O diagrama pe zi(vineri divizia B revine)

Pozitia zilei

Albul muta si castiga

5 Comentarii

 • virgil

  Avem in fata o diagrama care pare a nu avea nicio solutie; in acest caz este bine sa ne unim fortele in incercarea de a o rezolva impreuna. Eu as sugera doua sacrificii succesive, unul de nebun si altul de cal; nu sunt deloc sigur ca asa ar trebui inceput, dar in lipsa de alte idei…
  Deci: 1.N:g6 f:g6 si 2.C:c6; Va las pe voi sa analizati mai departe si sa hotarati daca este bine sau nu. Desigur, sunteti liberi sa optati pentru orice alta rezolvare care vi se pare a fi mai buna ca a mea. Nu conteaza cine rezolva problema, important este sa o rezolvam. Astept multe, multe reactii… Nu suport sa vad pe blog probleme fara comentarii. O seara frumoasa la toti!

  octombrie 3, 2008 - 8:16 pm Raspunde
 • Gergely Szabo

  Nu stiu sigur, sa fie 1.Cxg6 fxg6 2.Te7+ Tf7 3.Txa7 Txa7 4.Dd4+, cu castigul unui pion…?

  octombrie 4, 2008 - 12:26 am Raspunde
 • ceausescuiulian

  Ca intotdeauna bunul nostru prieten, Szabo Gergely are dreptate. Insa frumos este de vazut cum realizeaza avantajul apoi albul…Este instructiv si foarte interesant de urmarit finalul dupa ce se castiga pionul.

  octombrie 4, 2008 - 1:40 am Raspunde
 • virgil

  Gergely Szabo: Multumim frumos, maestre. Interesanta si corecta solutia gasita. Asteptam sa ne scoateti din impas si cu alte ocazii, fiindca este firesc sa ne mai impotmolim cateodata. Suntem doar amatori…

  octombrie 4, 2008 - 7:36 am Raspunde
 • virgil

  Asa cum am mai spus, apreciez rezolvarea data de maestrul Szabo ca una foarte corecta, dar imi voi rezerva dreptul de a face o analiza detaliata si a propunerii mele cu cele doua sacrificii succesive de figuri, deoarece mi se pare a fi o idee interesanta; daca analizele se vor concretiza in vreo solutie la problema le voi posta aici, daca nu , nu.

  octombrie 4, 2008 - 3:24 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.