aplicaţia si creaţi-vă un cont. Procedura este extrem de simplă.
 • Intraţi pe server cu user-ul şi parola pe care aţi ales-o

Citiţi manualul dacă aveţi nelămuriri, sau puneţi aici comentarii. Eu vă voi răspunde cât pot de repede.

Serverul este organizat pe „camere”. Cele mai importante sunt:

 • Main playing hall … aici găsiţi majoritatea jucătorilor şi puteţi lansa provocări.
 • Tournaments … aici sunt mai multe „sub-camere”. În cele oficiale organizează turnee periodic administratorii serverului. În cele Private sunt găzduite turneele utilizatorilor. Într-una din aceste „private” vor fi organizate şi turneele
 • Broadcasts … aici vedeţi LIVE cele mai tari turnee din lume

Utilizatorii primesc un rang … de la pion la … rege … În primele şase zile sunteţi „pion”, după care, dacă aveţi un număr suficient de partide jucate, deveniţi „cal” Rangul este important, deoarece anumite evenimente de pe server sunt restricţionate.

De asemenea primiţi şi un coeficient, în funcţie de rezultatele înregistrate în partide. Cam după 7 partide jucate vi se calculează performanţa.

Utilizarea serverului este gratuită şi din câte ştiu eu nimănui nu i se şterge contul aiurea. Apropos, serverul monitorizează toate partidele jucate. Dacă vă prinde că utilizaţi programe de şah în timpul partidelor, vă şterge automat contul.

Totuşi, pentru cei care vor să plătească, pentru o taxă de 30 euro pe an ai acces la mai multe funcţionalităţi … spre exemplu poţi CHAT-ui la anumite turnee LIVE, sau poţi vedea transmisii şi comentarii VIDEO de la super turnee.

Vă aştept şi pe Playchess. De asemenea vă rog să comentaţi aici orice nelămuriri sau probleme întâmpinate la utilizarea aplicaţiei.

Pentru a juca turneele de şah ce începe sambata seara la ora 20,30 trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Descărcaţi aplicaţia gratuită cu care vă conectaţi la server, după care vă creaţi un cont. Totul durează maximum 10 minute. Citiţi aici toate datele!
 • Intraţi în sala de joc. Urmăriţi în zona din dreapta jos, secţiunea “Rooms” … aici căutaţi “Clubs & Federations” –> “Romania” –> “Sah cu Ceausescu –> “Tournaments” … faceţi click pe această sală
 • Odată intraţi aici, veţi vedea în zona din stânga sus zona “Players”. Zona are 4 etichete: Info … Players … Games … World. La “Info” aveţi detalii despre competiţie, iar când apăsaţi pe “Players” vedeţi ce jucători sunt în sală cu voi. Imediat sub aceaă zonă aveţi nişte “butonaşe”. Primul din stânga este “Join Event” Îl apăsaţi şi mie îmi vine un mesaj. Eu vă adaug, iar vouă, în fereastra de chat vă apare mesajul “You are in …”
 • Când se dă startul rundei, vi se deschide automat fereastra cu partida, iar voi nu trebuie decât să mutaţi …

Va urez succes si sper sa veniti in numar cat mai mare sa participati la turneul romanesc de sah. Am venit in intampinarea dorintelor dumnevoastra, si vom veni si in viitor, pentru ca scopul nostru este de promovare a sahului si de a fi uniti pentru a reusi sa facem ceva pentru sah. Si dumneavoastra sunteti foarte importanti, pentru aportul pe care il aduceti cu ideile, comentariile si criticile si intr-un cuvant prin faptul ca ne cititi si ne ajutati sa facem o treaba cat mai buna impreuna. Va multumim in numele celor care incearca sa faca ceva pentru sah prin mijloacele site sau blog. Si sa stiti ca suntem uniti cu totii pentru o cauza mai buna a sahului si pentru a face o treaba cat mai buna si pentru ca sahul sa isi recapete locul pe care il merita intre sporturi si ca parte din viata si educatia oamenilor. Mult succes la turneu!

8 Comentarii

 • rdan

  Nu-i asa ca locul 1 primeste setul de piese din imagine ?

  ianuarie 22, 2009 - 1:49 pm Raspunde
 • hritcucos

  Nu stiu daca voi putea juca… Oricum, pregatiti-va bine 🙂

  ianuarie 22, 2009 - 2:36 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Voi fi si eu prezent negresit, adica fara greselile de pana acum. Mai ales ca acum sunt calit dupa turneul recent incheiat.Celor putini, care spera totusi sa ma invinga, le zic de pe acum ca trebuie sa se pregateasca serios. Veti avea mult de muncit.Celorlalti, vor mai fi turnee, nu disperati.
  Ne vedem in sala!

  ianuarie 22, 2009 - 5:49 pm Raspunde
 • BurghisAlex

  Voi participa si eu, un cadou frumos de ziua mea! Id meu: BurghisAlex nume Burghis Alexandru apropo de transparenta!

  ianuarie 22, 2009 - 7:40 pm Raspunde
 • petrosian75

  Sper sa particip si eu macar la un turneu din cele doua, cu id-ul petrosianc(fostul petrosian75).
  Numele meu este irelevant, in conditiile in care nu am nici o sansa la vreun loc fruntas.

  ianuarie 22, 2009 - 10:02 pm Raspunde
 • BurghisAlex

  Apropo ,Iulian te rog trimite-mi si mie id tau de mess pe adresa Thedoctor@europemail.com, pentru inscriere sau daca am nelamuriri. Mersi mult de tot!

  ianuarie 22, 2009 - 10:44 pm Raspunde
 • Ciprian Muntean

  Salutare. Sper sa fiu acasa sa pot juca si eu la cele 2 turnee. Id meu este :CIPRI1979. Ciprian Muntean

  ianuarie 24, 2009 - 2:42 pm Raspunde
 • Burghis Alex

  A fost foarte frumos! La mai multe Iuliane!
  Mersi mult de invitatie!

  ianuarie 25, 2009 - 12:40 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.