Brasovul luat cu asalt de sahistii avizi de puncte in GP Romania 2008

Turneul International de sah “Cupa Brasovului”

Infiintata la data de 20 martie 2008 cu scopul promovarii si raspandirii sahului in judetul Brasov  primul proiect pentru promovarea sahului in scolile brasovene. Asociatia judeteana de sah Brasov a reusit sa duca la bun sfarsit al doilea proiect, care  a fost organizarea turneului International “Cupa Brasovului” ce s-a desfasurat (02.08-09.08).  Turneul cuprins in circuitul Romanian Grand Prix, cu premii totale garantate de 21.000 Ron (peste 5800 euro) a adus la start 80 participanti dornici de sah.

Castigatorul turneului international  “Cupa Brasovului” este MM Vlad Jianu 2522 7 puncte, urmat de favoritul numarul 1 al competitiei MM Costica Lupulescu 2589 tot cu 7 puncte si surpriza competitiei simpaticul  Manea Alexandru 2357

Vlad Jianu un castigator fericit Costica Lupulescu putin abatut de pe locul 2

Manea Alexandru bucuros de bronzul competitiei


A fost o repetitie utila, mai ales pentru cei care joaca si la Predeal 2008, si mai ales pentru primii clasati. Pana la aflarea clasamentului final complet de la “Cupa Brasovului” sa spunem ca am mai avut nume mari la acest turneu in persoana MM Mihai Suba 2507 (loc4) cu 6,5puncte si MM Szidonia Vajda (loc1fete) 2397 6 puncte.

Duel intre vechea si noua generatie           MM  Szidonia Vajda vs Miron 6p(loc9) Un viitor MM

La festivitatea de premiere surpriza extraordinara si foarte placuta prin prezenta fostului campion european  si locul 3 la Las Vegas 1999, l-am numit aici pe MM Dieter Nisipeanu 2692. Dieter a onorat astfel premierea de la “Cupa Brasovului” si in plus fata de asta a mai trecut pe la aceasta competitie si in zilele in care aceasta era in  plina desfasurare.

Dieter impreuna cu Nanu Ciprian Dieter premiaza o cunostinta  din copilarie

Felicitarile noii Asociatiei Judeatene de sah Brasov pentru o competitie excelenta ca organizare si participare si pentru ca s-a inscris in calendarul GP Romania foarte repede. De remarcat este si siteul de o excelenta factura si profesionalism, ingrijit si actualizat de Rares Amarandei. Adresa este http://www.ajsahbv.ro/

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.