O problema pe zi (Luni problema nu e asa de …neagra)

Problema zilei

Dificultate de la 1-5 (usor*, accesibil**, mediu***, greu****, foarte greu*****) cu stele de la 1-5

Negrul muta, mat in 3 mutari- Dificultate ** -Accesibil

problz17_11_2008n3

5 Comentarii

 • octavpelin

  Nd6,sah si mat! Felicitari pentru acest blog,Domnule Iulian Ceausescu,v-am trecut in blogroll.p.s.Sunt jucator de sah,antrenor,arbitru,sah prin corespondenta,sah orb,l-am promovat in echipa mea de sah,la 7 ani pe Alexandru Felecan,pe carel-am antrenat,a jucat la Sere Codlea,dupa aceea a devenit campion national si acum este in USA,impreuna cu familia si surorile lui,care au jucat si ele sah profesionist.Ma bucur ca v-am gasit blogul care este extraordinar de bine documentat,si cu foarte multe probleme de sah de rezolvat,am jucat la CFR Arad,Tractorul Brasov,am castigat openul Unirea inainte de 1990,si am fost finalist la sah prin corespondenta,inainte de 1990.In acele vremuri sahul era si este si acum oaza mea de liniste si recreere,inca odata va multumesc!

  noiembrie 17, 2008 - 1:24 am Raspunde
 • ceausescuiulian

  Octavpelin:Multumesc mult domnule Octav. Sunt incantat sa cunosc oameni noi din lumea sahului. Si mai ales un sahist complet, cu toate gradele de la jucator la antrenor si arbitru.Va multumesc pentru ca ati intrat in lumea noastra si mai ales pentru cuvintele frumoase. Sper ca sa nu ne ocoliti de acum incolo si sa ne mai si recomandati si altora.La buna vedere si va asteptam pe aici. Pana atunci sa aveti pofta mare de viata si de sah! Asa este obiceiul pe aici.

  noiembrie 17, 2008 - 1:53 am Raspunde
 • rodan

  Ma bucur ca tot mai multa lume apreciaza acest blog romanesc de sah (cel mai bun pe dupa parerea mea), si ca apar si alti pasionati de sah si de rezolvarea problemelor.
  Cu privire la aceasta problema trebuie sa remarc ca tabla e asezata din perspectiva albului, pentru ca altfel nu s-ar putea realiza matul in trei mutari ca in enunt.

  noiembrie 17, 2008 - 10:19 am Raspunde
 • Valy

  1.Th5+ g:h5 2.Nd3+ f4 3.Nf4+ mat.

  noiembrie 17, 2008 - 11:32 am Raspunde
 • rodan

  Corect Vali. Felicitari!

  noiembrie 17, 2008 - 11:44 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.