Matul zilei(Miercuri maturi usoare pentru toata lumea)

Matul zilei

Albul muta si face mat – Dificultate * usor


19nov

Matul de miercuri seara

Albul muta si face mat – Dificultate ** accesibil

18nov

6 Comentarii

 • Adina

  1.Td8+ Nf8 2.T:f8+ D:f8/R:f8 Dh8+ mat/ 3.e7+ a:b3 4.Dh8+ R:h8 5.e:f8D+ mat. 1…D:d8 2.e7+ a:b3 3.e:d8D+ Nf8 4.Dh8+ Rf7 5.Df6+ Rg8 6.D:g8+ mat.
  Chiar daca are eticheta de “usoara” mie mi s-a parut o problema imposibila pe care nu as fi rezolvat-o niciodata daca nu ma ajuta o pesoana apropiata. Nici asa nu sunt sigura ca rezolvarea s-a incadrat in numarul de mutari.

  noiembrie 19, 2008 - 5:47 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  Adina:Excelenta rezolvare, si mai ales completa! Ce sa zic, cred ca ideea este aceeasi indiferent de cat de complexa ar fi combinatia.Tema este simpla:Atragerea damei negre pe un camp prost fortat, pentru a reusi sa impingi pionul cu sah. Tema este putin mai complicata, pentru ca ar fi fost destul de banal ca nebunul din b3 sa nu fie atacat si restul nu este nici greu de calculat. Este vorba de exercitiu aici. Cine este persoana care te-a ajutat?Ea te-a invatat sah si te mai ajuta in diferite probleme de sah?Cati ani ai si de cand ai invatat sah? Felicitari inca o data si tie si …ajutorului tau!

  noiembrie 19, 2008 - 6:39 pm Raspunde
 • Adina

  La noi in familie cam toata lumea joaca sah,insa cel mai bun este unchiul meu care,desi nu are clasificare sportiva este un adversar de temut pentru oricine. De data asta m-a ajutat un var care sta chiar in oras cu mine si care este doar cu 3 ani mai mare decat mine, eu avand 15 ani,dar care joaca sah de vreo 10 ani. Eu abia cu vreo 2 ani in urma m-am apucat de acest sport si asta mai mult dintr-o toana a lui unchiu care, vazand ca sunt buna la rebus si-a zis ca as fi buna si la sah, ca tot cu mintea se fac amandoua. El m-a invatat regulile de baza si tot el m-a pus sa joc cu unii mai buni decat mine. Nu sunt prea buna, dar unchiu” tot ma bate la cap ca am talent si as putea progresa repede. Ce va iesi din asta, habar n-am , dar sigur e ca voi merge inainte. Daca porneam mai din timp pe drumul asta poate eram departe acum, daca e sa ma iau dupa ai mei. Va multumesc pentru ca ma stimulati, crezand probabil ca sunt mai mica.

  noiembrie 19, 2008 - 9:09 pm Raspunde
 • Adina

  La a doua pozitie varu’ mi-a spus ca e bine 1.cal f5 si mi-a mai dat cateva mutari pana la mat, dar nu vreau sa le scriu fiindca tot nu sunt ale mele si n-ar fi corect sa ma laud cu ce-mi spun altii. In concluzie, tufa sunt si la problema asta, dar merg inainte fiindca unchiu’ spune ca asa e bine.

  noiembrie 19, 2008 - 9:37 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Adina,
  La frumoasele cuvinte ce stau alaturi de rezolvarile corecte,am o singura observatie : Niciodata nu e prea tarziu. Si crede-ma , stiu ce spun.Continua sa mergi inainte. Sigur va iesi ceva frumos.

  noiembrie 19, 2008 - 9:52 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  Adina, sa stii ca nici eu nu am inceput la o varsta mai frageda.Insa am progresat repede, sarind peste juniorat, pentru ca nu prea aveam adversari si mai ales ca eram invatat sa joc la seniori de la inceput.Am un prieten care era surd complet si aproape mut. A invatat sah la 52 de ani, si sahul a reusit sa ii schimbe viata si sa ii dea un nou sens. A inceput sa lupte, si l-am ajutat cu tot ce am puttut moral si cu suportul necesar pentru a aprofunda sahul. Acum aude aproape normal si vorbeste la fel de normal. Sah a invatat destul de bine, cam pe la categoria II. Niciodata nu este prea tarziu sa stii, viata este si mai frumoasa cand iubesti si cand ai un sens in ea stiind ceea ce vrei si trebuie sa faci.

  noiembrie 19, 2008 - 9:58 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.