DOI ROMANI IN SPANIA LA BENIDORM

Castigatorul a trei editii ale “Maratonului sahist Colosseum”, Adrian Stanca 1932, ne va trimite corespondente din Spania de la marele festival sahist din Benidorm. Ii multumim mult si lui si asteptam de la el si de la Ioan-Cezar Octavian 1853 evolutii excelente si “reportaje pe doua voci”. Pentru ca Adrian mi-a marturisit ca superoptimistul Cezar are mult talent si har si la scris. Suntem alaturi de curajosii si indraznetii nostrii prietenii care au sa ne spuna destul de multe din teribila lor experienta de la Benidorm.
Corespondenta de la Benidorm
de  Adrian Stanca

Dupa ce sahistii nostrii de top au reprezentat Romania la Olimpiada cum au putut mai bine, a venit si randul altora sa-si reprezinte tara, fie si indirect, la un nivel mult mai modest.
Suntem doi romani aflati in Spania. Nu ne incadram in ¨modelul de reusita romanesc¨– mersul in Spania la cules de capsuni sau corcoduse. Suntem turisti/sahisti amatori. Asadar ne aflam in Spania pt a participa la cel mai mare festival de sah pt amatori  (cel mai mare atat numeric, cat si ca premii). Amatorii sunt impartiti in 2 grupe, pana in 2000 ELO, respectiv 2000-2300 ELO. In grupa B 0-2000 ELO s-au inscris cca 275 afictionadas, iar in  grupa A 2000-2300 cca 125.
Printre cei din grupa B se afla si Ioan-Cezar Octavian, CM ELO 1853, un intelectual amator de sah. Cezar a mai participat in trecut la un mare turneu de amatori, si a reusit 5p din 9 partide la festivalul din Calvia 2004, disputat pe perioada olimpiadei.
cezar-optimistul-incurabil1
Cezar, optimistul incurabil
In grupa A va juca subsemnatul, Stanca Adrian; cu toate ca am un elo de  1932, organizatorii s-au prevalat de prevederi noi de regulament si avand suspiciuni (intemeiate) asupra mea m-au mutat intr-o grupa superioara.
adrian-gata-de-lupta1
Adrian este gata de lupta
Am incercat sa ne pregatim cat mai bine pentru festival. Cezar a participat la 2 openuri in Bucuresti, jucand unul dintre ele multumitor, 4,5/9 la openul Ciocaltea. Cat despre mine am ales sa joc cat mai multe blitzuri, sa ma pregatesc un pic teoretic, si sa-mi revad partide din trecut pt reglarea unor probleme de tot felul (deschideri jucate prost, joc de mijloc fara plan, orbiri sahiste, finaluri foarte slab jucate – in special celei de turnuri, gandire prea dogmatica, automatisme de gandire formate gresit).
Avem la noi un laptop cu baze de date si enciclopedii  pe care il vom folosi pentru pregatirea la adversar.
Debutam chiar maine seara, cu un turneu de blitz. Noutatea si ineditul turneului il constituie ora de disputare, orele 23-2 noaptea! Suntem siguri ca multi participanti vor avea probleme cu aceste ore, nu si noi doi, care suntem veterani ai sahului jucat prin carciumi obscure la ore tarzii in noapte!
Sa vedem ce va iesi. Speram ca ni se vor tine pumnii de catre, cei 17 cititori ai acestui blog (rude + prieteni)!

ALTE POSTARI RELEVANTE

5 Comentarii

  • nicu valahu

    Sunteti simpatici.Daca si piesele voastre de sah vor avea acelasi umor fin cu cele ale adversarilor, succesul e garantat.
    Viva la revolution!

    noiembrie 28, 2008 - 8:56 am Raspunde
  • rodan

    Eu va urez “succesuri” multe iar in ceaa ce priveste concursul nu pot decat sa va recomand “abre los ojos” si “problemele” vor disparea (nu e o injuratura, ci inseamna “deschideti ochii” 🙂 ).

    noiembrie 28, 2008 - 9:41 am Raspunde
  • bubububuraurau

    Bafta ochila + Cezarila

    noiembrie 28, 2008 - 12:05 pm Raspunde
  • BurghisAlex

    Mult succes, si aveti grija sa nu faceti exces de cafea si sa deveniti hiper… simpatici!

    ianuarie 18, 2009 - 4:52 am Raspunde
  • Tibi de la Jeg

    Multa bafta in atingerea visurilor !
    Cezar sa aiba grija si de micutii sahisti …

    All the best !

    ianuarie 21, 2009 - 5:28 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.