Finalul zilei(Vineri doua finaluri de artizanat)

Finalul zilei– Dificultate***accesibil

Albul muta si castiga

fz28_11_2008a1


Finalul de joi seara- Dificultate ****greu

Negrul la mutare, ce parere aveti dumneavoastra aici?

f2z28_11_2008n1

11 Comentarii

 • Adina si varul

  diagrama 2: Negrul castiga!
  1…Na6!
  2.g2 Nb7+ si 3.N:g2 castiga;
  2.Rg2 Nb7+ 3.Rh3(3.Rg1 C:g3 castiga)Rh5 4.g2 Nc8+ mat;
  Se castiga si la alte mutari ale regelui

  noiembrie 27, 2008 - 9:15 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  Adina si varul:Cred ca ati incurcat campurile,tocmai cand am pus si eu tabla cu coordonate?
  DUpa 1…Na6 cum muti Nb7+?
  Si daca mut apoi Rb5 ce joci?

  noiembrie 27, 2008 - 9:33 pm Raspunde
 • Adina si varul

  diagrama 1: 1.d2! e8D 2.d1D+ De1(2…Rf2 3.Dd2+ Rf1 4.Df4+ Re1/Rg1 5.Rg3 castiga)3.Dd3+ Rg1 4.Ne2 castiga.

  noiembrie 27, 2008 - 9:55 pm Raspunde
 • Adina si varul

  Iulian: corecta observatia. Incerc sa remediez situatia:
  1…Nh3!
  2.b7 Ng2+ si 3.N:b7 castiga;
  2.Rb7 Ng2+ 3.Ra6 Ra4 4.b7 Nf1+ mat

  noiembrie 27, 2008 - 10:07 pm Raspunde
 • Adina si varul

  diagrama 1-notatii corectate:
  1.e7 d1D 2.e8D+ Dd8(2…Rc7 3.De7+ Rc8 4.Dc5+ Rb8/Rd8 5.Rb6 castiga) 3.De6+ Rb8 4.Nd7 castiga.

  noiembrie 27, 2008 - 10:34 pm Raspunde
 • Adina si varul

  Costin: credem ca nu meritam sa fii malitios cu noi.
  Iulian: constat ca atunci cand comentariile mele nu sunt in ton cu asteptarile unora sau altora, mi se suspenda internetul pe banii mei.

  noiembrie 27, 2008 - 11:34 pm Raspunde
 • Adina si varul

  Iulian:Problemele le-am gandit foarte bine, dar notarile nu au fost la inaltimea rezolvarilor, acest lucru intamplandu-se din an in Paste, deci foarte rar. Comentariul tau a fost rezonabil si suficient. Nu era cazul sa mai vina si Costin sa-si verse mizeriile peste noi.

  noiembrie 27, 2008 - 11:43 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  Adina si Varul:Ce vrei sa spui cu suspendarea internetului pe banii tai? Nu am fost aici eu,eram la un turneu pe Playchess. Costin a fost malitios acolo. Eu am facut observatia punctual, si solutia oricum nu era completa. Lipsea varianta cea mai frumoasa. Imi cer scuze daca ati simtit rautate de la Costin. Nu este in stare de asa ceva. Stiu cum este sa muncesti si sa iti spuna unul ca este tabla intoarsa. Am pus acum si coordonatele ca sa va ajute. Nu cred ca a fost rautate, poate o zi mai rea. Daca vi s-a parut ceva din partea mea, imi cer iarasi scuze. Nu vreau sa pierd cea mai tanara si cea mai frumoasa echipa de aici. Si mai ales poate cea mai animata si draga mai ales mie. Astept raspuns pe tema asta, nu imi plac lucrurile nelamurite. Ma intorc cu rubrica zilnica, pentru ca intotdeauna aproape exista altceva de facut decat munca zilnica. Incerc sa le rezolv pe toate si eu cum pot.Vor fi probleme mari in curand pentru ca nu stiu ce se va intampla cu blogul cat voi fi eu plecat in Italia, pana in februarie. Si asa aveam destule griji, plecarea asta neasteptata mai lipsea. Sper sa pot rezista si sa gasesc o solutie pentru ca aacolo nu am net! Gandesc intens la asta acum, ca sa o rezolv.

  noiembrie 27, 2008 - 11:46 pm Raspunde
 • rodan

  Excelente rezolvari. La diagrama 2 negrul joaca 2…Ng2 si in caz ca albul joaca altceva, de ex. 1.Rb/c5, si va culege cei doi pioni (daca nu cumva va “reusi” sa intre in pozitie de mat ca in varianta a doua descrisa de Adina si varul).

  noiembrie 28, 2008 - 2:06 pm Raspunde
 • Adina si varul

  Iulian: Tu faci atat de mult bine sahului si celor pasionati de acest minunat sport incat nu poate fi loc de suparare din partea nimanui. Dimpotriva, noi gandim ca esti in asemenea masura devotat sahului si fanilor lui incat meriti numai recunostinta din partea noastra. Supararea pe Costin aproape ca ne-a trecut si ne trecea definitiv daca si-ar fi recunoscut cat de cat greseala, fie ea si involuntara. Au fost multe lucruri bune pe care noi le-am facut si le facem in continuare aici si pe care el nu le-a remarcat, in schimb a taxat intr-un mod necavaleresc una dintre putinele greseli pe care noi le-am comis, oameni fiind. Ne pare sincer rau pentru problemele de moment pe care le ai si care impun o plecare urgenta in strainatate. Asa cum am fost intotdeauna, suntem si acum cu mintea si inima alaturi de tine si iti dorim sa-ti fie bine oriunde te-ai afla si sa ai mereu puterea de a fi util tie si celor apropiati asa cum ai demonstrat ca poti fi de mare ajutor noua. Am inteles ca ai avea un plan in legatura cu noi si lucrul acesta nu poate decat sa ne bucure si sa ne onoreze, dar credem ca acum ai alte prioritati mult mai importante si este bine sa-ti canalizezi atentia si eforturile catre ele, noi fiind dispusi sa asteptam sa ne vina randul desi ardem de curiozitate. In legatura cu internetul, au fost probleme atat de mari in ziua aceea nenorocita incat am crezut ca toata lumea este intoarsa impotriva noastra. Acum s-au mai reglementat un pic lucrurile, asta insemnand ca problemele apar numai intr-un anumit interval de timp care este constant acelasi. Supararea noastra se datoreaza faptului ca platim foarte multi bani pentru a ne asigura acest serviciu si, ca un facut , se intampla de foarte multe ori sa nu-l avem, uneori chiar atunci cand ne este necesar mai mult ca oricand.De Virgil, ce sa spunem?, i-am apreciat si noi prestatia pe perioada cat a activat si credem ca locul lui este si aici si ca ar fi bine sa revina alaturi de noi, fiindca el a fost(si poate va mai fi)pata de culoare care lipseste acum multora dintre noi. Am vrea sa incheiem aceste randuri animati de gandurile bune pentru tine si pentru noi toti. Sa auzim de bine.

  noiembrie 29, 2008 - 9:52 pm Raspunde
 • rodan

  Apropo de diagrama a doua, am vrut sa pun mai de mult un link catre un video care arata o metoda de mat cu cal si nebun, pentru ca trebuie sa marturisesc, spre rusinea mea, ca mie un astfel de mat mi-ar pune probleme. Am vazut relativ recent acest video si mie mi se pare mai usor de tinut minte decat cel prezentat de doamna Polihroniade in “Sahul pentru toti”.
  http://www.youtube.com/watch?v=PWZ7h2yrJME

  noiembrie 30, 2008 - 12:36 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.