Open “Colosseum” (5) – vineri 15 august, ora 22,00

Turneul de sah  open ” Colosseum “ (5), va fi organizat in seara de vineri 15 august la ora 22,00 in camera Prosah de pe www.playchess.com

Am primit acordul cu Christiansen ,  printr-un parteneriat menit sa promoveze sahul, de a organiza turnee de sah in camera Prosah, pana cand chessbase va aproba o noua camera separata. Dupa cate am inteles, este foarte greu sa iti aprobe camera pe playchess, asa ca am convenit ca sa organizez turnee in camera Prosah.

Intrati pe www.iulianceausescu.wordpress.com pentru amanunte si inscrierea la turneu.

Toţi cei care vor să joace şah sunt aşteptaţi pe server. Tot ce aveţi de făcut este să citiţi articolul în care este explicat pas cu pas modalitatea de înregistrare. Pentru orice nelămurire vă stau la dispoziţie. După ce vă faceţi cont şi accesaţi serverul, jucaţi şi voi câteva partide ca să vă familiarizaţi cu aplicaţia.

Inscrierea

Nu se mai admit jucatorii cu guest la turneu!

Postaţi un comentariu în subsolul acestui articol în care să precizaţi cu ce Nick veţi participa pe Playchess în concurs. Ar fi bine sa va si lăsaţi numele pentru ca nu vad ce ati avea de ascuns si mai ales ca imi puteti trimite un mail la sahcuceausescu@yahoo.com cu numele si prenumele, localitatea si id pe playchess. Atat si nu si CNP cum credea cineva gresit ca se va intampla. Daca doriti sa nu facem publice numele dumneavoastra, specificati in mail asta. Eu cred ca trebuie sa stim cine castiga turneul si premiantii, si cel care joaca cea mai frumoasa partida. Altfel, daca nu suntem ceea ce vrem sa credem ca suntem, si sa dam senzatia asta atunci cand suntem pe blog, la concurs si in viata. Daca ne ascundem, este clar ca progresul va fi mai mic decat scandalul creat, si niciodata nu vom reusi sa facem pasii constanti si orientati spre varfurile spre care tindem cu totii in visele, planurile sau proiectele noastre. Pot fi si motive plauzibile, insa aceste concursuri chiar de sunt pentru amatori de sah mai ales, sunt si vor fi urmarite de oameni din ce in ce mai multi si cu un interes de la oameni ce vor sa ne ajute pe noi si promovarea sahului. Cred ca in mare parte ne cam stim de pe blog si repet, specificati daca nu vreti ca numele dumneavoastra sa nu fie pus pe site, desi cand castigati nu stiu cum suna. Eu am incredere in cei care vin aici si la turnee ca sunt toti de bunacredinta si vomm reusi sa popularizam cat mai mult sahul, si ca oamenii sa vina din nou spre sah.

Desfasurarea competiţiei?

Se vor juca 9 runde în sistem elveţian (absolut toţi jucătorii vor juca 9 partide, indiferent de câte puncte realizează fiecare). Ritmul de joc va fi de 5 minute de fiecare jucător.

Având în vedere că avem de a face cu un concurs online, în cazul în care întârziaţi şi pierdeţi , o runda sau mai multe, puteţi începe concursul din runda următoare .

Când are loc concursul?

Concursul se dispută pe 15 august începând cu ora 22:00.

Care este programul competiţiei?

 • ora 21:45 – 22:00 – Înregistrarea participanţilor (trebuie să vă prezentaţi în sala de joc, pentru ca eu să vă introduc în turneu)
 • ora 22:00 – 23:40 – desfăşurarea concursului
 • ora 24:00 – afişarea clasamentului şi a partidelor pe site

Multă baftă!

Pentru acest lucru vom folosi o platformă extrem de populară la nivel mondial şi extrem funcţionabilă în acelaşi timp, Playchess.

Aici îşi dau întâlnire cei mai puternici jucători din lume şi nu numai. În fiecare moment găsiţi pe server peste 10.000 de utilizatori din toate colţurile lumii, de la începători până la mari maeştri de extraclasă.

Pentru a accesa acest server, trebuie fie să descărcaţi prin click aici softul playchess gratuit fie să aveţi programul de jucat şah Fritz.

Aveţi aici şi un manual de utilizare a serverului.

Trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Descărcaţi soft-ul gratuit sau faceţi rost de Fritz
 • Instalaţi aplicaţia pe calculatorul vostru
 • Accesaţi aplicaţia si creaţi-vă un cont. Procedura este extrem de simplă.
 • Intraţi pe server cu user-ul şi parola pe care aţi ales-o

Citiţi manualul dacă aveţi nelămuriri, sau puneţi aici comentarii. Eu vă voi răspunde cât pot de repede.

Serverul este organizat pe „camere”. Cele mai importante sunt:

 • Main playing hall … aici găsiţi majoritatea jucătorilor şi puteţi lansa provocări.
 • Tournaments … aici sunt mai multe „sub-camere”. În cele oficiale organizează turnee periodic administratorii serverului. În cele Private sunt găzduite turneele utilizatorilor. Într-una din aceste „private” vor fi organizate şi turneele
 • Broadcasts … aici vedeţi LIVE cele mai tari turnee din lume

Utilizatorii primesc un rang … de la pion la … rege … În primele şase zile sunteţi „pion”, după care, dacă aveţi un număr suficient de partide jucate, deveniţi „cal” Rangul este important, deoarece anumite evenimente de pe server sunt restricţionate.

De asemenea primiţi şi un coeficient, în funcţie de rezultatele înregistrate în partide. Cam după 7 partide jucate vi se calculează performanţa.

Utilizarea serverului este gratuită şi din câte ştiu eu nimănui nu i se şterge contul aiurea. Apropos, serverul monitorizează toate partidele jucate. Dacă vă prinde că utilizaţi programe de şah în timpul partidelor, vă şterge automat contul.

Totuşi, pentru cei care vor să plătească, pentru o taxă de 30 euro pe an ai acces la mai multe funcţionalităţi … spre exemplu poţi CHAT-ui la anumite turnee LIVE, sau poţi vedea transmisii şi comentarii VIDEO de la super turnee.

Vă aştept şi pe Playchess. De asemenea vă rog să comentaţi aici orice nelămuriri sau probleme întâmpinate la utilizarea aplicaţiei.

Pentru a juca turneul de şah ce începe vineri  la ora 22,00 trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Descărcaţi aplicaţia gratuită cu care vă conectaţi la server, după care vă creaţi un cont. Totul durează maximum 10 minute. Citiţi aici toate datele!
 • Intraţi în sala de joc. Urmăriţi în zona din dreapta jos, secţiunea “Rooms” … aici căutaţi “Clubs & Federations” –> “Romania” –> “Prosah” –> “Tournaments” … faceţi click pe această sală
 • Odată intraţi aici, veţi vedea în zona din stânga sus zona “Players”. Zona are 4 etichete: Info … Players … Games … World. La “Info” aveţi detalii despre competiţie, iar când apăsaţi pe “Players” vedeţi ce jucători sunt în sală cu voi. Imediat sub aceaă zonă aveţi nişte “butonaşe”. Primul din stânga este “Join Event” Îl apăsaţi şi mie îmi vine un mesaj. Eu vă adaug, iar vouă, în fereastra de chat vă apare mesajul “You are in …”
 • Când se dă startul rundei, vi se deschide automat fereastra cu partida, iar voi nu trebuie decât să mutaţi …

Va urez succes si sper sa veniti in numar cat mai mare sa participati la turneul romanesc de sah. Am venit in intampinarea  dorintelor dumnevoastra, si vom veni si  in viitor, pentru ca scopul nostru este de promovare a sahului si de a fi uniti pentru a reusi sa facem ceva pentru sah. Si dumneavoastra sunteti foarte importanti, pentru aportul pe care il aduceti cu  ideile, comentariile si criticile si intr-un cuvant prin faptul ca ne cititi si ne ajutati sa facem o treaba cat mai buna impreuna. Va multumim in numele celor care incearca sa faca ceva pentru sah prin mijloacele site sau blog. Si  sa stiti ca suntem uniti cu totii pentru o cauza mai buna a sahului si pentru a face o treaba cat mai buna si pentru ca sahul sa isi recapete locul pe care il merita intre sporturi si ca parte din viata si educatia oamenilor. Mult succes la turneu!

ALTE POSTARI RELEVANTE

 • nicu valahu

  id:nicu valahu
  La ultimul concurs eram pe carari de munte, dar de data aceasta sper sa fiu la “inaltime” in sala, si sa fiu o “piatra” greu de escaladat.
  Succes la toti!!

  august 13, 2008 - 7:34 am Raspunde
 • Philopoemen

  Sanse reale de a participa la editia a V-a a Colosseumului, daca nu voi fi tinut in sah pe o terasa de o blonda (halba cu bere, fireste!).
  Id: Philopoemen (amator), grupa sanguina A (II), vaccinat…

  august 13, 2008 - 4:02 pm Raspunde
 • sebastianvolcinsche

  Ce bine ar fi daca ai face turneul la ora 21 🙂

  august 14, 2008 - 12:55 pm Raspunde
 • sebastianvolcinsche

  Si inca o propunere, poate ar fi bine sa dai voie sa apara mesajul oricui fara a astepta aprobarea adminului. Asta suna putin a cenzura. Daca cineva vrea sa spuna ceva sa o faca, nu cred ca sunt secrete sau se ascunde ceva.Daca se mai gasescu si baietii care vorbesc “frumos” vedem ce facem cu ei.
  Bafta celor care vor participa la turneu

  august 14, 2008 - 12:59 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  RESPECTA CA SA FII RESPECTAT!
  Sebastian: Cred ca ai vazut ce probleme au fost cu Rdan, de pana acum! Trebuie sa inteleaga si el ca nu se poate sa murdareasca tot fara sa fie pedepsit. Adica nu are nimeni, nimic cu el, daca este normal si nu iese in evidenta cu ceva. Poate ca ai vazut si tu scandalul care a fost de vreo 2 saptamani si nu ai scris nimic. Oricum cei care vor scrie ceva care nu este cuviincios si jigneste pe cineva, va primii ban pe IP si nu cred ca vrea asta. Daca nu, sa respecte ca sa fie respectat

  august 14, 2008 - 2:55 pm Raspunde
 • Adrian

  Zi-mi si mie te rog ce a facut Rdan ca sa fie pedepsit.
  Din ce am citit eu…el doar a fost nemultumit ca a jucat cu un softist…si poate a exagerat putin…dar nu a injurat pe nimeni nu?

  august 14, 2008 - 7:19 pm Raspunde
 • hritcucos

  id: Hritcucos1

  Sper sa pot participa si eu 🙂

  august 14, 2008 - 9:09 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  Bine ati venit toti cei care sunteti aici ca acasa si bineprimiti.
  Adrian: intra te rog pe linkul asta, si citeste, si nu am scris tot sa stii!
  http://iulianceausescu.wordpress.com/2008/08/08/open-%E2%80%9Ccolosseum%E2%80%9D-4-o-reusita-cu-partide-si-jucatori-ambitiosi-si-hotarati/

  august 14, 2008 - 9:27 pm Raspunde
 • Adrian

  Am citit tot linkul acela.
  Nu vreau sa-i iau apararea lui Rdan, dar nu crezi ca exagerezi putin Iuliane?…adica la urma urmei ce a facut?…poate multi s-au simtit jigniti de mesajele sale…e drept…lasa-i pe altii sa-l judece si sa-l catalogheze…dar nu ii lua dreptul la replica! Nu te gandesti ca poate si el are dreptate in felul lui ?
  Asa , poate si eu ma enervez la un turneu pentru ca ma bate un softist! Nu am dreptul sa-mi exprim nemultumirea ?
  Gandeste-te la ce am scris

  august 14, 2008 - 10:50 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  Adrian: Este parerea ta si stii bine ca nu e buna. E ca si cum vine unul la tine la usa si intra in casa si te balacareste ca la usa cortului si te injura si tu nu spui nimic! Lumea nu isi pierde timpul cu el, pentru ca lumea il STIE! Daca el juca cu softul, chiar atat de prosti ne crede el, incat sa ne dam seama de asta? Chiar se crede ca toata lumea este asa de redusa si lui i se poate permit orice? Eu cred ca i-am dat destule sanse, si sincer am crezut ca nu mai este cel care a fost. O sa mai ii acord inca o sansa pentru ca asa este fair. Apoi probabil ca vom lua o hotarare si vom face ceva in sensul asta. Daca nu se poate sa se scrie mail, vom juca din septembrie, numai cei transparenti, asa cum ii sta bine unei competitii. Vom vedea ce este de facut. O zi buna.

  august 15, 2008 - 7:07 am Raspunde
 • Mtudorache

  Adrian, pt a-ti forma o idee a ta, trebuie sa citesti comentariile probabil inca de dupa prima editie a turneului si in mod special cele de dupa editia a III-a si a IV-a. In alta ordine de idei sper sa fiu si astazi prezent la concurs. ID:Mtudorache Marian Tudorache, Roma.

  august 15, 2008 - 11:03 am Raspunde
 • yo_dan

  id : yo_dan:)

  august 15, 2008 - 1:01 pm Raspunde
 • sebastianvolcinsche

  A fost doar o propunere, fiecare face ce vrea cu ce ii apartine.
  Sunt pentru un comportament decent si cu bun simt, dar cum ai spus si tu, daca a gresit rau detot, i se ban pe Ip nu pe ID si nu te mai deranjeaza.
  Dar sa uitam, sa iertam si sa jucam sah mai departe.
  Succes tuturor

  august 15, 2008 - 1:41 pm Raspunde
 • yo_dan

  o sa joc cu un alt id, in loc de yo_dan o sa joc cu id: gelu deoarece pe primul apar ca guest si nu stiu de ce ?

  august 15, 2008 - 1:43 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  sebastian: Nu fac decat ceea ce cred ca este mai bine pentru noi! Nu pentru mine.Este din nou libertate la mesaje, asa ca puteti sa vb liber si necenzurat. Daca asta doriti, asta aveti. In legatura cu ora turneului am facut la ora 9 si au fost f putini si se suprapun cu alte turnee mult mai tentante de pe playchess. Si de aceea am facut sondajul cu ora la care trebuie, coroborat cu ora 22 cred ca este foarte buna. Desi orice ora ar fi tot exista nemultumiti. La iarna or sa fie alte schimbari si alte ore. Sper sa fiu inteles ca nu este vorba de altceva, cum cred unii, numai ca nu pot lasa la mine sa vina cineva sa faca concurs de injutaturi cu toti. Cel putin GFM de pe blogul lui Cristiansen este stilat, insa tot rautacios este, dar macar spune si ceva constructiv si decent, ce poate fi asimilat si corectat. Sper sa facem turnee din ce in ce mai interesante si mai motivante. Pentru ca sunt mai mult ale voastre decat ale mele. Eu ma chinuiesc sa joc si sa organizez in acelasi timp. Dar nu ma las asa usor, pentru ca imi place la nebunie sahul la tabla! Va astept deseara la al 5-lea turneu Open Colosseum.

  august 15, 2008 - 2:52 pm Raspunde
 • Catalin Ionescu

  Ma inscriu si eu (cam tarziu :smile:):

  id: SunDummy2

  august 15, 2008 - 6:16 pm Raspunde
 • sebastianvolcinsche

  Ok, deci propu ca cei care vorbest indecent fata de orice sa i se dea ban pe IP si gata.
  Succes in organizarea concursurilor si sper sa fie cat mai multi.

  august 15, 2008 - 6:21 pm Raspunde
 • Philopoemen

  Nu am timp de trimis e-mail pentru inscriere, asa ca Bogdan Musat = Philopoemen. Sper ca este suficient pentru a indeplini procedura de admitere la concurs.
  Le urez tuturor succes, limitat insa atunci cand joaca impotriva mea!

  august 15, 2008 - 6:34 pm Raspunde
 • rodantero

  Salut…doresc sa particip si eu…Ma numesc Dan Bujor si voi juca cu id-ul rodan

  august 15, 2008 - 6:36 pm Raspunde
 • Catalin Mazilu

  Salut

  Vreau sa intru si eu. Nick = pepenele_rosu. Nume: Catalin Mazilu

  august 15, 2008 - 6:45 pm Raspunde
 • rdan

  As dori sa ma inscris si eu, daca se poate evident
  ID: Troll 3

  august 15, 2008 - 6:52 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.