Epilog la Benidorm

de Adrian Stanca

Ttoti romanii participanti la editia VIII a festivalului Benidorm se afla acum pe la casele lor, mai putin Costica Turlea. Ramas fara pasaport sau orice alt act de identiate, Costica a plecat spre Madrid, unde va fi retinut vreo 4 zile pana i se elibereaza un act de identitate. De acolo, aventurierul nostru va pleca spre Leon, unde va primi gazduire de la un prieten si va participa in perioada 26-28 octombrie la festivalul de sah activ ce se va desfasura acolo.

Pana la sfarsitul vietii, Adrian Stanca va putea fi auzit in cercuri de sahisti folosind fraze gen : “Asta mi-a jucat Ivanchuck in 2008 la Benidorm” sau “eram eu cu Chuckie si apare Shirov zi zice:…” ori “ Ivanchuk? Am jucat cu el, nu m-a impresionat cu nimic!”. De asemenea, Adrian va incerca sa participe si el la festivalul de la Leon, eventual sa se asigure ca, Costica sa va intoarce acasa la cei dragi.

4-din-cei-5-romani4 din cei 5 romani

Ioan Cezar a terminat la doar ½ punct de un premiu, lucru pe care il spune mereu in dreapta si in stanga. Finalul glorios de tunreu cu 2 victorii consecutive l-a facut sa renunte temporar la ideile de se lasa de sah. Cezar a mai scris o poezie, pe care nu o vrea publicata insa, nici macar pe un blog.  Se pare ca in una din zilele acestea Cezar isi va scrie si el impresiile despre Benidorm, si le va trimite acestui blog in caz ca se considera ca ar fi interesante.

Maestrul fide Barbu a fost, pe buna dreptate, dezamagit cu locul ocupat, tinand cont de evolutia constant buna pe care avut-o. Nu suntem insa siguri ca dansul va mai avea ambitia si entuziasmul necesare pentru a mai incerca o

al-5-lea-sandu-ungureanu

al 5-lea, Sandu Ungureanu

Sandu Ungureanu va continua sa participe la diverse turnee prin lume, de cate ori va avea ocazia. Sper sa-l atragem inspre blogul nostru pentru a primii impresii de la turneele unde va participa el, mai ales ca mi-a povestit f. multe lucruri inedite de la diverse concursuri de prin Germania, Belgia, Austria, Anglia, Ungaria, Elvetia samd

Sanchez Barbado Carlos alias “Sancho Panza” a terminat pe locul 15 openul A, fara sa forteze, cu 3 remize in ultimele 4 partide. El va continua sa se antreneze cu marele nostru jucator Mihai Suba, si va putea fi mereu intalnit la festivalul din Benidorm, intrucat acolo munceste si locuieste!

Perez Garcia Jose Miguel alias “Fatso” a terminat pe locul 5 openul B; am aflat de la Sandu ca in fiecare an joaca openul B si termina undeva in fata; in mod normal cineva care termina in fata la open B ar trebui sa sara peste 2000 si sa joace A-ul. Imi pare ca Fatso recurge la mijloace nu tocmai regulamentare pt a ‘’se mentine in categorie”.

markopetrovic1

Marko Petrovic, adversarul lui Cezar in runda a 2-a, a devenit un prieten al romanilor prezenti la Benidorm; am aflat ca el este un globetrotter, calatorind peste tot in lume, muncind ocazional si jucand sah de cate ori are ocazia!

stanca-impreuna-cu-c-m-bun-jucator-amator-din-benidorm-schererAdrian Stanca impreuna cu Helmut Scherer

Helmut Scherer a fost cu siguranta cel mai bun sahist din turneele de amatori! Maiestria si finetea lui pozitionala are ceva din marii campioni ai sahului, gen Karpov. Pastrand, evident, proportiile. El a fost victima unui accident in runda a 8-a cand a atins din greseala o alta piesa decat cea pe care trebuia si voia sa o mute! Scherer se va intoarce la meseria lui de baza, cea de pianist, dar va reveni mereu la marile openuri.

Sper ca la editia viitoare a openului sa fim mai multi romani si mai tari, mai multi sahisti si mai putine personaje.

P.S.

Multumim lui Adrian pentru cronicile extraordinare pe care ni le-a trimis si ii uram succes la urmatoarele turnee, de unde  speram sa vina si cu multe informatii la fel de siropoase.

2 Comentarii

 • rodan

  Si eu vreau sa-i multumesc pentru frumusetea si umorul reportajelor sale…sper sa-l mai vedem pe aici, si cine stie, poate si pe colegii lui romani prezenti la acest turneu.

  decembrie 12, 2008 - 8:33 pm Raspunde
 • Deschapelles

  Frumos, asa ceva mai rar intalnesti. Pe langa multele partide jucate, sa mai gasesti timp sa ne si povestesti ce se intampla pe acolo…

  Cine stie, poate la anul facem o echipa mai mare cu jucatori de pe blog sa mergem sa luam Benidormul cu asalt
  🙂

  decembrie 12, 2008 - 9:16 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.