Matul zilei (Duminica maturi de relaxare)

Matul zilei

Din nou avem 2 pozitii pentru antrenamentul dumneavoastra aici. Si cum am spus, am cules pozitii si pentru amatori si pentru cei care sunt mai avansati. Si cum cei care muncesc si sunt seriosi la antrenament au si rezultatele scontate, asa se va intampla si cu cei care isi vad de treaba lor si dezleaga aceste probleme de sah. Succes la dezlegare!

Albul muta si face mat

Matul de duminica seara

Albul muta si face mat


11 Comentarii

  • Daniel Bujor

    Prima pozitie e mai simpla, dar la a doua a trebuit sa ma gandesc putin, destul de interesanta pozitia. Dupa cum zicea si Iulian, e relativ simplu sa gasesti solutii la probleme in afara tablei, ai destul timp, si pe de alta parte (si poate cel mai important) stii ca exista o solutie, o combinatie, lucru pe care in toiul “luptei” s-ar putea sa nu-l observi. Ce bine ar fi daca am observa toate combinatiile care apar la tabla.

    noiembrie 2, 2008 - 10:29 am Raspunde
  • nicu valahu

    Asa este, Daniele.Ce bine ar fi…

    noiembrie 2, 2008 - 12:01 pm Raspunde
  • virgil

    Sunt si eu de acord – nu putea fi altfel – cu Daniel, Nicu si Iulian; acasa (sau oricare alta locatie unde ne-am putea gasi) nu se face resimtita presiunea care actioneaza intr-o sala de concurs; pe de alta parte, cine nu e capabil sa rezolve probleme de sah intr-un ambient linistit, unde nu exista niciun stres, cu atat mai putin o va putea face in conditiile tensionate ale unui concurs oficial; dimpotriva, cei care se misca relativ bine cu dezlegarile de probleme pe internet,de exemplu, au sanse bune sa reuseasca acest lucru( cu un procentaj de reusita mai mic,desigur, si in atmosfera vitrega creata in jurul partidelor cu miza; acesta este un punct de vedere strict personal si nu astept neaparat sa fie impartasit si de altii, desi ar exista premise si in aceasta directie.

    noiembrie 2, 2008 - 1:58 pm Raspunde
  • Cipri Muntean

    Problema 2 e putin mai grea. Matul in 6 mutari se urmeaza dupa ce albul sacrifica 3 piese (2 cai si 1 nebun). Va da un indiciu: 1.Nh7+.
    Sper sa gasiti solutia 🙂

    noiembrie 2, 2008 - 4:30 pm Raspunde
  • Costin Beiu

    la prima diagrama mat in 4 mutari

    la a doua in 6 mutari

    noiembrie 2, 2008 - 6:02 pm Raspunde
  • rdan

    altceva ce mai spune Rybka ?

    noiembrie 2, 2008 - 7:45 pm Raspunde
  • Deschapelles

    Pai, Troll, de ce nu ne spui tu? 😀 😀 😛

    noiembrie 2, 2008 - 8:07 pm Raspunde
  • Daniel Bujor

    De fapt la prima e mat in doua mutari iar la a doua in cinci (dar prima mutare e corecta) 🙂

    noiembrie 2, 2008 - 8:39 pm Raspunde
  • Costin Beiu

    Rdan: pentru curiozitate iti spun ca nu folosesc Deep Rybka 3. Interfata cu utilizatorul mi se pare greoaie si nu merita efortul pentru 2 diagrame. Mai prietenos mi se pare Chessmaster GM Edition. recomand pentru studii…

    pentru diagramele de pe blog iti pot spune ca NU am folosit inca aceste scule, utile pe alocuri…prefer varianta clasica cu tabla chinezeasca de 15 lei cumparata din Satul de Vacanta din Mamaia in vara acestui an.

    noiembrie 2, 2008 - 11:03 pm Raspunde
  • Daniel Bujor

    buna investitie :))

    noiembrie 2, 2008 - 11:38 pm Raspunde
  • Daniel Bujor

    La prima e mat intradevar in patru…mea culpa 🙂

    noiembrie 2, 2008 - 11:42 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.