O diagrama pe zi(Sambata dificultatea mediata prin 5 grade)

Pozitia zilei

Am introdus pentru a vedea gradul de dificultate, 5 grade pentru a evidentia problemele mai grele sau mai usoare. Sper sa va fie de folos, pentru ca este o noua munca sinuoasa pentru mine, si in seara asta, ca la fiecare nou inceput, merge destul de greu. Mai ales cu atatea prioritati…Sper sa ma descurc pe viitor mai repede, insa rubricile zilnice imi iau acum intre 4-6 ore, cu tot procedeul de la un capat la altul. Astept pareri cu privire la aceasta noua clasificare.

Dificultate de la 1-5 (usor, accesibil, mediu, greu, foarte greu) cu stele de la 1-5

Negrul muta si castiga ( Dificultate *** Mediu)

pz15_11_2008n

Combinatia zilei

Negrul muta si castiga ( Dificultate – **** Greu)

cz15_11_2008n

Atacul zilei

Albul muta si castiga ( Dificultate***Mediu)

az15_11_2008a

Combinatia zilei 2

Albul muta si castiga – Dificultate ***-mediu

p2z15_11_2008a

Pozitia tactica a zilei

Negrul muta si castiga – Dificultate **-accesibil)

ptz15_11_2008n

10 Comentarii

  • virgil

    diagrama 2: 1…f6!
    2.N:f6 C:f6 3.T:d8 C:d8 4.D:f6 De1+ +-
    2.Db3 D:b3 3.a:b3 R:g7 4.f4 Ce3 5.Te1 C:g2 6.Te7+ Rh6 7.T:b7
    2.f4 Cc3 3.Db3+(3.T:d8 C:d8 +-) R:g7 +-

    noiembrie 15, 2008 - 8:45 am Raspunde
  • virgil

    diagrama 1: 1…D:f3! 2.g:f3 e:d5+-

    noiembrie 15, 2008 - 8:58 am Raspunde
  • virgil

    diagrama 3: 1.D:h7+! +-

    noiembrie 15, 2008 - 9:01 am Raspunde
  • virgil

    diagrama 4: 1.T:f7+ Re8(1…N:f7 2.Ce6+ +-) 2.T:e7+ R:e7 3.Df6+ Re8 4.Te1+ +-

    noiembrie 15, 2008 - 9:21 am Raspunde
  • virgil

    Iulian: Daca pretul platit de tine pentru ceea ce faci pentru noi este unul rezonabil , atunci as spune ca ceea ce faci in plus acum(gruparea problemelor dupa gradul de dificultate) este un lucru foarte bun. Daca efortul e prea mare, atunci as spune ca ar fi corect ca noi, dezlegatorii avansati, sa evaluam problemele singuri si sa ne abtinem pe cat putem de a mai posta solutii la diagramele mai simple. Cred ca aceasta a doua varianta ar fi si cea mai buna pentru toti. Cu bine.

    noiembrie 15, 2008 - 12:59 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

    Virgil:M-am suparat pentru ca nu pot sa va postez tot ceea ce vreau, pentru ca tot timpul mai am cate ceva de facut. Nu ma supar ca am mai mult de munca, ci pentru ca de la 20,00-24,00 trebuie sa lucrez sa postez rubricile zilnice.In fine am sa ma organizez mai bine sa incerc sa reduc timpul de “fabricatie”. Si sa mai reduc din timpul de somn, ca nu am de unde altundeva.In fine poate ca o sa postez de mai devreme, pe rand, cand am si eu timp din rubricile zilnice. Voi gasi eu o cale maleabila, mai ales ca este si Olimpiada in desfasurare si toata lumea este cu ochii pe ea.

    noiembrie 15, 2008 - 4:37 pm Raspunde
  • virgil

    Iulian: Nu ti-as recomanda sa rupi din timpul de somn; nu de alta, dar ai risca sa dai peste cap tot echilibrul organismului, iar noi vrem sa fii mereu integru si nevatamat. La o adica, am putea face si noi o concesie tie, in sensul ca am putea sa ne multumim si cu mai putin din cat ne dai in momentul de fata; pentru a mai usura un pic din munca titanica pe care o prestezi in favoarea noastra, te anuntam ca avem puterea sa filtram si sa evaluam singuri dificultatea diagramelor in asa fel incat fiecare dintre noi sa ia numai ceea ce i se cuvine din intregul pe care ni-l dai tu. Conteaza pe noi!

    noiembrie 15, 2008 - 5:35 pm Raspunde
  • rodan

    Subscriu la cele scrise de Virgil.

    noiembrie 15, 2008 - 5:38 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Iulian,
    scuza-ma, dar nu a fost in intentia mea sa ajungi sa faci un efort mai mare pentru a ne face fericiti. Crede-ma, suntem deja fericiti prin ceea ce faci, si mai ales am fi mai bucurosi daca te-am sti SANATOS. Doar am constatat ca diagramele pe fond albastru erau foarte usoare, si am simtit nevoia sa transmit si celorlalti mai experimentati ideea de a le da o sansa si celor mai putin familiarizati cu aceste probleme in a le dezlega. Dupa cum stiti, majoritatea oamenilor cand au o culegere de probleme( de orice natura)cu rezolvari, atunci cand nu inteleg de prima data, merg repede la raspuns.Si incearca sa vada din prin prisma raspunsului, ce a fost acolo. Din proprie experienta, dar si din a altora, stiu ca e o cale gresita.Va spun sincer ca eu nu ma uit la postari dacat numai dupa ce am epuizat toate variantele si imi dau seama cand sunt depasit( si oricat efort as depune, tot nu as reusi sa le rezolv, nici intr-o mie de ani).Consider ca e mai bine pentru mine sa-mi cunosc nivelul adevarat, dacat sa merg pe falsa impresie-” Ah!Dar asta o stiam si eu.”,si sa cred ca eram in stare sa o rezolv, dand vina pe graba, neatentie,etc…
    De la un anumit nivel, poti sa vezi si sa intelegi dezlegarea altcuiva,fara sa-ti altereze viziunea asupra chestiunii in cauza, dar pentru cel ce se afla la inceputul drumului, aceasta mura’n gura, s-ar putea sa-l strice.Cam asta a fost, pe scurt, motivatia acelei observatii.
    In concluzie, doresc sa fi tot asa cum te stim.
    Un Om Extraordinar.

    noiembrie 15, 2008 - 8:05 pm Raspunde
  • virgil

    Mergand pe principiul ca ce-i mult strica, propun lui Iulian sa-si rezume prezentarile la un format de 2+1+1, adica 2 diagrame cu enuntul de castig pentru alb sau negru, o diagrama de mat in doua sau mai multe mutari si o diagrama cu final de partida. Avand in vedere ca toti suntem in criza de timp, cred ca sugestia mea va fi de natura sa multumeasca toata lumea. Articolele informative trebuie sa fie si ele foarte concise, iar cand este vorba de concursuri importante ne-ar fi suficienta indicarea drumului de acces pentru vizionarea live a partidelor.

    noiembrie 15, 2008 - 10:48 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.