Saptamana sahista a ajuns la Buzau

In perioada 13 – 17 ianuarie, la liceul pentru deficienti de vedere din localitatea Buzau, a avut loc un eveniment fara precedent pana acum in Romania, trainingul intitulat “Saptamana sahista”.

Aceasta actiune a fost initiata de Organizatia pentru promovarea educationala a nevazatorilor avand sprijinul financiar al fundatiei Dinu Patriciu.

img_0528

Scopul urmarit de aceasta organizatie este acela de a populariza sahul in randul copiilor nevazatori, de a identifica tineri elevi talentati si de a promova una din ideile de baza ale acestui proiect care vizeaza propunerea la ministerul educatiei ca sahul sa devina obiect de studiu in scolile pentru deficienti vizuali.

img_0529

Actiunea propriu-zisa a constat in sustinerea unui training sustinut de catre Dacian Pribeanu, campion national al jucatorilor cu deficiente vizuale avandu-se in vedere doua obiective:

unul din ele fiind legat de prezentarea unor concepte specifice jocului de sah iar celalalt obiectiv fiind legat de cresterea pasiunii pentru practicarea acestui sport.

Acest training a culminat cu sustinerea unui simultan acordat de catre unul din jucatorii cu reputatie mondiala, Constantin Lupulescu, mare maestru international de sah. La acest simultan au fost prezenti 16 elevi apartinand liceului si scolii generale pentru deficienti vizuali din localitatea Buzau.

img_0532

Conditiile in care s-a desfasurat trainingul “Saptamana sahista” au fost din cele mai bune datorita implicarii domnului director Eana Marin. Liceul pentru deficienti vizuali Buzau este a treia etapa a programului “Saptamana sahista”, actiune care presupune participarea reprezentantilor Organizatie pentru promovarea educationala a nevazatorilor in toate cele sapte scoli pentru deficienti vizuali din Romania.

1 Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.