Recunoasteti personajul?

Va invitam sa va testati cunostiintele despre marii maestii si sa ne spuneti cine este marele maestru din imagine. Asteptam raspunsuri voastre.

trivia-6

4 Comentarii

  • Florea Mihail

    KOTOV ALECSANDR

    decembrie 23, 2008 - 4:15 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

    Alexander Kotov a fost unul dintre cei mai prolifici scriitori de literatura sahista din vechea URSS,alaturi de Suetin. Insa si la tabla a fost un jucator redutabil care a fost in topul celor mai buni jucatori ai vremii. La noi au ajuns carti de la Kotov, printre care amintesc si cartea de psihologie sahista “Din tainele gandirii jucatorului de sah”. O carte care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca fiecarui sahist, si pe care trebuie sa o citim si o sa recitim periodic pentru a o vedea cu alti ochi. Botvinick spunea despre o carte de finaluri a lui Gavrilkowvsky, pe care am cautat-o mult timp si nu am gasit-o inca, ca a studiat-o aproape la fiecare 10 ani si trebuia sa o mai reia inca o data. Este ca un film pe care il vezi cu alti ochi, poate mai maturi si mai profunzi de cele mai multe ori. Stiu ca au mai aparut cateva carti in romana ale lui Kotov, printre care cele 2 volume despre viata si cariera lui Alehin. Probabil ca fiind unul din marii scriitori ai vremii, vor mai ajunge si in limba romana, cartile lui Kotov. Daca nu…ne vom multumi cu ele in alte limbi straine, engleza sau rusa.

    decembrie 23, 2008 - 6:04 pm Raspunde
  • Sah-online

    Kotov a ajuns intr-un an de la CM la categoria de MM. Vezi cartea recomandata de Ceausescu Iulian, vezi arborele de calcul, antrenamente specifice, etc.
    Concluzie? Sahul este un sport dificil, foarte dificil, mai ales dupa ce citesti cartea lui Kotov.

    decembrie 24, 2008 - 1:51 am Raspunde
    • ceausescuiulian

      Sah-online:Daca tot ai revenit intre prieteni odata cu colindele de ajun, fii binevenit pe la noi. Cu cat stii mai multe si cu cat aprofundezi cate ceva, cu atat iti dai seama ca de fapt stii mai putin despre acel lucru. Pedagogia extraordinara si harul de a se face inteles de toata lumea au fost cateva din marile sale calitati pe care a stiut sa si le puna in valoare. Simplitatea exprimarii si mai ales profunzimea cu care reuseste sa atace subiecte delicate din psihologia sahistului face ca aceasta carte alaturi de “Psihologia sahistului” de Krogius sa fie printre singurele carti despre psihologie traduse in limba romana. Paradoxul stiintei este ca cu cat citesti mai mult si te documentezi iti dai seama ca stii din ce in ce mai putin…

      decembrie 24, 2008 - 2:52 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.