O problema pe zi(Sambata doua probleme, una lunga si una scurta)

Problema zilei

Albul muta, mat in 6 mutari- Dificultate***medie

problz22_11_2008a6

Problema de sambata seara

Albul muta, mat in 2 mutari-Dificultate ***medie

pro2blz22_11_2008a2

12 Comentarii

 • Adina si varul

  prima pozitie: 1.Ta8+ Rh7 2.Ce5 Th1+ 3.R:h1 Te1+ 4.Rh2 Th1+ 5.R:h1, 5… se muta unul din pionii g,h sau e 6.Th8+ mat.

  noiembrie 21, 2008 - 9:29 pm Raspunde
 • rodan

  Cred ca la a doua solutia este 1.Dd3 si calul negru nu poate acoperi ambele maturi pe care calul alb le poate da, la e4 si e6.

  noiembrie 21, 2008 - 9:45 pm Raspunde
 • Adina si varul

  Noi zicem ca matul in 2 mutari vine dupa 1.Cf3!
  Daca negrul joaca regele urmeaza mat cu dama pe d4, iar daca muta calul aceeasi dama da mat pe campul e5.

  noiembrie 21, 2008 - 10:05 pm Raspunde
 • Adina si varul

  De fapt este invers: se muta regele-mat pe e5, se muta calul, mat pe d4. Inca o data, gandim bine si scriem prost.

  noiembrie 21, 2008 - 10:08 pm Raspunde
 • rodan

  Aveti dreptate…eu nu am vazut ca negrul poate lua calul 🙂

  noiembrie 21, 2008 - 10:57 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Adina si varul: Privesc cu placere la solutiile voastre, dar tot nu-mi dau seama cine este cel care le “vede”.

  noiembrie 21, 2008 - 11:28 pm Raspunde
 • Adina si varul

  Eu am spus-o si altadata ca “motorul” echpei este varul meu, Rolul meu este sa ma ocup de diagramele usoare si foarte usoare si sa scriu comentariile, in timp ce verisorul ataca problemele grele si foarte grele. Mi-ar fi convenit sa fiu eu “vedeta” echipei, dar nu se poate fiindca mai am de invatat mult pana sa ajung la performantele celor mai buni care dau raspunsuri aici. Unchiul mi-a spus ca sunt prea mica si am mult de invatat pana sa ajung sa comentez pe site si ca ar fi mai bine sa ma retrag si sa las numai partenerul sa continuie ceea ce am inceput impreuna. Inclin sa cred ca are dreptate si o sa ma retrag pana la urma.

  noiembrie 22, 2008 - 9:20 am Raspunde
 • nicu valahu

  adina: Ar fi foarte trist, daca ai renunta atat de usor.Nimeni nu cred ca ar castiga din asta.
  Noi, am pierde o scanteie ce ne-a luminat sufletul si credinta ca , iata noua generatie se trezeste la viata, si vine cu un entuziasm pe care noi,astia mai “maricei”, il credeam pierdut.
  Tu,ai pierde axact tenacitatea si perseverenta care ne-a uimit pe toti.Si fara ele, e greu de razbit prin viata,nu numai in sah.
  Aici nu este vorba de varsta, sau de nivelul la care te afli, ci de ceea ce-ti doresti sa ajungi.Chiar daca este un pic mai greu, Nu renunta. Continua sa mergi inainte.
  Faptul ca ai indrumatori, considera-l un avantaj.

  noiembrie 22, 2008 - 12:21 pm Raspunde
 • Adina si varul

  Nicu: M-au emotionat cuvintele tale in asa masura incat acum nu mai sunt sigura ca vreau sa plec.. Dimpotriva, cred ca voi ramane, chiar daca va trebui sa sifonez un pic buna relatie pe care o am cu unchiu”. Incurajarile tale au contat mult in luarea deciziei de a ramane alaturi de voi. Dilema aceasta am crezut ca va trebui s-o rezolv singura, dar soarta a vrut s-o rezolv cu ajutorul tau. Multumesc!

  noiembrie 22, 2008 - 2:16 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  Adina si Varul:Nu stiu daca vei face bine daca vei pleca. Mai ales ca inflorise si speranta in sufletul nostru asa cum a spus si Nicu.Eu cred ca amandoi aveti calitati extraordinare,si tu si varul tau, si mai ales sunteti o ECHIPA. Din toate acestea avem toti de invatat,nu numai cei buni. Si eu de multe ori ma poticnesc la multe probleme sau diagrame, si nu le pot rezolva. Eu cred ca este un antrenament pentru toti,care ii poate ajuta si pe cei care nu gasesc solutiile la problemele date.Oricum va multumim pentru ca si tu si varul tau ne-ati adus multa lumina in suflet si acolo unde scrieti in fiecare zi cu perseverenta si abnegatie.

  noiembrie 22, 2008 - 3:04 pm Raspunde
 • Adina si varul

  Iulian: Multumim mult pentru sustinerea echipei. Nu va mai pleca nimeni…vom ramane si mai departe alaturi de bunii nostri prieteni pe care i-am gasit aici. Sunt sanse ca aceasta echipa sa devina si mai mare si mai puternica prin atragerea alaturi de noi a unor copii si tineri la fel de activi si entuziasti. Poate in viitor vom face un mic clubulet care in timp sa devina un club adevarat. Vom solicita sprijin la autoritatile locale si la toti cei care doresc sa sprijine dezvoltarea sahului in oraselul nostru. Noi nu avem inca puterea sa facem aceste interventii, dar ne vom pune speranta in unii oameni influenti pe care ii cunoastem si care pot pune o vorba buna acolo unde trebuie.

  noiembrie 23, 2008 - 12:24 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  Intotdeauna unde exista pasiune si dedicatie exista si rezultate. Si este de datoria noastra sa atragem pe cei car sunt la fel ca noi si gandesc in acelasi sens cu noi.Daca echipa va creste, vor creste si pretentiile si rubricile se vor diversifica dupa cerintele voastre.Cat despre visul cu acel clubulet, poate este una din cele mai frumoase povesti pe care le-am auzit la noi in ultimul timp din sah. Daca am sa pot o sa va ajut si eu cu logistica, macar sa stiti ce aveti de facut si parcursul vostru pe care il veti avea pentru constituire. Sper din toata inima ca cei care o pot face sa isi intoarca fata si spre sah. Creatiile pentru oameni se fac cu ajutorul oamenilor. Sa va ajute Dumnezeu in tot ceea visati voi atat de frumos…

  noiembrie 23, 2008 - 4:58 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.