Ghiciti ce mare maestru s-apucat de gazetarie sahista? Si scrie la fel de frumos precum joaca!

Misterul unui articol despre “Deschiderea romaneasca “din “Flacara lui Adrian Paunescu”

Astazi dimineata am cumparat presa si neavand nu stiu ce ziar vroiam eu , mi-a sarit in ochi un saptamanal pe care il citesc cu placere: “Flacara lui Adrian Paunescu”. Pe drum am rasfoit-o pentru ceva informatii, si am vazut un foto care mi-a sarit in ochi, desi stiam ca eu cunosc bine acea persoana. Apoi am rasfoit cotidianul local ” Giurgiuveanul” in care apare o rubrica de sah zilnica , si vroiam sa stiu ce am de facut pentru astazi, mai am de scris sau nu pentru rubrica viitoare, sau scriu articolele mele pe care le am in pregatire pentru blog.Si cum aflat ca am de scris si pentru cotidian, am zis hai sa scriu intai aici si apoi scriu pentru gazeta:) . Sper ca nu v-ati suparat, pentru asta sau pentru ceea ce veti gasi in primul articol scris de un sahist roman de succes, pentru ziar in care prima sa rubrica are ca subiect “Deschiderea romaneasca”. Sper sa va placa, pentru ca mie mi-a placut enorm articolul scris cu mult sarm si talent, cu umor si distinctie si cu profesionalismul care il caracterizeaza. Si mai ales ca la inceputul articolului se mira ca a fost convins de Adrian Paunescu sa scrie aici, mai ales ca acum este un sezon foarte incarcat si nu avea timp , insa aici este vorba de vointa si pasiune, pe care el le are din belsug.

Dati click pe foto scanat pentru a se mari si pentru a putea citi!

8 Comentarii

 • modest ciobanu

  Am citit cu placere acest articol al MM Mihai Suba, care desi face parte din vechea generatie, foloseste N pentru a simboliza calul, cand ar fi fost mai normal sa scrie romaneste cu C, printre altele si pentru a nu deruta pe unii cititori.

  august 19, 2008 - 10:06 pm Raspunde
 • Micul Sahist

  Avand in vedere perioada petrecuta in Anglia si cartea “Dynamic Chess Strategy” scrisa tot peste hotare cred ca e de inteles notatia N=kNight… sa ne bucuram ca scrie cel care candva a facut schimb de locuri cu Florin Gheorghiu pentru a reprezenta Romania la prima masa, cel putin asa povestesc cei mai in varsta… Numai bine tuturor si multe astfel de vesti bune!

  august 19, 2008 - 10:30 pm Raspunde
 • rodan

  Foarte amuzant si interesant articolul

  august 20, 2008 - 6:27 am Raspunde
 • Marius Ceteras

  Maestrul are un condei foarte bun, ceea ce nu ma mira, deoarece e o placere si sa il auzi povestind. In cartea “Dynamic Chess Strategy” textul e de asemenea foarte atractiv. Si mai atractiv e textul la versiunea electronica a cartii, la care domnul Suba lucreaza, si pe care a avut amabilitatea sa mi-o arate anul trecut cand ne-am intalnit la Bazna. Cand apare revista?

  august 20, 2008 - 7:47 am Raspunde
 • dixi82

  De acord cu dl. Ceteras in legatura cu “Dynamic Chess Strategy” – pe langa povestile cu Tal, primul loc de munca “la stat” si tot felul de anecdote, “sare in ochi” stilul lejer si placut al MMI Suba. Pacat ca nu avem acces la aceasta carte in limba romana; e pacat ca varfurile publicisticii sahiste romanesti sunt “obligati” de starea lucrurilor din tara noastra sa scrie doar pentru straini.

  august 20, 2008 - 7:58 am Raspunde
 • ceausescuiulian

  MArius Ceteras: Revista “Flacara lui Adrian Paunescu ” a aparut si scrie ca este din 22 august – 4 septembrie. Asa ca mai avem de asteptat putin pana dragul nostru “Subita” va rescrie istoria sahului vazuta printr-un alt vizor mai larg si mai obiectiv de mare maestru care a trait mai mult in Anglia si Spania. Multumim Mihai Suba !

  august 20, 2008 - 4:27 pm Raspunde
 • Mihai Suba

  Multumesc tuturor pentru aprecieri!
  O precizare: nici vorba sa fi uitat notatia româneasca, si urasc scrierea în “Times New Roman”.
  Eu am trimis tehnoredactiei fonturile mele pentru text, simboluri si diagrame de sah, dar probabil cei mai priceputi sunt în concediu. Unde vedeti “N” trebuia sa fie un calut, linioara de unire reprezinta punctele de suspensie, etc.
  Voi încerca sa sintonizez cu redactia pentru viitoarele articole; altminteri, în loc de diagramele mai elegante ca cele din “Informator”, veti vedea ceva foarte ciudat.
  Mihai Suba

  august 20, 2008 - 11:09 pm Raspunde
 • nicu valahu

  La multi ani!, si sa ne traiti!, Maestre!

  august 21, 2008 - 6:04 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.