Probleme pe-nserate propune Gabriela

de Gabriela Medelet

Azi am avut o zi agitata cu multe probleme si mult de munca, asa cum cred ca au avut cei mai multi dintre voi. Am primit aseara de la neobosita Gabriela un mail cu diagrame 3 la numar. Nu le-am postat imediat pentru ca de un timp avem mai multe materiale care asteapta sa fie publicate. Nu am vrut sa cadem in faza in care am abuza de un singur gen de diagrame si am lasat sa se urmeze cursul normal al lucrurilor si am ales sa le postez cand nu  va fi prea mult de lucru aici. Incep sa cred ca anul acesta este unul foarte bun dupa felul cum am plecat . Si sper sa facem treaba din ce in ce mai buna si sa fim alaturi in primul rand de sahistii romani care participa la turnee si tot ceea ce se intampla in lumea sahului mondial. Deja suntem mai multi care scriem aici si lucrul acesta se vede, mai ales prin diversitatea si numarul subiectelor abordate. Si nu se opreste aici munca noastra, mai sunt multe proiecte de pus in practica si multa munca pentru popularizarea acestui sport. Oameni cu dragoste imensa de sah ca Vasile, Gabriela, Daniel, Nicu sunt intotdeauna bineveniti aici mai ales ca au multe de spus si sunt abia la inceputul celor ce va fi sa vina din partea lor. Asa cum suntem si noi la inceput si tot timpul ne lovim de ceva nou si incercam sa invatam cat mai multe lucruri si sa citim si sa fim informati foarte bine pentru a putea sa venim inaintea voastra cu ceea ce vreti sa aflati si sa stiti. Si cu cat mai multi si mai des isi vor spune parerea cu atat mai bine vom reusi sa colaboram si sa fim in legatura cat mai stransa.

Albul muta, mat in 2 mutari

albul-muta-mat-in-doua-mutari-pozitia-nr4

Albul muta, mat in 3 mutari

albul-muta-mat-in-trei-mutari-pozitia-nr5

Albul muta, mat in 5 mutari

albul-muta-mat-in-cinci-mutari-pozitia-nr6

4 Comentarii

 • virgil

  diagrama 1: 1.Td2!
  1…Rf4 2.Tf2 mat;
  1…N:d2/Nb2/Na3 2.Df1 mat

  ianuarie 8, 2009 - 6:40 pm Raspunde
 • virgil

  diagrama 2: 1.Tc3!
  1…Rf4 2.De7 Cf8/Cf6/Cg5 3.Df6 mat;(2…e3 3.D:e3 mat)
  1…e3 2.Tc4 si 3.Dd4 mat;
  1…Cf8/Cg5 2.Dg5+ si 3.Dc5 mat;
  1…Cf6 2.Dc7+ si 3.Dc5 mat.

  ianuarie 9, 2009 - 7:32 am Raspunde
 • virgil

  diagrama 3: 1.Ce3+ f:e3 2.T:e3 Na1/Nb2 3.d1D D:d1 4.Tc3+ N:c3 5.d3+ mat. Matul in cel mult 5 mutari se obtine si la alte raspunsuri ale negrului dupa 2.T:e3.

  ianuarie 9, 2009 - 9:46 am Raspunde
 • virgil

  Gabriela, am toata admiratia pentru noile responsabilitati pe care ti le-ai asumat si pentru calitatea problemelor prezentate, dar in acelasi timp iti sugerez sa eviti monotonia si sa alternezi problemele de mat cu altele care sa solicite obtinerea castigului sau a remizei intr-o pozitie data. Te asigur ca va fi mult mai bine pentru toata lumea. Cu toata stima si admiratia pentru tine, Virgil

  ianuarie 9, 2009 - 9:03 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.