Vineri seara avem diagrame meritate de week-end

Pentru rubrica diagrama zilei am ales 6 diagrame care sper sa potoleasca sau sa va redea pofta de a dezlega si a reusi sa gasiti solutia. Pe masura ce se inmulteste numarul de dezlegatori diagramele sunt tot mai putine pentru ei, desi ele s-au inmultit substantial. O sa incercam si noi sa tinem pasul cu vremurile si cu cititorii nostrii avand din ce in ce mai multe diagrame interesante aici. Pana atunci sa nu uitati sa aveti pofta multa de viata si de sah!

Diag. 1 -Albul muta si castiga Diag. 2 -Albul muta si castiga Diag.3  -Albul muta si castiga

1a 2n 3a

Diag. 4-Albul muta si castiga Diag. 5-Albul muta si castigaDiag.6-Albul muta si castiga

4a 5a 6a

6 Comentarii

 • Florin Ungureanu

  Diag. 3
  1. Ng5 Dxg5.2Dg8# oriunde este mutata dama este capturata 🙂

  ianuarie 10, 2009 - 9:47 am Raspunde
 • virgil

  Multumim Iulian pentru frumoasele diagrame prezentate. Eu vad ca sunt sase de toate , dar ciudatenia este ca intre ultima diagrama si primul comentariu al cititorilor se deschide un imens spatiu alb in care ar mai fi incaput vreo 5 articole de dimensiunea celui de astazi. Cum se explica lucrul acesta?
  Florin: Felicitari pentru primul raspuns bun dat la diagramele de astazi!

  ianuarie 10, 2009 - 10:56 am Raspunde
  • ceausescuiulian

   Virgil:Blogul este facut sa fie vazut cu browserul mozzila firefox. Daca folositi internet explorer sau alte browsere, o sa se vada rau asa cum vezi si tu. Schimbati-va browserul cu mozzila firefox si nu veti mai vedea trunchiat blogul.

   ianuarie 10, 2009 - 12:30 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Eu am mozzila, si tot asa se vede, cu spatiu mare intre ultima diagrama si prima postare. Si nu e singurul care se vede asa.

  ianuarie 10, 2009 - 12:45 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Nicu, Virgil:Eu acum am intrat si am vazut ca este spatiu. Incercam sa remediem problema eu si cu Costin. Eu stiu ca mai aparea la internet explorer spatiu mare, insa nici la editare nu are spatiul care se vede dupa publicare. O sa vedem de unde este problema si sa se revina la normal. Pana atunci mergem asa, ca nu avem ce face si le facem din mers. Cu cat cerintele sunt mai mari si numarul celor care scriu este mai mare, cu atat problemele care apar sunt din ce in ce mai mari si incercam sa le facem fata, insa ne trebuie putintica rabdare, vorba lui Caragiale si a lui Adrian!

   ianuarie 10, 2009 - 1:03 pm Raspunde
 • rodantero

  La prima diagrama cred ca enuntul este negrul muta si castiga, cu rezolvarea
  1…Nxf4+! cu continuarile 2.Dxf4 Th6! (sau 2.Rh1 Tg3). Daca albul ar fi la mutare nu ar putea impiedica aceasta combinatie, asa ca eu cred ca enuntul nu e corect.

  Diagrama 2
  1.Cc6+!! bxc6 2.Dxa7+!! Rxa7 3.Ta1+ Rb6 4.Thb1+ Rc5 5.Ta5#

  Diagrama 3 a fost corect rezolvata de Florin (Felicitari Florin, si-mi pare bine ca te vad in randul dezlegatorilor de pe acest site!)

  Diagrama 4 ne prezinta o pozitie de final destul de interesanta
  1.Db4+ Rc1 (1…Rc1 sau Rc2 duc la aceleasi continuari) 2.Da3+ Rb1 (sau 2…Rc2/d1/d2 3.Dxa2 +-) 3.Db3+ Ra1 4.Ra1 Dc2! 5.h2 Dc1#

  ianuarie 10, 2009 - 2:16 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.